Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Иако је на хрваштини и штампана латиницом, ова ме је књига одушевила као ретко која..
Негде сам нашао да је само у стручном тексту обавеза да се цитира на оном писму на коме је текст и писан, иначе није: зато, мислим с правом, износим навод на ћирилици.

Слика крајобраза Аризоне намеће се прва: слика крајобраза Аризоне и Њу Мексика, крајобраза са чувеном подлогом од сребра и злата, крајобраза вртоглавог и лепршавог, крајобраза монументалне висоравни и њежних боја, крајобраза с бијелим одсјајем костура што су га огољеле птице. У том крајобразу, друга слика, слика Billyja the Kida: јахача сраслога с коњем, младића чији несмиљени револверски хици одјекују пустињом, испаљивача невидљивих метака што убијају на даљину, попут магије.
Пустиња ишарана металима, неплодна и бљештава. Недорасли дјечак који је, скончавши у двадесет и првој, дуговао људској правди двадесет и једну смрт – „не рачунајући Мексиканце“.

Да кажем да је легендарном Билију Киду право име Bill Harigan. Кад је убио првог човека у четрнаестој години, није хтео да уреже црту јер је тај био Мексиканац. Подмукло га је убио његов пријатељ, шериф Гарет. Полицајац, како га је назвао писац.
Стварно је добра књига, штета што није београдско издање.

Hmmm...zvuci zanimljivo. Molim te, napisi naziv knjige i puno ime pisca. :)

E, jesi citala Kockara? Jos jedno fantasticno delo...

Hahaha,ovo samo potvrdjuje da je umetnost,kao i sve uzviseno nedostupno prostoj raji.Svetini samo treba hleba i igara.
Zapisi iz podzemlja,kao i Zapisi iz mrtvog doma,pa Netocka Nezvanova,i da ne nabrajam dalje,to su izvanredna dela,ali to je previse duboko za prost svet.
I na Zapadu koji vazi kao prosveceniji nije Dostojevski shvacen,nije popularan.Tamo je daleko citaniji Tolstoj koji je nikakav pisac.

Hahaha,ovo samo potvrdjuje da je umetnost,kao i sve uzviseno nedostupno prostoj raji.Svetini samo treba hleba i igara.
Zapisi iz podzemlja,kao i Zapisi iz mrtvog doma,pa Netocka Nezvanova,i da ne nabrajam dalje,to su izvanredna dela,ali to je previse duboko za prost svet.
I na Zapadu koji vazi kao prosveceniji nije Dostojevski shvacen,nije popularan.Tamo je daleko citaniji Tolstoj koji je nikakav pisac.

Dobar vam diiivaaan daaaan, dobri ljudi :D
Ne znam, procitala sam samo po dve knjige i od jednog i od drugog, i sve mi je to bilo skroz ok. Kad procitam vise, videcu...

Je l' neko citao Igru staklenih perli od Hesea?

ovo nema veze sa životom :)

Да ти ниси певала у Русији, па те шутнули? Зашто мрзиш Русе?

Nisam pevala u Rusiji. Oni su pocrkali od gladi, a ja sam visoka klasa.
Mrzim ih jer su narod gnusobe, koji je razvio komunizam i primorao druge da ga prihvate. Najveci su neprijatelji hriscanstav i odvratni su Tatari. A jos mi je gore, kada vidim kako ovaj blesavi narod misli da ce im Rusi pomoci.

Nemam predrasuda prema rasama i narodima,ali ipak svaki narod ima neke opste karakteristike koje ga razlikuju od drugih.Nije tek predrasuda sto ljudi lose misle o Ciganima.Pa nije samo ni propaganda sto dosta sveta misli lose o Srbima.Ipak smo mi prilicno losi momci.
Meni je svejedno koje je nacije Dostojevski.Rusi i ako ne toliko civilizovan narod,ipak su dali dosta u umetnosti,nauci...
Eto ja ne cenim Tolstoja kao pisca,cenim ga kao plemenitu osobu sa ipravnim idejama.
Komunizam nije eksperiment Zapada.To misle neki zato sto su Marks i Engels iz Nemacke.
Zapadu nije odgovarala ideja komunizma pa ma gde se on razvijao.Zato i jesu Marksa proterali.
Zato Zapad i jeste nahuskao Hitlera na SSSR.
Drugi svetski rat je bio samo igracka ono sto su u njemu bili napadnuti Ameri,Britanci i drugi od Hitlera.Cilj Hitlera i Zapada je bio Sovjetski Savez a Jevreji i druge gluposti su samo izgovor.
SSSR i jeste 1990. srusen od strane Zapada,Nemacke i Amerike.Jer su zapadnjaci dobili Ruse u Hladnom ratu.
Srbija i jeste imala los tretman posle 1990. bas iz razloga sto je bila potencijalni proruski i prokomunisticki element.

Ovih dana sam procitao PISMO NERODJENOM DETETU,od Oriane Falaci.Tuzna knjiga.
Procitao sam od Gurdjijeva ZIVOT JE STVARAN SAMO KAD JA JESAM.
Mogu reci da je on sharlatan i prevarant.Pise klasicne prevare,da zavede naivne i da im uzima pare drzeci predavanja i prodajuci knjige.
Poceo sam da citam CARRIE,od Drajzera.On je kao i uvek solidan.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back