krasuljak
Buduća legenda
- Poruka
- 26.629
Remarki' m in love... mnogo mi se dopada Trijumfalna kapija.
Remark - jedna od mojih prvih ljubavi. Šta ćete, to se imalo u kući, to se čitalo.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Remarki' m in love... mnogo mi se dopada Trijumfalna kapija.
Remark - jedna od mojih prvih ljubavi. Šta ćete, to se imalo u kući, to se čitalo.I nije mi žao.
Ja imam njegove 2 knjige, Ljubi bliznjeg svog i Vreme zivota i vreme smrti, ali nisam ih citao. Kakve su?
Sve od Remarka je odlicno. Knjige su pisane jednostavnim stilom. Kratke, ali pametne misli. Nema nekog pametovanja i prenemaganja. Zivotne situacije.
Remark je antiratni pisac.Ako se dobro secam,njegove su knjige bile na udarau kada je Hitler dosao na vlast.
Poslednje što sam pročitala njegovo, a u skorije vreme, je Nebo nema miljenike. Ona tuberkulozna, u sanatorijumu, on vozač moto trka... da ne otkrivam, neko ne voli da mu se prepričava. Sve u svemu, ljubavna.
Kuca u Kairu - Samija Serageldin, M&M, 250 str. 10/10
Lamar, da li je mozda ljubavna?
Prati sastavljanje i rastavljanje egipatskog drustva kroz veci deo XX veka, kroz pricu o jednoj aristokratskoj, imucnoj, pa manje imucnoj, pa opet nesto imucnijoj porodici. I o kuci-vili u srcu Kaira iz koje svi oni poticu. Ali i o ljubaviLamar, da li je mozda ljubavna?
Prati sastavljanje i rastavljanje egipatskog drustva kroz veci deo XX veka, kroz pricu o jednoj aristokratskoj, imucnoj, pa manje imucnoj, pa opet nesto imucnijoj porodici. I o kuci-vili u srcu Kaira iz koje svi oni poticu. Ali i o ljubavi
Prica je pisana recimo… nekim pripovedackim – novinarsko - informativnim stilom, i ispricana je jedna savremena egipatska prica.
Dobro je docarana ta “raspolucenost” osoba koje odu iz svoje prirodne sredine, pa zivot provode “ni tamo ni ovde”.
Jedan deo knjige na mene ostavlja narocit utisak.
Prisilna, odnosno nametnuta odvojenost majke od deteta.
Ti sama proceni da li zelis da citas ovu knjigu
Moderna, promasila si temu kao i obicno![]()
Juce sam kupio Bela garda - Bulgakov i sad pocinjem sa citanjem.![]()
baš se vidi da mu je prvi roman...uopšte ne liči na njega iz kasnijih knjiga gde je totalni šiz.Juce sam kupio Bela garda - Bulgakov i sad pocinjem sa citanjem.![]()