Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mihail Bulgakov – Majstor i Margarita

Prvi dio mi je bio odličan! Energično, slikovito, zanimljivo, jednostavno ne možeš da prestaneš sa čitanjem.
Drugi dio, u kome dominira Margarita, mi je bio pomalo dosadan. Mada, pred kraj postalo je zanimljivije, pa sam zadnjih 120 strana pročitao za dan, što se meni rijetko dešava.
Dopale su mi se epizode iz Judeje i taj prikaz alternativne istorije.
Sve u svemu, ocjena 7/10.

Mihail Bulgakov – Majstor i Margarita

Prvi dio mi je bio odličan! Energično, slikovito, zanimljivo, jednostavno ne možeš da prestaneš sa čitanjem.
Drugi dio, u kome dominira Margarita, mi je bio pomalo dosadan. Mada, pred kraj postalo je zanimljivije, pa sam zadnjih 120 strana pročitao za dan, što se meni rijetko dešava.
Dopale su mi se epizode iz Judeje i taj prikaz alternativne istorije.
Sve u svemu, ocjena 7/10.

ja sam u pocetku (mozda prvih pedeset strana) ocekivao nesto potpuno razlicito od onoga.
uopste, pre nego sam poceo citati, nisam se upoznao sa delom, tako da sam se iznenadio (a mozda i malo razocarao) kad sam shvatio o cemu se radi.

mislim da bih ga i ja tako ocenio.

Loša muzika u kafani ispred moje zgrade, rastera me sa terase. Neko slavlje tek počinje, neka im je Bog u pomoći.:sad2:
A baš sam uživala u Aleks. kvartetu. Mislila sam da spičim dvesta strana noćas kad već ne mogu da spavam od vrućine, bez klime...:dash:

Mozda nisam prvi preporucio,ali jesam preporucio ovde da se cita A.Kvartet.Dobro je da se preporuke nekad uvaze.

ja sam u pocetku (mozda prvih pedeset strana) ocekivao nesto potpuno razlicito od onoga.
uopste, pre nego sam poceo citati, nisam se upoznao sa delom, tako da sam se iznenadio (a mozda i malo razocarao) kad sam shvatio o cemu se radi.

mislim da bih ga i ja tako ocenio.

Nije isti stil pisanja ali ja bih to delo Bulgakova izjednacio sa Dzojsovim Uliksom.Oboje su mi ostavili utisak jeftine prevare,jeftinog nacina da se zloupotrebe veliki likovi,znacajne licnosti i dogadjaji,milion citata i pominjanja slavnih likova istorije.
U svakom slucaju oba dela bez stila i lepote.

Mozda nisam prvi preporucio,ali jesam preporucio ovde da se cita A.Kvartet.Dobro je da se preporuke nekad uvaze.

JA sam prva preporucila tu knjigu.

Nije isti stil pisanja ali ja bih to delo Bulgakova izjednacio sa Dzojsovim Uliksom.Oboje su mi ostavili utisak jeftine prevare,jeftinog nacina da se zloupotrebe veliki likovi,znacajne licnosti i dogadjaji,milion citata i pominjanja slavnih likova istorije.
U svakom slucaju oba dela bez stila i lepote.

Mislim da je ta rasprava o Djojsu gotova. Ne mozemo sada svako delo da dovodimo u vezu sa njim. Oni su bez veze.

Hemingvej je izgleda ovo zaveštao isključivo Cici da čita.

Nije da me to čudi, samo smo bili malo zbunjeni.

MAlo sam citala Hemingveja. Sad pocinjem Saran i Sarandjije od Mileta Susnjara. Moj buduci decko voli ribolov, pa cu malo da se informisem. ;)

Luci, to je moja želja iz mladosti još...:) Najpre nisam imala knjigu, zatim nisam imala toliko vremena, ali sada se polako sve ispravlja.:lol: Ruka me boli, treba da je štedim, čitaću na uštrb kucanja.:lol:

Važno je da mi se sviđa i da uživam. Iako obimna, ništa tu nije suvišno kao kod Rusa.

