Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pokušaj da se opustiš tokom čitanja. Neka te smenjivanja stila ne zbunjuje, prihvati poetički haos ne odbije.
Itekako se divno uklapa u sve ono što Kiš Peščanikom želi da iskaže.
Divan je.
Meni je prvi put išao teško, ali drugi put me oborio s nogu.

Jel znaš da mi se baš sviđa? :) Najozbiljnije. Iako je početak prilično konfuzan, kako odmiče sve te više vuče ta knjiga sebe... Predobro. :D

Zavrsio Necistu Krv, i sada bih nesto manje ozbiljno...

Ima li neko da je procitao ovo (bar neki deo, posto ih vise)

200px-Andrzej_Sapkowski_-_The_Last_Wish.jpg

Cuo sam mnoge pozitivne komentare o ovome, postoji film, serija i igra radjena po knjizi

Jel znaš da mi se baš sviđa? :) Najozbiljnije. Iako je početak prilično konfuzan, kako odmiče sve te više vuče ta knjiga sebe... Predobro. :D

Mogla sam da pretpostavim da će ti se dopasti.Kišova težnja ka dokumentarnosti kao odlici njegove poetike jeste odlično upakovana u ostatak Peščanika.
Volim sve te stilove upakovane u roman, a ponajviše volim pismo na kraju romana umesto na početku. Tu sitnu inverziju koja itekako donosi smisao, a koji umesto na početku stavljen je na kraj kako bi se putanja smisla nailazila tek nakon šetnje kroz sumrak i haos.

Ako se nisi susrela sa Mansardom, Kišovom satiričnom poemom, kako je sam Danilo KIš podnaslovio taj roman, obavezno to promeni.
Čitav smisao nejgove poetike iznesen je baš u Mansardi.

Dovršila sam Vikend Bernarda Šlinka.
Za razliku od Čitača kojim sam bila oduševljena, Vikend nije ostavio toliki utisak na mene.
Skoro pa ni blizu.
Radnja je usporena. Okupljanje starog društva, koje je izgubilo onu mladalačku bliskost zbog raznoraznih događaja, od petka do nedelje činilo mi se kao tronedeljno logorovanje.
Mnogo ljudi, malo istinske priče, loša karakterizacija likova. Tačnije, nepotpuna.
Prikazi puteljaka oko pomenute kuće gde su se okupili bio je najiscrpniji, barem meni.
Jerg, čovek revolucije, pomilovan i pušten iz zatvora nakom dvadeset četiri godine nimalo nije prikazan kao lik koji bi trebalod a predstavlja borbenog revolucionara. Čak ni tako mirovan, pomilovan, nije predstavljen kao neki čovek od jakog identiteta, već je krotak, uz sestrinu suknju i ljudsku potištenost.

Nije me roman oduševio. Dugo je trajao.

Trenutno se bacam na Džona Fantea. Puna života, imam je već neko vreme, ali je uvek drugi čitali, dok sam ja ili nešto čitala vezano za fakultet, ili posezala za drugim nekim štivima.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back