Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da ne zaboravim, završih Mogućnost ostrva od Mišela Uelbeka i malo sam zbunjena sopstvenim emocijama prema knjizi :lol:

S jedne strane mislim da je u pitanju dobra knjiga, da pisac spada u one koji imaju šta da kažu ali mi se knjiga ne sviđa.
Zbunjena sam kontradiktornošću svog ludog mozga koji prosto ne može da se odluči šta tačno misli o autoru i knjizi.

Nije mi knjiga legla iako negde volim taj jednostavni, svakodnevni stil pisanja, bez kićenja. Malo mi je preravan , nedovoljno haotičan i lucidan.

Aaa...Ona scena kad veštica jaše na njemu je deo ruskog folklora još od Gogolja ali je Bulgakov sve to dobro spakovao u ''moderno'' komunistilčko vreme...Roman je žestoka kritika komunističkog režima sa bezbroj malih dragulja scena poput smrti onog čini mi se profesora na početku kad je video ''Mesec u parčićima'' jer ga je...Iseko tramvaj...:)

Scena kad je Voland na krovu i priča sa Levijem Matejem, genijalna :) Sve scene su genijalne :D Svi opisi toliko dodaju na atmosferi da je milina čitati od početka do kraja :D

Da ne zaboravim, završih Mogućnost ostrva od Mišela Uelbeka i malo sam zbunjena sopstvenim emocijama prema knjizi :lol:

S jedne strane mislim da je u pitanju dobra knjiga, da pisac spada u one koji imaju šta da kažu ali mi se knjiga ne sviđa.
Zbunjena sam kontradiktornošću svog ludog mozga koji prosto ne može da se odluči šta tačno misli o autoru i knjizi.

Nije mi knjiga legla iako negde volim taj jednostavni, svakodnevni stil pisanja, bez kićenja. Malo mi je preravan , nedovoljno haotičan i lucidan.

Ja sam sve vreme pričala kako je knjiga loša i bezvezna... a bila sam tužna mesec dana posle nje. I to ne zato što je knjiga bezvezna :) nego zato što je nešto tu istinito i prepoznatljvo, nešto je ipak dobro uradio.... Ali i ja imam čudan odnos prema tom piscu... možda mi samo priča stvari koje ne želim da čujem.

Uzeo sam da citam Blato od Nikolo Amanitija...

Procitao do 150 strane, prvu pricu, ostale su pomalo bolesne sto nije za moj ukus, inace ova prva prica je veoma interesantna i vredi je procitati, ali ima pomalo bizaran kraj...Sad razmisljam da zapocnem neku drugu, samo ne znam koju, pa ako ima neko nesto dobro da preporuci (samo da nije nesto ljubavno, naucna fantastika itd) nek javi...

Poslednja izmena:

Ja sam sve vreme pričala kako je knjiga loša i bezvezna... a bila sam tužna mesec dana posle nje. I to ne zato što je knjiga bezvezna :) nego zato što je nešto tu istinito i prepoznatljvo, nešto je ipak dobro uradio.... Ali i ja imam čudan odnos prema tom piscu... možda mi samo priča stvari koje ne želim da čujem.

Teško je prema Uelbekovom pisanju imati stav koji neće biti bar pomalo kontradiktoran.
Meni se nije baš dopala Mogućnost ostrva, kao ni Proširenje područja borbe, ali sad završavam Elementarne čestice, i mislim da je mnogo bolja knjiga. Recimo da su u pitanju iste ideje kao u Mogućnosti ostrva, ali jasnije iznesene.

Biće mnogo više o toj knjizi za koji dan na mom blogu.

Teško je prema Uelbekovom pisanju imati stav koji neće biti bar pomalo kontradiktoran.
Meni se nije baš dopala Mogućnost ostrva, kao ni Proširenje područja borbe, ali sad završavam Elementarne čestice, i mislim da je mnogo bolja knjiga. Recimo da su u pitanju iste ideje kao u Mogućnosti ostrva, ali jasnije iznesene.

Biće mnogo više o toj knjizi za koji dan na mom blogu.

Čitam tvoj blog, i nadam se da ćeš pisati o liku brata - Majkla - (pričam o Elementarnim česticama), ostao mi je u sećanju kao čudesan lik, a uopšte ne znam zašto, tačno.

Poslednja izmena:
Završila sam Mišimu, Mornar koji je izneverio more. Sviđa mi se stil ovog pisca s kojim sam se prvi put susrela. Iako očekivani kraj, ispao je ipak alternativan. Malo me tema podseća na roman Moramo da govorimo o Kevinu, kao i na film Šišanje. Inteligentni tinejdžeri, a monstrumi. Kako radim sa tim uzrastom, ozbiljno sam zabrinuta za njihovu budućnost. Sve češće su im idoli kriminalci, a ove nove igrice pune nasilja ih dodatno podstiču. Cilj nasilja više nije koristoljublje, već puko dokazivanje. Roditelji, naravno, o tome pojma nemaju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back