U nasoj knjizevnosti vlada dosada.Nema stvaralaca kao sto su nekad bili Mesa,Krleza,Isidora,Ivo,Crnjanski itd.
Samo neka piskarala sto se samoreklamiraju i mastaju da ih neka piliticka stranka delegira za neko mesto ambasadora,konzula itd.Postali su nasi knjizevnici skutonose politicara.
Svi bi da budu diplomate kao Andric i Ducic ali ne umeju da stvaraju kao njih dvojica.
I gledam onog klovna Basaru koji vredja Vuka Karadzica.
A u dobra vremena dva giganta Andric i Krleza,veliki pisci,prijatelji.I godinama je Ivo tucao Krlezinu zenu a da niko o tome nije pisao skandale.Danas da se tako sto desi svaka novina i tv bi to objavili.

Pročitao Hadrijanove memoare od Margerit Jursenar... Odličan roman baziran na izmišljenim memoarima protkan istorijom i razmišljanjima čoveka koji je posvetio život humanizmu i pozivu imperatora. Hadrijan ga piše u vidu obraćanja svom nasledniku Marku Aureliju. Hadrijan piše o svojim mislima o ljubavi, životu i smrti iz perspektive čoveka koji je došao na sam kraj svog života, tako da je u stanju da sumira svo svoje iskustvo.

Izvrsno delo franscuske romansijerke. Moje tople preporuke.

Ficdzeraldov Veliki Getsbi je definitivno najbolja knjiga koju sam procitao u zivotu...Kada se sad nisam rasplakao nikad necu.
Kada ga uporedjujem i sa Bulgakovim i sa Dostojevskim i sa Heseom,Pekicem,Crnjanskim,Andricem,Markesom,Ljosom,Kamijem,Orvelom,Sekspirom,Solzenjicinom,Hemingvejom,Vajldom,Tolstojem.....On je od njih svih univerzumima daleko.
Ovakvo delo i ovakav pisac se jednom radjaju i nikad ne umiru.

Ficdzeraldov Veliki Getsbi je definitivno najbolja knjiga koju sam procitao u zivotu...Kada se sad nisam rasplakao nikad necu.
Kada ga uporedjujem i sa Bulgakovim i sa Dostojevskim i sa Heseom,Pekicem,Crnjanskim,Andricem,Markesom,Ljosom,Kamijem,Orvelom,Sekspirom,Solzenjicinom,Hemingvejom,Vajldom,Tolstojem.....On je od njih svih univerzumima daleko.
Ovakvo delo i ovakav pisac se jednom radjaju i nikad ne umiru.

Ja taj dan kad sam pročitao Getsbija, da sam sreo tog lika, zvao bih ga na piće,to jest da pijemo par dana, a vjerovatno bih ga zvao i za kuma!

procitao "sta to hoce amerika" - noam chomsky.
odlicna analiza, prilicno objektivna i nepristrasna, zanimljiva, jednostavna i poucna knjiga.
preporucio bih svakome ko se iole interesuje za politiku, ekonomiju ili istoriju.
nadam se da cu uspeti da pronadjem jos neke njegove knjige, buduci da je ova bila jedina u biblioteci. :(

sutra pocinjem "bedni ljudi", a posle "ponizeni i uvredjeni".

procitao "sta to hoce amerika" - noam chomsky.
odlicna analiza, prilicno objektivna i nepristrasna, zanimljiva, jednostavna i poucna knjiga.
preporucio bih svakome ko se iole interesuje za politiku, ekonomiju ili istoriju.
nadam se da cu uspeti da pronadjem jos neke njegove knjige, buduci da je ova bila jedina u biblioteci. :(

sutra pocinjem "bedni ljudi", a posle "ponizeni i uvredjeni".

Comski je odlican.On je inace diplomirao matematiku,lingvistiku i filozofiju.Rodjen je 1928.U penziji je a odavno je zasluzio Nobelovu nagradu.Nece je nikad dobiti jer uspesno raskrinkava Ameriku i zapadni imperijalizam.
Takvih pisaca kod nas i u svetu je malo jer svetski mocnici otezavaju medijskom blokadom pristup takvim autorima.
Svakome preporucujem da ga citam jer mnogima bi tako skinuo mrak sa ociju koji veruju u americku i zapadnu demokratiju,u njihovu srecu i pravdu.
Ja inace imam i citao sam sledece naslove od njega

Comski – Godina 501
Comski - Hegemonija ili opstanak
Comski - Imperijalne ambicije
Comski - Intervencije
Comski - Kontrola medija
Comski - Neuspele drzave
Comski - Novi militaristicki humanizam
Comski - Profit iznad ljudi
Comski - Propaganda i javno menje
Comski - Sta to hoce Amerika?

stanje