Linejna
Veoma poznat
- Poruka
- 10.878
Zavrsavam ``Midlsex``.
Ali me hvata neki neizdrz.
Nije keksualne prirode, samo da se zna.
Ali me hvata neki neizdrz.
Nije keksualne prirode, samo da se zna.
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kraj petlje - Ernest Hemihgvej
Mihail Bulgakov – Majstor i Margarita
Prvi dio mi je bio odličan! Energično, slikovito, zanimljivo, jednostavno ne možeš da prestaneš sa čitanjem.
Drugi dio, u kome dominira Margarita, mi je bio pomalo dosadan. Mada, pred kraj postalo je zanimljivije, pa sam zadnjih 120 strana pročitao za dan, što se meni rijetko dešava.
Dopale su mi se epizode iz Judeje i taj prikaz alternativne istorije.
Sve u svemu, ocjena 7/10.

Sindrom napustenog srca - Ernest Hemingvej
Hemingvej je izgleda ovo zaveštao isključivo Cici da čita.
Nije da me to čudi, samo smo bili malo zbunjeni.
Loša muzika u kafani ispred moje zgrade, rastera me sa terase. Neko slavlje tek počinje, neka im je Bog u pomoći.
A baš sam uživala u Aleks. kvartetu. Mislila sam da spičim dvesta strana noćas kad već ne mogu da spavam od vrućine, bez klime...![]()
ja sam u pocetku (mozda prvih pedeset strana) ocekivao nesto potpuno razlicito od onoga.
uopste, pre nego sam poceo citati, nisam se upoznao sa delom, tako da sam se iznenadio (a mozda i malo razocarao) kad sam shvatio o cemu se radi.
mislim da bih ga i ja tako ocenio.
Mozda nisam prvi preporucio,ali jesam preporucio ovde da se cita A.Kvartet.Dobro je da se preporuke nekad uvaze.
Nije isti stil pisanja ali ja bih to delo Bulgakova izjednacio sa Dzojsovim Uliksom.Oboje su mi ostavili utisak jeftine prevare,jeftinog nacina da se zloupotrebe veliki likovi,znacajne licnosti i dogadjaji,milion citata i pominjanja slavnih likova istorije.
U svakom slucaju oba dela bez stila i lepote.
Hemingvej je izgleda ovo zaveštao isključivo Cici da čita.
Nije da me to čudi, samo smo bili malo zbunjeni.
Mozda nisam prvi preporucio,ali jesam preporucio ovde da se cita A.Kvartet.Dobro je da se preporuke nekad uvaze.
Najpre nisam imala knjigu, zatim nisam imala toliko vremena, ali sada se polako sve ispravlja.
Ruka me boli, treba da je štedim, čitaću na uštrb kucanja.
Mislim da je ta rasprava o Djojsu gotova.

MAlo sam citala Hemingveja.

Moj buduci decko...
Carica si. Je l' on to zna?Moj buduci decko voli ribolov, pa cu malo da se informisem
Ficdzeraldov Veliki Getsbi je definitivno najbolja knjiga koju sam procitao u zivotu...Kada se sad nisam rasplakao nikad necu.
Kada ga uporedjujem i sa Bulgakovim i sa Dostojevskim i sa Heseom,Pekicem,Crnjanskim,Andricem,Markesom,Ljosom,Kamijem,Orvelom,Sekspirom,Solzenjicinom,Hemingvejom,Vajldom,Tolstojem.....On je od njih svih univerzumima daleko.
Ovakvo delo i ovakav pisac se jednom radjaju i nikad ne umiru.

procitao "sta to hoce amerika" - noam chomsky.
odlicna analiza, prilicno objektivna i nepristrasna, zanimljiva, jednostavna i poucna knjiga.
preporucio bih svakome ko se iole interesuje za politiku, ekonomiju ili istoriju.
nadam se da cu uspeti da pronadjem jos neke njegove knjige, buduci da je ova bila jedina u biblioteci.
sutra pocinjem "bedni ljudi", a posle "ponizeni i uvredjeni".