Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hehe, ja procitao na kompjuteru neku skracenu verziju od 20-ak strana, pa me neko onda razocara s rijecima da je to skracena verzija, a da puna ima 300-400 strana.

:rotf: Sad si ti nas razočarao. Zar si mislio da je realno da ima samo 20 strana? :)
Svojevremeno mi se ta knjiga dopala i ništa više njegovo. Ne volim kad neko previše filozofira, i ne volim kad ne razumem ono što čitam. Zbog toga ga dugo već zaobilazim.

:rotf: Sad si ti nas razočarao. Zar si mislio da je realno da ima samo 20 strana? :)
Svojevremeno mi se ta knjiga dopala i ništa više njegovo. Ne volim kad neko previše filozofira, i ne volim kad ne razumem ono što čitam. Zbog toga ga dugo već zaobilazim.

Za to je kriv neki moj cimer iz studentskih dana koji mi je non-stop govorio kako najviše voli Predeo slikan čajem, Upotrebu čoveka...Kao to su odlične knjige, a kratke.

Zapravo, nešto tako kratko ne može se ni smatrati knjigom.
Po standardima UNESCO-a, knjiga je neperiodično izdanje od najmanje 49 strana.
Jel' ,boga ti, a šta kažu o fontu, razmaku između redova, posveti, sadržaju, citiranoj literaturi? Ulazi li i to u tih 49 strana?
Onaj Krpica onda ima obimnije stvaralaštvo od Tolstoja, Dostojevskog i Čehova u zbiru.

Gorica je jednom recju - sjajna!
Na 120 strana je opisala jednu ljudsku dramu, na dirljiv, a opet u njenom prepoznatljivom stilu - veseo, optimisticki nacin. Znam da ovo sto sam napisala zvuci malo blesavo, ali i sam zivot je blesav, zar ne?
Veoma je duhovita, sto se moze cuti svakog dana sa radija. To je prenela i u svoju knjigu. Taj svoj optimizam. Veru. Nadu.
Ko voli da je slusa, volece i da je cita.
Ja volim i jedno i drugo.
Knjigu nisam ispustila dok je nisam procitala. Kad bih ja mogla tako lako, leprsavo da pisem... toliko zivotnih istina napisanih obicnim, svakodnevnim recima.
Na kraju sam se sva najezila od rezimea!
Toplo preporucujem svima da je procitaju.

Jesi probala sa Hazarskim recnikom? Po mom misljenju jedan od najboljih srpskih romana svih vremena.
То је по моме мишљењу и једини иоле добар Павићев роман.
Тако да далеко од тога да би за мене био "један од најбољих..."

Но, добро, твоје мишљење...

Мени су се код Павића уистину свиделе једино приповетке.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back