Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Procitala sam "Lazan utisak" Dzefrija Arcera... paaaa.... neko bi mogao da kupi prava da ekranizuje ovaj roman, a mozda se vec nesto po tom pitanju i radi....
Zaista je dobar za ove letnje dane... drzi paznju, ako neko misli da je to biografija o Vinsentu van Gogu (zbog korica romana) - nije. Samo je jedno njegovo delo u centru paznje.
Uzela sam danas ,,Teror,, Dena Simonsa, pa videcemo... samo nikako da se svrtim pa da navalim da citam.
Ovo vreme me ubija.

pozdrav za brbljivu_kisu:bye:

upravo citam Zudnju za zivotom- Irving Stoune koja govori o Vinsentu van Gogu.
Hvala za preporuku. Uzet cu "Lazan utisak" da kratim ove promenljive letnje dane.

Evo, zavrsih jucer Sumrak, Stephenie Meyer.. Sada da bih rekla kao pola mojeg drstva 'Najbolja knjiga ikad!' -necu sigurno. Radnja jeste dinamicna, zanimljiva -nepredvidljiva mogu reci. Ali po mom nekom ukusu ipak je previse onoga : 'Volim te'. Ne kazem, sama volim ljubavne romane, romanse i sve to, ali nekako mi se cinilo preveliko forsiranje te ljubavi kroz svu knjigu. Njoj nista ne smeta, gotovo bez ikakva dostojanstva moli njega neka samo bude uz nju i nista vise. Ne znam, volila bi da je glavni zenski lik malo vise 'svoj'.

Ali, sve u svemu, knjiga nije losa.. :)

Sada citam Agathu Christie - Usnulo umorstvo. Mogu reci da sam za sada ODUSEVLJENA. Mozda jer je to tek druga njezina knjiga koju citam, pa donekle zbog toga sto nisam navikla na njezin stil, ali iznenadjujuce dobra knjiga.. :eek:

dragulj.jpg

http://www.libar.at/images/prosjak-pred-vratima_160.jpeg.jpg

Posljednje: Sophie Kinsella - Tajni snovi jedne shoppingholicarke. Ostala sam razocarana. Knjiga nije ni upola zanimljiva koliko 'Znas li cuvati tajnu' koja me odusevila. Mislim da ostale iz ciklusa Shoppingholicarki necu ni citati.. Zamorna knjiga. :/

Sada uzela iz dedine kucne knjiznice : Joseph Conrad - Spas. Trazila sam po internetu nesto vise o knjizi, ali nisam imala puno uspjeha. Je li netko od vas cuo za nju, citao mozda? :)

Sljedeca: Najvjerojatnije Erica Jong - Strah od letenja.

Sad ishto do biblioteke , uzo' Fragmenti od Heraklita i Pisma prijatelju od Seneke .

Heraklit :heart:
Individualac, introvertan, melanholicni mizantrop, svestan svojih revolucionarnih misli, originalnosti svoje zbog koje je smatrao da ima puno pravo osuditi prethodnike (Hesiod, Arhiloh), prezire ih.

Njegovi fragmenti (oko 130) cesto su metaforicni, duhoviti.

Smatra da je rat od presudnog znacaja za nastanak stvari, da sve sto postoji na svetu nastalo je iz nuzde i borbi.

Fragment 53: "Rat je otac svemu, svemu kraj, jedne je ucinio bogovima, a druge ljudima, od kojih neke robovima, a druge slobodnima."

Sledeca stavka njegove filosofije je logos - sveopsti zakon, koji je iznad svega.
Ljude koji ne zele ili ne mogu spoznati logos Heraklit naziva spavacima.

Tu je i njegova cuvena izreka Panta rei. Sve tece.
"Ne moze se dva puta uci u istu reku."

Brojne misli Heraklitove i danas su neprevazidjene, uvek aktuelne.

Inace, izuzetno volim Grcku liriku (elegija, jambografija, monodija, horska lirika).
Uzivam u tome! :heart:

Heraklit :heart:
Individualac, introvertan, melanholicni mizantrop, svestan svojih revolucionarnih misli, originalnosti svoje zbog koje je smatrao da ima puno pravo osuditi prethodnike (Hesiod, Arhiloh), prezire ih.

Njegovi fragmenti (oko 130) cesto su metaforicni, duhoviti.

Smatra da je rat od presudnog znacaja za nastanak stvari, da sve sto postoji na svetu nastalo je iz nuzde i borbi.

Fragment 53: "Rat je otac svemu, svemu kraj, jedne je ucinio bogovima, a druge ljudima, od kojih neke robovima, a druge slobodnima."

Sledeca stavka njegove filosofije je logos - sveopsti zakon, koji je iznad svega.
Ljude koji ne zele ili ne mogu spoznati logos Heraklit naziva spavacima.

Tu je i njegova cuvena izreka Panta rei. Sve tece.
"Ne moze se dva puta uci u istu reku."

Brojne misli Heraklitove i danas su neprevazidjene, uvek aktuelne.

Inace, izuzetno volim Grcku liriku (elegija, jambografija, monodija, horska lirika).
Uzivam u tome! :heart:

Hehe , tek kolko sam ja radostan shto imam tu knjizhicu u rukama :mrgreen:

Uzeh sada ,,40 reci za tugu,, od, meni nepoznatog autora - Dzajls Blanta.
Dzonatan Kelerman ga nahvali, pa hajde da vidim(o) i to cudo.
Jutros zamalo da kupim G.G. Markesa i Ljubav u doba kolere.
Hoce li mi neko reci da li je vredi procitati? Ima li neku poruku, zadrzava li paznju... da li je zanimljiva?
Pitanje je vezano za ovaj drugi roman.

Uzeh sada ,,40 reci za tugu,, od, meni nepoznatog autora - Dzajls Blanta.
Dzonatan Kelerman ga nahvali, pa hajde da vidim(o) i to cudo.
Hoce li mi neko reci da li je vredi procitati? Ima li neku poruku, zadrzava li paznju... da li je zanimljiva?
Pitanje je vezano za ovaj drugi roman.

Sto da kupujes kad je imas ovde
http://www.baneprevoz.com/bane/bok/index.php

Још неколико страна и завршићу читање романа '' Духови округа Минерал'' од Хедер Шарфедин.
Неко би рекао да је ово класичан трилер (успут, не волим трилере осим у биоскопу), али... прво што вас засени су идилични описи природе негде у Ајдаху, па тек онда откривање злочина кроз заплет и мистерију... написано је са пуно емоција, па ко воли - нек' изволи.:)
Астродита вам топло препоручује!
:hvala:
:bye:

.
.

"Ljubav u doba kolere" je moj najdrazi Markesov roman. Godinama sam ga trazila po beogradskim knjizarama i pre par ga konacno kupih,i to sarajevsko izdanje! Ima puno onih koji ce reci da je ovo mozda i najdosadnija knjiga koju su citali (bar ja poznajem mnogo takvih), ali to je, jednom recju, Markes. Ukoliko si vec citala nesto od njega, Ljubav ce biti pun pogodak. Ukoliko je, pak, to prva Markesova knjiga koju hoces da citas, onda predlazem da pocnes sa necim drugim. Daj sebi vremena da se zaljubis u njegovo pisanje, a onda, kao vrhunac, citaj "Ljubav u doba kolere"!!! Ma, fantastican roman!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back