Linejna
Veoma poznat
- Poruka
- 10.878
Ja cu pokusati,ali samo ako mi pre toga kazes da li razumes Brehta (Bertolda).
Ako ne, onda necu nista da objasnjavam.
Ne, ne razumem ni njega.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja cu pokusati,ali samo ako mi pre toga kazes da li razumes Brehta (Bertolda).
Ako ne, onda necu nista da objasnjavam.
And now for something completely different...[SUP]©[/SUP]
Završio sam Vonegatovog ''Plavobradog''.
Biografija izmišljenog slikara, Raba Karabekijana, pomešana sa hronikom njegovog života tokom tih nekoliko letnjih meseci dok piše ispovest. Radnja osciluje između prošlosti i sadašnjosti, dok se na kraju ta dva toka ne susretnu u dugo nagoveštavanom finalu.
Kurt ima neki bezbrižno duhovit ton, koji ne napušta ni u jednom trenutku. Tu i tamo bih poželeo da malo spusti taj balon, kada bi dešavanja u romanu verovatno dobila na jačini ako bi bila ispričana malo ozbiljnije. Ali Vonegat to neće, ili ne ume. On će radije da zagorča humor ironijom, a na čitaocu je da zagrebe ispod tog sloja i otkrije pesimizam i umerenu mizantropiju, Vonegatove zaštitne znake.
Da li preporučujem? Da.
Wild Child, obavezno javi o tom ''Vremetresu'', pošto sam razmišljao da ga uzmem.
Da, to je fakat.
Ja sam banovana i ne mogu da koristim moj normalni nik, a sada sam promenila ime i zanimanje i ne znam sta je tu nehriscanski, ako se neko zove Cica. Ja Bibliju citam i postujem. Potpuno sam joj posvecena. Ja jesam hriscanka i moja dusa je cita, samim tim sto nikog ne vredjam, pa ni tebe, koji mene odbacujes od sebe. Moja dusa je velika i moje srce je ouno oprostaja za svakog. Ja citam Bibliju svakoga dana i sebe duhovno obogacujem, nikog od vas ne osudjujem zato sto je ne cita, ali osudjujem ljude, koji je vredjaju, jer je ona veoma znacajno delo, koje je temelj svetske knjizevnosti, i ma koliko danas svako pisao koje kakve gluposti i bezao od nje ili je vredjao samo spominjanje Nje je dovoljan znak, koliko je znacajna.
stvarno treba svi da je procitate, ooodlicna je !

Eh sad, ne čitamo svi samo mrtvake. To možda vi što čitate samo prave književnike. Ima nas jadova koji nismo toliko fini
( da se uzme u obzir šaljivi - donekle- ton posta)
Ne teraj jadnička odma
Mada me ovo što je okačio na prvu loptu ne privlači![]()

Dobro veče. Vidim da ste, izgleda, svi jeli nešto slatko večeras, pa ste puni energije. To je lepo.
Nora, hvala za trud u onolikom postu, mada, iskreno, i ti si se uglavnom vrtela oko stila ''Uliksa'', posejanih referenci, paralela, itd...
No, ključna rečenica se nalazi u jednom od ona 2 linka što je Honduras obesila:
Ako je tako - fino. To bi bio odgovor koji sam tražio.
Što se tiče pretencioznosti:
pretencioznost kaplje, curi i preliva se iz ove izjave.
Nemam ja ništa protiv pretencioznosti per se, jer ona ne mora nužno biti loša stvar. Ali, ne planiram u bližoj budućnosti da zagrizem u ''Uliksa''. Ostaviću ga teoretičarima i profesorima.
PS
''Pretenciozno'' nije moja omiljena reč. Moja omiljena reč u srpskom je: vukojebina.
Неки од наслова који су преведени. Како то да не знаш, а продајеш књиге?!
Чекајући Годоа
Кратка проза
Малоне умире, р
Шапат мртвих, р
Молоа, р
Крај партије
Немушто, р
Како јесте, р
Изабране драме:
-Тада
-Крај партије
-Крапова последња трака
-Срећни дани
-Игра
-Ах, Џо
-Не ја
-Кораци
-Чин без речи
E, samo si ti falio ovde sa bestselerima
MI citamo samo one koji su mrtvi barem 50 godina.
Javni se kasnije.

Ja sam čitala ovo izdanje - http://www.kucazasunce.com/detalji.php?p=3959
Inače upravo pročitah Hamsunovu Glad. Ne znam što pre nisam čitala skandinavke pisce kad sam ionako zaluđena Norveškom i Švedskom. Možda jer uopšte nisu zastupljeni u lektiri i školi. Sledeća stanica je Strindberg, samo da se odlučim sa kojim njegovim delom da počnem.
Ne, ne razumem ni njega.
![]()

E ludijo jedna
Pokusacu da napisem koju o Godou, ali ne bas sada.
Sada mlatim praznu slamu na mnogo vaznim topicima![]()

Inače upravo pročitah Hamsunovu Glad. Ne znam što pre nisam čitala skandinavke pisce kad sam ionako zaluđena Norveškom i Švedskom. Možda jer uopšte nisu zastupljeni u lektiri i školi. Sledeća stanica je Strindberg, samo da se odlučim sa kojim njegovim delom da počnem.
Управо је Томас Ман прославио Џојса рекавши да је са Уликсом завршена историја романа тј. да после њега нема ништа више ново да се напише. Како видимо, грдно се преварио јер је роман још увек жив. Једини књижевни жанр који је још увек жив.Od tih sto si pomenula da postuju Dzojsa,skoro svi su prosecni pisci.
Zar ne rece da su te banovali jer si se malo zanela vredjajuci islam?
Na ovom forumu je zaista sve dozvoljeno,meni se kosa dize na glavi kada citam kakve se psovke,uvrede upucuju od strane
iskrenih hriscana ( pravoslavaca) u pravcu protestanata, katolika , a uglavnom u pravcu islama.
Ja izbegavam bilo kakvu komunikaciju sa tim pravim i iskrenim ljubiteljima Biblije a koji su danas u Srbiji
strasniji od najstrasnije inkvizicije. I naravno da ovo vazi , ovde i sada, iskljucivo za tebe.
Kao što rekoh, some other time, some other place.
Za neke čežnje najbolje je da se nikad ne ostvare...![]()
Да си читао Библију знао би да човек, управо, не сме бити млак: О да си студен или врућ! Тако будући млак, избљуваћу те из уста својих!
А ниси ни Достојевског пажљиво читао, јер би знао да је овај цитат ставио као мото једне своје књиге.