Poslednje sam procitala "Konstantinovo raskrsce" na nagovor brata, i mogu reci da sam odusevljena 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da ne bih bio potpuno offtopic,citam Nusicevog "Narodnog poslanika"....Trebali smo da ga radimo u 2. godini,ali nismo,pa rekoh da procitam,kad vec imam vremena na pretek....No,htedoh da vas pitam,odgledao sam juce film "Basketball diaries",radjen je po istinitoj prici,a postoji i knjiga na osnovu koje je napravljen film.Knjiga je autobiografska i napisao ju je Jim Carroll...Da li neko zna da li te knjige uopste ima kod nas,ili je cak neko od vas ima,s obzirom da sam trazio po netu,ali bezuspesno...Hvala unapred.
![]()
Znaš kako, glup bi bilo da ja sad nešto prigovaram Paviću. Jasno je da je on imao svoj izraz, prilično originalan i mnogima zanimljiv. S druge strane, mom ukusu baš ne odgovara knjiga u kojoj ne znaš šta je krajnje složena i slojevita alegorija, šta je barokni ukras jezika, a šta se treba shvatiti bukvalno. Stvar dodatno komplikuje nekonvencionalna kompozicija romana-ukrštenih riječi (iako je osnovna teza da je svaki roman, zapravo, ukrštanje riječi po nekom novom obrascu tačna i upečatljiva). Ako ti se dopada njegov jezik, u nekom trenutku trebaš se oprostiti od svakog pokušaja da shvatiš priču (ako se to što se u knjizi nalazi pričom može nazvati), i možeš samo uživati u razbokorenoj magiji riječi. Ako, pak, smatraš da knjiga treba da ima jasnu glavu i rep, namučićeš se i, vjerovatno, ostati frustriran. Sve u svemu, čitao sam Hazarski rječnik prije petnaestak godina, čitao sam kasnije i neke priče, sada Predeo slikan čajem... Kapa dolje učenom profesoru Paviću, ali nisam siguran kada ću se, i da li ću se, njemu više vraćati.
Potpisujem, samo u zenskom rodu.
Nije Pavic za mene.
Što, mila, tako misliš?
Ja obozavam tu knjigu.Прочитах Тврђаву Меше Селимовића. Морам да кажем да сам одушевљен, заиста ремек-дело. Књига после које човек постане духовно богатији. Изузетна (свевремена) прича о "малом човеку" и смислу или бесмислу људског битисања, у ствари, прича о сваком аспекту људског постојања. О стилу не треба трошити речи, свака реченица, свака реч пуна је значења. Изузетно, изузетно... клањам се човеку који је успео да напише овакву књигу.
Ja obozavam tu knjigu.
I sve je tako kako si rekao.
Nisam odolela da ne prokomentarisem![]()
Potpisujem.![]()
E da... sad se setih, off topic je, a mozda i nije...
Dakle, da li je neko cuo za jedan stari stari stari roman...
Zamolila me je moja mama da sve vas pitam, mozda ce neko znati za roman koji se zove ``Nisa`` (ovo s nije s sa kvacicom gore tj. zadnje slovo nase azbuke, nego obicno s). ``Nisa``.
Moja mama se ne seca imena pisca, samo se seca da je u pitanju ruski pisac, mozda je neko cuo za taj roman?
Mnogo biste mi pomogli, a narocito mojoj mami, posto bih zelela da joj ga nabavim.
Moja mama se seca da je taj roman izlazio u nastavcima u dnevnom listu ``Politika`` pedesetih godina proslog veka, ludovala je za tim nastavcima... to je po recima moje mame lepa i dirljiva ljubavna prica...
Ako neko nesto zna, pomagajte moji mili i dragi!