Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cica je dama makar se još 10 puta tolko okretala oko šipke. I to je fakt

Da, to je fakat.

Sto se tice Biblije koju takodje cesto potenciras,siguran sam da imas veze sa Biblijom koliko i ja sa spanskom kraljicom.
Da si istinski hriscanka i da poznajes tu knjigu kao prvo nikada ne bi izabrala takav nick.
I Madona je nosila krstacu na lancicu,ali znamo koliko je ona hriscanka.

Ja sam banovana i ne mogu da koristim moj normalni nik, a sada sam promenila ime i zanimanje i ne znam sta je tu nehriscanski, ako se neko zove Cica. Ja Bibliju citam i postujem. Potpuno sam joj posvecena. Ja jesam hriscanka i moja dusa je cita, samim tim sto nikog ne vredjam, pa ni tebe, koji mene odbacujes od sebe. Moja dusa je velika i moje srce je ouno oprostaja za svakog. Ja citam Bibliju svakoga dana i sebe duhovno obogacujem, nikog od vas ne osudjujem zato sto je ne cita, ali osudjujem ljude, koji je vredjaju, jer je ona veoma znacajno delo, koje je temelj svetske knjizevnosti, i ma koliko danas svako pisao koje kakve gluposti i bezao od nje ili je vredjao samo spominjanje Nje je dovoljan znak, koliko je znacajna.

Da, to je fakat.

Ja sam banovana i ne mogu da koristim moj normalni nik, a sada sam promenila ime i zanimanje i ne znam sta je tu nehriscanski, ako se neko zove Cica. Ja Bibliju citam i postujem. Potpuno sam joj posvecena. Ja jesam hriscanka i moja dusa je cita, samim tim sto nikog ne vredjam, pa ni tebe, koji mene odbacujes od sebe. Moja dusa je velika i moje srce je ouno oprostaja za svakog. Ja citam Bibliju svakoga dana i sebe duhovno obogacujem, nikog od vas ne osudjujem zato sto je ne cita, ali osudjujem ljude, koji je vredjaju, jer je ona veoma znacajno delo, koje je temelj svetske knjizevnosti, i ma koliko danas svako pisao koje kakve gluposti i bezao od nje ili je vredjao samo spominjanje Nje je dovoljan znak, koliko je znacajna.

A sto si banovana,bila si mnogo fina jel?
Svi vi sto vas neko banuje ste teske mutljavine.Mutite i manipulisete i van ovog neta pa se tako i ovde ponasate.
Ti prodajes maglu,kod tebe nesto mnogo smrdi.Mozda si clan neke sekte jer takvo svojatanje Biblije ima kod clanova sekti koji nemaju pojma sta je Biblija i ako je citaju na seansama cesto dok sektase.

Ja ti oduvijek vjerujem svaku riječ koju napišeš! Bez sumnji i preispitivanja!

To svako inteligentan radi.

Ja nemam predrasuda prema zanimanjima,ali kao sto su Cigani uglavnom prljavi i lopovi,tako i jedno takvo zanimanje gde se zabavlja napaljena rulja,sta moze da bude sa zenom u tom poslu?
Takvu preporucujem da ozeni neko sa foruma,dobio bi pravu domacicu,suprugu,majku svoje dece.Hahaha
Pa nemoj da se lazemo,te zmije sto se po splavovima uvijaju oko shipke prvo naguzi vlasnik lokala kad joj daje posao.Posle dolaze na red kelneri i gosti.

A je l' ti izlazis na ta mesta pa znas da je tako ili ti je to pricao neki tamo koji se slucajno negde nasao i onda tu preduvava price da bi bio faca? Mora da sam i ja bila tu i navalila da mu igram u krilu. Pusti te price. Ja sam jos uvek nevina, samo hocu da nadjem normalnog muskarca, kojem cu biti domacica, supruga i majka njegove, odn. nase dece.

Svi vi sto vas neko banuje ste teske mutljavine.Mutite i manipulisete i van ovog neta pa se tako i ovde ponasate.
Ti prodajes maglu,kod tebe nesto mnogo smrdi.Mozda si clan neke sekte jer takvo svojatanje Biblije ima kod clanova sekti koji nemaju pojma sta je Biblija i ako je citaju na seansama cesto dok sektase.

Banovana sam, jer sam govorila istinu o islamu. Ja sam Pravoslavka. Imam svoju crkvu, svog popa, slavim Slavu, Bozic i Uskrs. Ako je Amfilohije u sekti i ja sam.

To svako inteligentan radi.

A je l' ti izlazis na ta mesta pa znas da je tako ili ti je to pricao neki tamo koji se slucajno negde nasao i onda tu preduvava price da bi bio faca? Mora da sam i ja bila tu i navalila da mu igram u krilu. Pusti te price. Ja sam jos uvek nevina, samo hocu da nadjem normalnog muskarca, kojem cu biti domacica, supruga i majka njegove, odn. nase dece.

