Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Procitala sam ,,Drugu Bolenovu kci" ponovo...I mogla bih jos jednom...To je jedna od knjiga koje nikada ne mogu da mi dosade...Sad sam otkrila neke nove detalje,na koje nisam obratila paznju pri prvom citanju.Prosto,ne mogu da ispustim iz ruke tu knjigu kada uzmem da je citam...Uskoro krecem sa ,,Ubistvom Rodzera Akrojda" od Agate Kristi...

Uvek kad neko pomene Agatu Kristi strasno se u meni probudi nostalgija
i vratim se u period kada sam dnevno citao po jednu njenu knjigu.
Mislim da nisam procitao samo desetak, jer nisu prevedene na srpski ili sta vec...
Uglavnom, jedan od mojih omiljenih perioda zivota.
Najveci problem tada je bio da pronadjem ubicu pre kraja...:mrgreen:

"10 malih crnaca" je pomalo netipicna knjiga za Agatu.
Nema detektiva, a sama radnja neodoljivo lici na nekakav horor film.
Meni najdraza. Ostale, sa Herkulom Poarom, su sasvim drugog tipa.
Ispitivanja, pretpostavke, dokazi, cinjenice i resenje.
Licno, meni su najdraze sedece: Deset malih crnaca, Vecita noc ( takoce posve nekarakteristicna),
Smrt na Nilu (odlicna!), Ubistvo u orijent Ekspresu, Pet prasica, Nepoznato odrediste ( nema Poara), Opasnost kod End Housa...
Posto do sada nisi citala skoro nista od nje, preporucujem ti ove.
Nadam se da ce ti se svideti, ukoliko ih nadjes.;)

Poslednja izmena:
"10 malih crnaca" je pomalo netipicna knjiga za Agatu.
Nema detektiva, a sama radnja neodoljivo lici na nekakav horor film.
Meni najdraza. Ostale, sa Herkulom Poarom, su sasvim drugog tipa.
Ispitivanja, pretpostavke, dokazi, cinjenice i resenje.
Licno, meni su najdraze sedece: Deset malih crnaca, Vecita noc ( takoce posve nekarakteristicna),
Smrt na Nilu (odlicna!), Ubistvo u orijent Ekspresu, Pet prasica, Nepoznato odrediste ( nema Poara), Opasnost kod End Housa...
Posto do sada nisi citala skoro nista od nje, preporucujem ti ove.
Nadam se da ce ti se svideti, ukoliko ih nadjes.;)
Hvala na preporuci.Potrudicu se da ih nadjem,verujem da ce mi se svideti :)

Trenutno po drugi put čitam "Idi, vreme je" Marije Jovanović. Nakon što sam pročitala njenu poslednju knjigu "Dovoljan razlog", došlo mi je da se vratim na ovu koju upravo čitam. Marija jako lepo piše i volim da čitam njene knjige, ali mislim da neće skoro napisati knjigu koja će prevazići "Idi, vreme je".

Nesto mi je palo na pamet... zasto ova tema ne bi postala lepljiva???
Zaista je posecena i nekako ne volim kada nije medju prvih pet, sest tema... moram da skrolujem na dole, pa gubim dragoceno vreme, a vreme je novac, zar ne?
Razmotrite moj predlog, mislim da i drugi citaoci dele moje misljenje.

Procitala sam Nevinog - Harlana Kobena, dok sam citala roman imala sam utisak da sam ga vec jednom imala u rukama.
Danas pocinjem da citam Lazan utisak Dzefrija Arcera. Javljam utiske...
Pozdrav.

Slazem se za lepljivu u potpunosti.
Koliko vremena prosecan forumas potrosi dok nadje omiljenu temu
zapolu u beznadje?
Mislim da cu otvoriti temu koja se bavi tim pitanjima i proracunima...
Kada bi organizovali sve to, svako od nas bi imao vise vremena, poruka, a samim tim i vise reputacija za krace vreme.
Da ne pominjem visak slobodnog vremena u forumaskom privatnom zivotu, ukoliko on postoji. Budimo prakticni. ;)
Sada ozbiljno, mislim da je ok ideja.

Poslednja izmena:
Juce sam pocela i zavrsila ,,Ubistvo Rodzera Akrojda"...Neverovatna knjiga...Mnogo mi se dopala...Mada jesam sumnjala na takav ishod ipak sam se nadala da ce se drugacije zavrsiti...A dok sam citala nekoliko zadnjih poglavlja kao da sam gledala neki mnogo dobar film...Bas mi se dopada Agatin rad uzecu OBAVEZNO jos nesto od nje...
Danas pocinjem sa ,,Devojkom sa bisernom mindjusom"...Mislim da ce mi se dopasti s obzirom da volim rad Trejsi Sevalije...Svi njeni romani osim ,,Plamenog sjaja" su me odusevili...

PageMercury, skoro sam sigurna da ces ostati odusevljena Djevojkom s bisernom nausnicom. To je bilo prvo njezino djelo koje sam procitala i naprosto me ostavilo bez daha. Ima nesto u njezinu nacinu pripovjedanja..

Trenutno citam Sumrak, Stephenie Meyer. Bas da vidimo oko cega se dizala tolika prasina.. :) Tek sam na pocetku, za sada je ok knjiga.. Mislim da ce mi se svidjeti jer inace volim tu kise-oluja-hladno atmosferu..

PageMercury, skoro sam sigurna da ces ostati odusevljena Djevojkom s bisernom nausnicom. To je bilo prvo njezino djelo koje sam procitala i naprosto me ostavilo bez daha. Ima nesto u njezinu nacinu pripovjedanja..
Nadam se...Do sada sam stigla do neke 40te stranice ali nesto me ne vuce preterano da citam...Mozda jos uvek nije doslo do pravog zapleta...Prenosim utiske kad procitam :)

Zavrsila sam ,,Devojku sa bisernom mindjusom"...Zaista knjiga se cita u jednom dahu,driljiva je,misteriozna...Trejsi Sevalije svojim opisima i psiholoskim analizama likova uspeva uvek da odvede citaoca u sam centar radnje...Mada sama radnja mi i nije bila preterano dinamicna...U sustini knjiga mi se jeste svidela ali po mom misljenju ne moze da pridje ,,Palim andjelima" ili ,,Devicanski plavom"...Mada svima bih je preporucila zaista lepa knjiga...
Sad pocinjem sa ,,Don Zuanom" od Bajrona...Ne znam sta da ocekujem,knjigu sam uzela na predlog profesorke srpskog...Nadam se da ce mi se svideti...

[QUOTE="amelie poulain";10632174]Odlicna knjiga.
Mozda iz razloga sto znam neke ljude koji su emigrirali i ceo zivot im je protkan nostalgijom, trazenjem sebe i tugom za svim izgubljenim.
Slikovito opisan zivot Beograda nekada.
Bas mi se dopala.[/QUOTE]
Hvala...Pitala sam te jer je ove skolske godine obradjujemo u lektiri pa me je zanimalo kakva je...

Procitala sam "Lazan utisak" Dzefrija Arcera... paaaa.... neko bi mogao da kupi prava da ekranizuje ovaj roman, a mozda se vec nesto po tom pitanju i radi....
Zaista je dobar za ove letnje dane... drzi paznju, ako neko misli da je to biografija o Vinsentu van Gogu (zbog korica romana) - nije. Samo je jedno njegovo delo u centru paznje.
Uzela sam danas ,,Teror,, Dena Simonsa, pa videcemo... samo nikako da se svrtim pa da navalim da citam.
Ovo vreme me ubija.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back