Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li mogu da dobijem neku preporuku za sebe (devetnaestogodisnjak) u vezi sa nekom knjigom koja nosi neku zanimljivu poentu ili misao a da nije celokupno filozofskog karaktera ? :think:

Pa Seldon ce ti biti zanimljiv, dok ne procitas dve-tri knjige, a posle ces skapirati da su sve te krimi price na isti fazon. Ako ti se svidja taj zanr, preporucujem roman Pesnik od Majkla Konelija.
A sad sto se tice neceg malkice ozbiljnijeg, preporucujem pripovetke od Edgara Alana Poa (koji je maltene zacetnik kriminalistickog romana).

Preporucujem i ja i dodajem Cestertonove price koje su po mom misljenju jos bolje.

Dobar je, dobar je, mada je meni Po miljenik. Valjda jer je postavio temelje (pisao je pocetkom 19.veka, a Cesterton krajem) a i ima fantasticne, groteskne opise...da se najezis...npr. "Srce mi se ledilo, klonulo, malaksavalo. U glavi mi je vladala beznadezna pustos misli koji ni jedan podstrek maste silom nije mogao da pretvori u nesto uzviseno" :) Reci kakav opis straha :)

Da, Po je genije atmosfere. S druge strane Chesterton ima genijalne zaplete.

Pa i Po ima dobre zaplete, ali meni se kod Poa svidja sto ima neke potpuno iracionalne momente u motivaciji likova. Potpuno je nekako...iscasen. :)
Ne znam da li si mozda citao Matoseve novele? Njemu je Po bio uzor, i ima takodje taj iracionalni segment u svojim delima. Meni se jako dopada.

Jao, pa ti si me provalila.

Za sta?

Odlicna knjiga.

Nesto od Seldona, na primer, "Ako docekam sutra".
Nemaju to . Trazio sam bio prvo to ali posto nisu imali kao preporucili su mi "Nebo pada" :(
Pa Seldon ce ti biti zanimljiv, dok ne procitas dve-tri knjige, a posle ces skapirati da su sve te krimi price na isti fazon. Ako ti se svidja taj zanr, preporucujem roman Pesnik od Majkla Konelija.
A sad sto se tice neceg malkice ozbiljnijeg, preporucujem pripovetke od Edgara Alana Poa (koji je maltene zacetnik kriminalistickog romana).
Hvala
Preporucujem i ja i dodajem Cestertonove price koje su po mom misljenju jos bolje.
Hvala

Pa i Po ima dobre zaplete, ali meni se kod Poa svidja sto ima neke potpuno iracionalne momente u motivaciji likova. Potpuno je nekako...iscasen. :)
Ne znam da li si mozda citao Matoseve novele? Njemu je Po bio uzor, i ima takodje taj iracionalni segment u svojim delima. Meni se jako dopada.

Nisam, al me zanima. Ako te ne mrzi baci mi na pp njegovo puno ime i prezime i ako se secas naslova dela...

Ili Kramer, to mu je pravo prezime.
Dobar pisac.
Postujem ga, trebala bih da ponovo procitam neke njegove romane, ali nemam vremena, nazalost...

To isto vazi i za Kronina. Samo kad se setim Sesirdzijinog zamka? To su bili sami poceci mog citanja i zaljubljivanja u knjizevnost.
Pa ``Jedno drvo raste u Bruklinu``...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back