Hahahaha
Evo neka te ozeni ovaj quentin.Bicu vam kum,hahahaha.

Rado, ulepšaj mi dan zbog onog rasizma (na primer), molim te. :zcepanje:

Hahahaha
Evo neka te ozeni ovaj quentin.Bicu vam kum,hahahaha.

A, sta njemu fali? On nikog ne vredja, inteligentan je, talentovan. Jos je i Bosanac, a ja njih cenim. Sta si se ti tu odmah napalio da ja hocu da se udajem za tebe. Videla sam te na slikama. Sladak si, malo izbecen, verovatno jer si presao 40 godina, a ne znas gde se nalazis, ali to je normalno, mnogi moji bivsi su tako malo pogubljeni. Ne volim da generalizujem, ali vecina msukaraca je takva. Ne znaju sta hoce u zivotu. Posebno ti kao blizanac, mada mi deluje, kao da imas neki mracan aspekt. Sav si nesto antirpotivan, nadrndan, nesto se dokazujes, teras ljude od sebe. Moras malo da se ohladis. Malo da dovedes u red tu narcisoidnost i tu zlobu da sredis. Ja mislim da ima mnogo zivih bica, ali retko ko je covek.

Ima sto posto, uklapa se u profil skroz
Provaljen je,nema sta

Uh, ne secam ga se toliko dobro, davno sam ga videla. S jedne strane je taman, nekako mracan i bez osmeha. S druge strane prodaje te knjige, nema neku perspektivu, to ne bi bilo bas karakteristicno za jarca, iako ti preprodavci dosta zaradjuju na tim knjigama i prilicno su beskrupulozni.

Sto se tice Biblije koju takodje cesto potenciras,siguran sam da imas veze sa Biblijom koliko i ja sa spanskom kraljicom.
Da si istinski hriscanka i da poznajes tu knjigu kao prvo nikada ne bi izabrala takav nick.
Да си читао Библију знао би да човек, управо, не сме бити млак: О да си студен или врућ! Тако будући млак, избљуваћу те из уста својих!
А ниси ни Достојевског пажљиво читао, јер би знао да је овај цитат ставио као мото једне своје књиге.

Dobro veče. Vidim da ste, izgleda, svi jeli nešto slatko večeras, pa ste puni energije. To je lepo.

Nora, hvala za trud u onolikom postu, mada, iskreno, i ti si se uglavnom vrtela oko stila ''Uliksa'', posejanih referenci, paralela, itd...
No, ključna rečenica se nalazi u jednom od ona 2 linka što je Honduras obesila:
[...]an attempt to create an epic from the mundane: to say that, in the lives of the most ordinary people, there hides an Odysseus, a Telemachus, a Circe. If this does not ennoble the human spirit (which I think is what literature ought to do), then I don’t know what does.
Ako je tako - fino. To bi bio odgovor koji sam tražio.

Što se tiče pretencioznosti:
Joyce once said that he had "put in so many enigmas and puzzles that it will keep the professors busy for centuries arguing over what I meant," which would earn the novel "immortality".
pretencioznost kaplje, curi i preliva se iz ove izjave.
Nemam ja ništa protiv pretencioznosti per se, jer ona ne mora nužno biti loša stvar. Ali, ne planiram u bližoj budućnosti da zagrizem u ''Uliksa''. Ostaviću ga teoretičarima i profesorima.

PS
''Pretenciozno'' nije moja omiljena reč. Moja omiljena reč u srpskom je: vukojebina.

And now for something completely different...[SUP]©[/SUP]

Završio sam Vonegatovog ''Plavobradog''.
Biografija izmišljenog slikara, Raba Karabekijana, pomešana sa hronikom njegovog života tokom tih nekoliko letnjih meseci dok piše ispovest. Radnja osciluje između prošlosti i sadašnjosti, dok se na kraju ta dva toka ne susretnu u dugo nagoveštavanom finalu.

Kurt ima neki bezbrižno duhovit ton, koji ne napušta ni u jednom trenutku. Tu i tamo bih poželeo da malo spusti taj balon, kada bi dešavanja u romanu verovatno dobila na jačini ako bi bila ispričana malo ozbiljnije. Ali Vonegat to neće, ili ne ume. On će radije da zagorča humor ironijom, a na čitaocu je da zagrebe ispod tog sloja i otkrije pesimizam i umerenu mizantropiju, Vonegatove zaštitne znake.

Da li preporučujem? Da.

Wild Child, obavezno javi o tom ''Vremetresu'', pošto sam razmišljao da ga uzmem.

I Madona je nosila krstacu na lancicu,ali znamo koliko je ona hriscanka.

E ovde si ga s oprostenjem zasrooo:D

I Marija Magdalena je ( mozda) igrala oko sipke.

Madona i nije hriscanka, izabrala neku drugu veru.

Zasto bi neko ko cita Bibliju trebalo da bude smeran?

