Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sve od Remarka je odlicno. Knjige su pisane jednostavnim stilom. Kratke, ali pametne misli. Nema nekog pametovanja i prenemaganja. Zivotne situacije.

Maloprije sam prelistao Vreme zivota i vreme smrti, uglavnom neki dijalozi idu, sto znaci da nema prenemaganja i da se lako cita.

Remark je antiratni pisac.Ako se dobro secam,njegove su knjige bile na udarau kada je Hitler dosao na vlast.

Da. Njemci su govorili da je on Jevrej i da je ovo Remark obrnuto od njegovog pravog imena Kramer.

Nacisti su zabranili i spaljivali Remarkove knjige i pokrenuli su propagandnu kampanju tvrdeci da Remark vuce poreklo od francuskih Jevreja i da je prezime Remark u stvari Kramer citano unazad. Ova informacija nikad nije dokazana, ali se pojavljuje u nekim Remarkovim biografijama.
Da pomenem i njegovu ``Iskru zivota`` u kojem opisuje zivot logorasa...

Od njega sam puno naucila. Sjajan pisac.

Poslednja izmena:
Lamar, da li je mozda ljubavna?
Prati sastavljanje i rastavljanje egipatskog drustva kroz veci deo XX veka, kroz pricu o jednoj aristokratskoj, imucnoj, pa manje imucnoj, pa opet nesto imucnijoj porodici. I o kuci-vili u srcu Kaira iz koje svi oni poticu. Ali i o ljubavi :D
Prica je pisana recimo… nekim pripovedackim – novinarsko - informativnim stilom, i ispricana je jedna savremena egipatska prica.
Dobro je docarana ta “raspolucenost” osoba koje odu iz svoje prirodne sredine, pa zivot provode “ni tamo ni ovde”.
Jedan deo knjige na mene ostavlja narocit utisak.
Prisilna, odnosno nametnuta odvojenost majke od deteta.
Ti sama proceni da li zelis da citas ovu knjigu :think:

Moderna, promasila si temu kao i obicno :roll:

Prati sastavljanje i rastavljanje egipatskog drustva kroz veci deo XX veka, kroz pricu o jednoj aristokratskoj, imucnoj, pa manje imucnoj, pa opet nesto imucnijoj porodici. I o kuci-vili u srcu Kaira iz koje svi oni poticu. Ali i o ljubavi :D
Prica je pisana recimo… nekim pripovedackim – novinarsko - informativnim stilom, i ispricana je jedna savremena egipatska prica.
Dobro je docarana ta “raspolucenost” osoba koje odu iz svoje prirodne sredine, pa zivot provode “ni tamo ni ovde”.
Jedan deo knjige na mene ostavlja narocit utisak.
Prisilna, odnosno nametnuta odvojenost majke od deteta.
Ti sama proceni da li zelis da citas ovu knjigu :think:

Moderna, promasila si temu kao i obicno :roll:

Nisam. Nisi ti to dobro procitala.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back