Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo, ja cu preporuciti Molijerevu komediju "Tartif". Tartifi su svuda oko nas, cak i ovde na ovoj temi :D

Sto se tice romana "Majstor i Margarita" postoji jako dobra i izuzetno verna i kvalitetno uradjena tv serija od 10 epizoda iz 2005.god. Zanimljivo je i to sto kruze razne sablasne price da ovaj roman donosi losu srecu, jer ranije ekranizacije nisu bile uspesne, a ova jedna koja je savrsena-vecini glumaca koji su igrali u njoj su se u narednih nekoliko godina dogodile jako lose stvari.

Bulgakov je sjajan pisac, simbolican na mnogo nivoa, i ono sto se meni posebno dopada su iracionalni momenti koji prozimaju pricu. Preporucujem "Pasje srce". Roman me je ostavio bez daha.

Evo, ja cu preporuciti Molijerevu komediju "Tartif". Tartifi su svuda oko nas, cak i ovde na ovoj temi :D

Sto se tice romana "Majstor i Margarita" postoji jako dobra i izuzetno verna i kvalitetno uradjena tv serija od 10 epizoda iz 2005.god. Zanimljivo je i to sto kruze razne sablasne price da ovaj roman donosi losu srecu, jer ranije ekranizacije nisu bile uspesne, a ova jedna koja je savrsena-vecini glumaca koji su igrali u njoj su se u narednih nekoliko godina dogodile jako lose stvari.

Bulgakov je sjajan pisac, simbolican na mnogo nivoa, i ono sto se meni posebno dopada su iracionalni momenti koji prozimaju pricu. Preporucujem "Pasje srce". Roman me je ostavio bez daha.

među 5-6 najboljih knjiga koje sam pročitao, tu je i 100 godina samoće, nekako su mi slične...

[Megi O'Farel Kako je nestajala Esmi Lenoks.

Roman o pojavljivanju žene koja je potpuni šok za unuku Esmine sestre koja saznaje za Esmi.
Esmi kao dvostruka ličnost koja je šezdeset godian bila zatočena u duševnoj bolnici.
Njeno postojanje i biće koje je moglo duhoom da nestane ma gde se nalazilo.
Njena sloboda uma, želja za tim da se ne uda i bude slobodna, nemirna priroda naspram zatočeništva u bolnici.
Klupko koje se odmotava. Ajris saznaje toliko stvari.

Roman koji nije uspeo da me uzbudi. Niti trgne, niti podstakne na makar intenzivnu emociju. Šteta. Delovalo mi je da ću uživati.

Trenutno dovršavam roman Grešnik Tes Geritsen. Pauzirala sam sa čitanjem sitog, zbog toga što sam Esmi pozajmila, stoga i pre morala da vratim.

[Megi O'Farel Kako je nestajala Esmi Lenoks.

Roman o pojavljivanju žene koja je potpuni šok za unuku Esmine sestre koja saznaje za Esmi.
Esmi kao dvostruka ličnost koja je šezdeset godian bila zatočena u duševnoj bolnici.
Njeno postojanje i biće koje je moglo duhoom da nestane ma gde se nalazilo.
Njena sloboda uma, želja za tim da se ne uda i bude slobodna, nemirna priroda naspram zatočeništva u bolnici.
Klupko koje se odmotava. Ajris saznaje toliko stvari.

Roman koji nije uspeo da me uzbudi. Niti trgne, niti podstakne na makar intenzivnu emociju. Šteta. Delovalo mi je da ću uživati.

Kako različito reagujemo na isti roman.:think: Mene je totalno pomerio, kao i sličan mu Tajni zapis.

Meni se dopada i Kada si otišao, a imam na čekanju i Ruku koja je prva držala moju. Moje prijateljice i ja baš volimo Megi O' Farel.

Ja sam naišla na neki njen intervju, a neko odsustvo topline me je udaljilo od nje.
Nisam je zamišljala takvu. :(
Pomenute dve knjige nisam čitala, ali svakako da hoću pročitati još neke od njenih naslova.
Nekada mi se čini da moj čitalački ukus postaje sve muškobanjastiji. :/

Mene 1000 malih sunaca. Pre toga sam mrzela muslimane, a sada bih pokrenula djihad.

Meni su se dopala oba Hoseinijeva romana, i jedva čekam da napiše treći.:) Msm, daleko od toga da mi se sviđaju događanja u njima, ali volim da se isplačem nad tuđom sudbinom. Bože, kako je bolesno ovo što sam rekla...:think: Ustvari sam htela reći da mi više leže tragedije od komedija.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back