E jedino ostaje Beket,ali on je potpuno nama nepoznat jer njegovih knjiga nema kod nas.Ima Cekajuci godoa,to je i lektira ali dobiti Nobela za takav prcvoljak od knjige....
Mada on sigurno ima jos knjiga,ima jos jednu a najvise dve na nasem jeziku.
.

Неки од наслова који су преведени. Како то да не знаш, а продајеш књиге?!

Чекајући Годоа
Кратка проза
Малоне умире, р
Шапат мртвих, р
Молоа, р
Крај партије
Немушто, р
Како јесте, р
Изабране драме:
-Тада
-Крај партије
-Крапова последња трака
-Срећни дани
-Игра
-Ах, Џо
-Не ја
-Кораци
-Чин без речи

Ja upravo to pricam da se neke stvari ne daju objasniti onome ko ne razume.Nesto znas ili ne znas.Ja nikad ne bih bio ni prosecan slikar,niko me ne bi mogao nauciti da budem.
Ja mogu da naklapam dva dana da nema niceg vrednog kod Dzojsa.Ti nisi razumela ni Borhesov stav o Dzojsu.A eto meni je bilo jasno tih par recenica sto je Borhes rekao o Uliksu.
Ka sto i ti mozes trositi sate da me ubedis da Dzojs vredi,ja se necu sloziti.
Ti prosto ne razumes,ne shvatas jeftin Dzojsov trik.Borhes je shvatio,mnogi su shvatili.Ima licemera medj knjizevnicima i kriticarima koji znaju da recimo Dzojs i Tolstoj ne vrede,ali ipak cute,ili cak tvrde suprotno.
Tako sam citao kritiku od Berdjajeva,kako komentarise delo Dostojevskog i Tolstoja.Obojicu ih drzi za velikane,genijalce.Pa ipak kasnije dalje u knjizi kad vec predje na detaljnu kritiku dela ta dva pisca,jasno uvidjam da se mnogo razlikuje kako prilazi delu Tolstoja a kako Dostojevskog.Prosto uvidjam da Berdjajev uvazava Tolstoja samo da se ne bi zamerio nekome,sirim masama,ili ko zna kome sve ne.
Ko se cime bavi nebitno je,osim sujetnima.
Tolstoj nije bio novinar ali pise kao novinar.
Koeljo je novinar a pise ko baba.
Tolstoj nije prevarant,on se nije vestacki trudio da bude velicina.Ja ga cenim po onome koje je ideje zastupao.Mozda bi bolji bio da se bavio filozofijom.
Retki su kao Platon koji su veliki filozofi i veliki stilisti.Jedino je Nice tu malo blizu Platona.
Gete je bio posten,priznao je da nema organ za filozofiju,i ako je njegovo knjizevno delo prozeto blago filozofijom.
Znas kad neko nema dara za nesto,on je smesan i mnogo dosadan kad potencira bas tu oblast za koju je netalentovan.
Kad sam bio mladji pa neki iz moje generacije,jedan je bio antitalenat za fudbal,a uvek se trpao da ga igra,da nastupa na nekim utakmicama.Svi smo mu se smejali.
Od tih sto si pomenula da postuju Dzojsa,skoro svi su prosecni pisci.Mnogi i izvikani kao Eko,Nabokov,Ljosa.E jedino ostaje Beket,ali on je potpuno nama nepoznat jer njegovih knjiga nema kod nas.Ima Cekajuci godoa,to je i lektira ali dobiti Nobela za takav prcvoljak od knjige....
Mada on sigurno ima jos knjiga,ima jos jednu a najvise dve na nasem jeziku.
Nobelovu nagradu su dobili i koji nisu zasluzili,a neki nisu dobili a vredni su iste.

Da se nadovezem i da kazem da ja ``Cekajuci Godoa`` ne razumem i nije me sramota sto ga ne razumem.
Ako neko zna da mi objasni sta je pisac hteo da kaze, poruci ili ne poruci, molim vas koji su upoznati sa pomenutim delom da me iluminira.
Ali nemojte da koristite copy/paste funkciju sa nekih sajtova.
Htela bih da mi neko narodskim jezikom objasni ovo delo. Ako moze. Ja cu pokusati da razumem.

Da se nadovezem i da kazem da ja ``Cekajuci Godoa`` ne razumem i nije me sramota sto ga ne razumem.
Ako neko zna da mi objasni sta je pisac hteo da kaze, poruci ili ne poruci, molim vas koji su upoznati sa pomenutim delom da me iluminira.
Ali nemojte da koristite copy/paste funkciju sa nekih sajtova.
Htela bih da mi neko narodskim jezikom objasni ovo delo. Ako moze. Ja cu pokusati da razumem.

Ja cu pokusati,ali samo ako mi pre toga kazes da li razumes Brehta (Bertolda).
Ako ne, onda necu nista da objasnjavam.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back