Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uzeh sinoc ``Neprimetne zlocine`` od Giljerma Martineza.
Otkrih ga i zavoleh.
Napisao je i roman ``Spora smrt Lusijane B``.
Moje tople preporuke.

Ja sam citala nekoliko njegovih knjiga, po preporuci mog bivseg decka iz Argentine. Imala sam priliku i da ga upoznam i strasno je simpatican. Nisam ni na kog naisla u Srbiji da zna njegova dela. Crímenes imperceptibles je to sto si ti citala, a izasla mu je i nova knjiga Yo también tuve una novia bisexual, to mu dodje na srpskom: I ja sam imao devojku, koja je biseksualka. Jos je nisam procitala, ali jedva cekam.

Trenutno citam Remarkovu ''Trijumfalnu kapiju''. Svidela mi se ''Na zapadu nista novo'' pa uzeh da procitam i ovu...
Knjiga je napisana nekako u drugacijem tonu, ne toliko dramaticna vise psiho-drama sa elementima jubavne intrige. Radnja je smestena u Parizu tokom ratnog perioda i opisuje tajni zivot glavnog lika Ravica.
Stil, iako malo drugaciji, i dalje Remarku svojstven i prepoznatljiv...

Trenutno citam Remarkovu ''Trijumfalnu kapiju''. Svidela mi se ''Na zapadu nista novo'' pa uzeh da procitam i ovu...
Knjiga je napisana nekako u drugacijem tonu, ne toliko dramaticna vise psiho-drama sa elementima jubavne intrige. Radnja je smestena u Parizu tokom ratnog perioda i opisuje tajni zivot glavnog lika Ravica.
Stil, iako malo drugaciji, i dalje Remarku svojstven i prepoznatljiv...

Je l' to bila moja preporuka?

Pusti pravog da uđe- švedski horor.
Mnogo dobra knjiga, odlično napisana, ali mračna i teška. Barata sa svim mukama savremenog sveta.
Otuđenost. Usamljenost. Nedostatak ljubavi. Nedostatak cilja u životu. Rasturene porodice.
Pedofilija. Ubistva. Vršnjačko nasilje.
Upakovano u priču o vampiru( vampirici ). Ima neku sumornu, ledenu atmosferu.

Mnogo dobra knjiga, odlično napisana, ali mračna i teška. Barata sa svim mukama savremenog sveta.
Otuđenost. Usamljenost. Nedostatak ljubavi. Nedostatak cilja u životu. Rasturene porodice.

Uh, bas smara.

Meni se roman mnogo dopao, to je jedna od mojih top knjiga, jer zaista oslikava zivot kakav moze da bude, tezak, samotan, besciljan.
Eli je tu samo da ``pomogne``... Mnogo dobra knjiga.
Snimljen je i film po njemu, mada sam ja glavne junake drugacije zamisljala.
Jos bih pisala o njoj, ali mi se oci sklapaju.
Naravno, naslov je veoma intrigantan i sam roman je podigao veliku prasinu u knjizevnom svetu.
Obozavam je.

Ja sam citala nekoliko njegovih knjiga, po preporuci mog bivseg decka iz Argentine. Imala sam priliku i da ga upoznam i strasno je simpatican. Nisam ni na kog naisla u Srbiji da zna njegova dela. Crímenes imperceptibles je to sto si ti citala, a izasla mu je i nova knjiga Yo también tuve una novia bisexual, to mu dodje na srpskom: I ja sam imao devojku, koja je biseksualka. Jos je nisam procitala, ali jedva cekam.

Drago mi je da ti se svidja kako pise :)

Lamar, kakva je knjiga?
To je trilogija. Prva polovina XIX veka i druga polovina XX veka na tlu Juzne i Severne Amerike.
Cile, Kalifornija, zlatna groznica, zivot na tom prostoru... zivopisni likovi, radnja lepo tece... To bi bila zaista divna i raskosna serija kada bi se snimila.

1.Kci srece
2.Portret u sepiji
3.Kuca duhova

Procitala sam 1. i 2.
Lepa je i Kci srece, ali Portret u sepiji mi je diiiivan :zaljubljena:
Uskoro se bacam na Kucu duhova :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back