Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
trenutno Holingherstovu Bazensku biblioteku i mnogo mi se dopada,,,odavno nisam citala nesto novo sto me tako "drzi"...osim sto mi je radnja interesantna (zivot homoseksualca aristokrate u savremenom Londonu), stilski me je "nasla"..ima neuobicajne opise, prideve upotrebljene na sarmantno neocekivan nacin, i nemam pojma iz kojih razloga me je naterala da pozelim ponovo jednu od svojih omiljenih knjiga, Aleksandrijski kvartet...

Ako nisi citala, preporucujem ti i Holingherstovu "Nit lepote". To je knjiga kojom me je prvo kupio, iako je najpre napisao "Bazensku biblioteku". Posle sam sa zadovoljstvom citala sve njegove knjige koje su mi dosle pod ruku :)

Neuporedive su Koliba i Hiljadu čudesnih sunaca, ali jedno je sigurno, obe su fantastične. A i ja kupih Novi početak. Izgleda da ti i ja imamo sličan ukus.

Sve go debil.Jao boze posalji jos jedan potop
Pa kako TI znas (da je onaj ko pocne ili procita datu knjigu lud) ako nisi procitao? Ili bar poceo pa odustao? U oba slucaja po tvojoj sopstvenoj izjavi si lud z:p

Ja sam lud skroz,ni struja mi nista ne moze,ali nisam debil,pa se onda malo isticem iz gomile.

Poslednja izmena:
Uzivaj u kolibi,citaj je ko da ti je Zadnja knjiga koju ces ikada procitati,posto ili su lud kada poces da citas ili ces postati lud kada zavrsisz:cry:z:cry:z:cry:

Pazi, uopšte ne sumnjam u magične moći te knjige, ali iz tvoje postavke vidi se da nisi čitao Džozefa Helera (Kvaka 22):
Ako svako ko Kolibu pročita ili je lud ili poludi, a niko ko je lud to nikada neće priznati, onda zapravo niko ne može znati da je u toj knjizi problem, jer niko o tome neće posvjedočiti!
Ovaj Heler ti je i preporuka za čitanje.
Neko ti je ranije preporučio Peljevina. Najbolja knjiga mu je Čapajev i Praznina. Omon Ra je isto OK, Generacije P još može proći, ostale nisu nešto. Ali Čapajev i Praznina je definitivno jedna od boljih knjiga koje sam čitao u posljednjih deset godina.

Pa jesi citala?
Ebote,ranije su se knjige pisale da nešto pomognu čovečanstvu čak i one obskurne poput Honorijevog Grimoara su imale za svrhu da nešto pomognu,ali danas...Pišu se knjige da bi čitalac flipnuo...Nisam čitao pomenutu,ali mi liči na još jednu u gomili novih ''bestselera''...A meni posle Barkera i Knjiga Krvi nijedna više knjiga koja pokuša da te ''uzdrma'' neće privući pažnju.:cool:

Pazi, uopšte ne sumnjam u magične moći te knjige, ali iz tvoje postavke vidi se da nisi čitao Džozefa Helera (Kvaka 22):
Ako svako ko Kolibu pročita ili je lud ili poludi, a niko ko je lud to nikada neće priznati, onda zapravo niko ne može znati da je u toj knjizi problem, jer niko o tome neće posvjedočiti!
Ovaj Heler ti je i preporuka za čitanje.
Neko ti je ranije preporučio Peljevina. Najbolja knjiga mu je Čapajev i Praznina. Omon Ra je isto OK, Generacije P još može proći, ostale nisu nešto. Ali Čapajev i Praznina je definitivno jedna od boljih knjiga koje sam čitao u posljednjih deset godina.

Nisam citao Kvaku 22,ali sam gledao film,i mnogo je dobar.
A,ja pokusavam samo da pomognem nekoj pametnoj osobi koja je jadna ni kriva ni duzna zalutala ovde medju idiote,kojih ima vise nego nekoliko.
Hvala Bogu da nisi moj sin. Jadni ljudi, šta su stvorili.

a,inace ne brini se ti za moje.Sigurno ce tvoja deca niti ponasna na tebe,bices verovatno jedna od onih debelih baba koje se zavale u treanvaju na prvo slobodno mesto i citaju Isidoru Bjelicu,kao sam nacitan svet.
Izjavi moje saucesce svojoj deci......jadni ljudi ni krivi ni duzni

Ebote,ranije su se knjige pisale da nešto pomognu čovečanstvu čak i one obskurne poput Honorijevog Grimoara su imale za svrhu da nešto pomognu,ali danas...Pišu se knjige da bi čitalac flipnuo...Nisam čitao pomenutu,ali mi liči na još jednu u gomili novih ''bestselera''...A meni posle Barkera i Knjiga Krvi nijedna više knjiga koja pokuša da te ''uzdrma'' neće privući pažnju.:cool:

Cuj,Koliba je po definiciji petparacki roman.Nekada davno su se ovakve knjige prodavale na kiscima,da rada ne bi morala da ulazi u knjizaru,a sada su knjizare postale kiosci zbog prakticnosti.

Одеш фино у библиотеку, распричаш се са библиотекаром, он ти препоручи шта да читаш и милина. :)

Иначе, ја препоруке примам само од оних људи са којима имам компатибилан читалачки укус.
Нити могу било коме да препоручујем тек тако.

Napisala si nesto potpuno apsurdno.Kazes da ne preporucujes drugima tek tako,a zasto onda da bibliotekar preporucuje?
Kazes i da primas preporuke od ljudi koji imaju ukus slican tvoj,ali zasto onda da preporucuje bibliotekar kad mi ne znamo kakav on ukus ima?
Ja radim sa knjigama i kad me neko pita da mu nesto preporucim,zaista mi je nezgodno jer ono sto se meni svidja drugima se ne mora svidjati.Onda malo pokusam da popricam,da opipam puls ali nije to lako za kratko vremena upoznati neciji citalacki ukus.
Ljudi cesto kupuju za rodjendan nekome knjigu;na zalost kupe po svom ukusu.To mi dodje kao da je taj kupio knjigu za sebe a ne za mene i ako je meni rodjendan.

Прочитала ,,Опсаду цркве Светог Спаса". Одушевљена сам, у ствари, одушевљавала сам се непрестано, и идејом, и језиком, и стилом, и догађајима, и описима, и како је помешао стварности и сан, историју и садашњост. А тек каква су му објашњења историјских догађаја, зашто се Стефан Првовенчани оженио Аном Дандоло, зашто је Милутин имао пет жена, како су Бугари и Кумани похарали манастир, зашто су уопште хтели да га освоје... Књига по мојој мери.
Мада, многи је Горана упоређују са Павићем. Једино сам прочитала његов ,,Хазарски речник", допао ми се, али много мање него ,,Опсада". Можда зато што је нисам најбоље разумела. Код Горана на крају се добије сасвим јасно објашњење свега што је можда збуњивало. Код Павића нисам баш имала исти осећај.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back