Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stranac mi se veoma dopao, jel ima Kami jos neku interesantnu knjigu, ili neki drugi pisac a da je tema slicna Strancu, na taj fazon....
Znači ta spika univerzalna pravda,besmisao,revolucija...Našo sam ti štivo...Ono što se kaže ko bratu...
V-Sesell-Degenerisani-majmun-Bakone-Dzastis-Moloto_slika_O_1365257.jpg

Čitanje preko neta mi nije nikad isti gušt :(
Btw, danas završio Majstora i Margaritu i knjiga je pokidala :)
Aaa...Ona scena kad veštica jaše na njemu je deo ruskog folklora još od Gogolja ali je Bulgakov sve to dobro spakovao u ''moderno'' komunistilčko vreme...Roman je žestoka kritika komunističkog režima sa bezbroj malih dragulja scena poput smrti onog čini mi se profesora na početku kad je video ''Mesec u parčićima'' jer ga je...Iseko tramvaj...:)

Pročitala:

Sonječka, autor Ljudmila Ulicka

Lepa knjiga, i zanimljiv glavni lik. Sonječka je veliki čitalac, čita od jutra do mraka, takoreći živi kroz tuđe avanture. A onda se zaljubi i počne 'stvarni život'. Knjiga je malecna i pročita se za sat dva.

Da citiram:

"Sonječku" sačinjavaju slatko-gorke pripovjesti o ruskoj ženi, romantičnoj, gladnoj ljubavi, plahoj, trapavoj, na povijesnoj vatrometini i usred bešćutnosti svojih najbližih... pune šarma i suptilnog humora... empatije ali i sitnog ubadanja... u najskrivenije zakutke ljudske duše...
http://metro-portal.hr/knjiga-dana-ljudmila-ulicka-sonjecka-i-druge-price/15634

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back