Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cica Gorio-dobra knjiga,ali toliko detaljna da sam se smorila....7/10

Spletkarenje sa sopstvenom dusom-Isto kao i sve Marijine knjige-OK,ni dobre,ni odlicne vec samo OK.Ova knjiga joj je sve bolja i bolja sto se ide zavrsetku,mada mi se svidja nacin na koji ona opisuje licnosti(svi njeni glavni junaci su dosta ekscentricne osobe) i svidjaju mi se neke njene analize,konkretno u ovoj knjizi-kako posmatra dogadjaje kao zatvorene krugove :ok: (ipak je ona zavrsila filozofski fakultet :D i to je ostavilo puno traga u njenom pisanju).

Sada citam Vilijama Foknera-Buka i bijes

Cita se dosta Pracet,ja sam ga jednom citao i ne znam zasto ljudi vole takvo smece.
Fokner je odlican pisac,sto bi rekli ima nesto u njemu.Za mnoge je on najbolji americki pisac,za neke pak Hemingvej.
Cica Gorio nije dosadan,jeste detaljan ali to je pravi psiho roman u najboljem smislu.
Ja sma zavrsio JESEN DIJALEKTIKE od Zorana Djindjica,
Kazu o pokojniku sve najlepse,ali kako vreme ide ja o njemu sve losije mislim i ako sam glasao za njega i podrzao ga 5.oktobra.
U toj knjizi mi je losa kritika Marksa,pa se cudim da se na to drznuo jedan nepoznat intelektualac iz Srbije a o Marksu su dobro mislili velicine poput Erih Froma i dr.
Knjiga je pisana 1987. pa mi deluje cisto kao narucena propaganda od nemackih mocnika,jer Zoki se skolovao kod njih.A nas intelektualac kad se skoluje u tudjoj zemlji,ne moze a da ne bude zavrbovan od iste.
Zavrih i knjigu FO od Kucija,za nju je dobio Nobela.Jos neke sam od njega citao,zaista dobar pisac.
Zitam japanskog pisca Ozaki Kohio,solidan je.

Ja trenutno čitam knjigu PORODIČNA TAJNA...Veoma lepa i zanimljiva knjiga- to čitam za svoju dušu...a od lektire trenutno čitam RANI JADI od Danila Kiša... :)

Janchy i ja sam upravo za vikend procitala "Porodicnu tajnu" i veoma mi se dopala. Posto ti se dopala preporucujem ti "Tajni zapis" Sebastijana Barija. Izdavac je takodje MOno&Manjana. Takodje je napisana prelepim jezikom i daje izvanredan portret glavne junakinje, kao sto je slucaj i u "Porodicnoj tajni".

Janchy i ja sam upravo za vikend procitala "Porodicnu tajnu" i veoma mi se dopala. Posto ti se dopala preporucujem ti "Tajni zapis" Sebastijana Barija. Izdavac je takodje MOno&Manjana. Takodje je napisana prelepim jezikom i daje izvanredan portret glavne junakinje, kao sto je slucaj i u "Porodicnoj tajni".

Hvala Danasc... Nabavicu i tu knjigu da procitam... Porodicna tajna mi se mnogo dopada... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back