Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Amelie
Davno pročitala. :)
Reći ćeš kakav je dojam ostavio roman na tebe, draga. :)
:zag:

U biti mracna knjiga, nadam se da se secas u pitanju je ubistvo zene koju je voleo, ali mogu reci da mi se dopala. Lepo je opisana snaga ljubavi, patnja, izneverene nade i snovi, mrvice ljubavi koje su bile nedovoljne jednom umetniku da zivi i prezivi.
Nazalost ni kist ni boje nisu mogle da popune prazninu neuzvracene ljubavi,zene koja ga u biti i nije zasluzila.
Naravno ne opravdavam ubistvo, ali umetnik je porazen i nije umeo drugacije.

Sada se dvoumim... da li da pocnem Katedralu na moru ili Norvesku sumu?
Ili da sacekam do sutra pa da vidim da li cu naci neku knjigu koja ce me vise zaintrigirati od ove dve???
Procitala sam sjajne kritike za ,,Londonska polja,, meni nepoznatog pisca - Martina Ejmisa. Kazu oni koji su je procitali da je mnogo dobra.
A i za ,,Lazni utisak,, Dzefrija Arcera isto tako... pa Halif Kurejsi ,,Samo nesto da ti kazem,,...
Prosto ne znam sta da radim, toliko dobrih naslova, kako se odluciti?

Mojih pet romana za mesec jun:
1. Ljubavna prica - Dzodi Piko
2. Haled Hoseini - Hiljadu cudesnih sunaca
3. Vilijam Pol Jang - Koliba
4. Haled Hoseini - Lovac na zmajeve
5. Den Simons - Ukleta zima

Osvrnuću se na post brrbljive kiše i moram da priznam da je, što se Haledovih knjiga tiče, njen izbor savršen. Oba naslova su divna i vredi ih pročitati imam ih u svojoj kućnoj biblioteci, mnogo mojih prijatelja traži njegove knjige.
Inače, trenutno čitam knjigu "Narodna deklaracija ljubavi" Džejmsa Mika. tek sam na početku, i zasad me podseća na ruske klasike, mada još uvek nisam ušla duboko u priču da bih vam rekla svoje utiske.

Mesec jun:
1."Nikom ni reci" - H. Koben, nije losa, zanimljiva, taman za plazu :-),
2."Pakleni planovi" - S. Seldon, prvo sam procitala knjigu istog pisca "Gospodar igre" i odusevila se, ocekivala sam od ove da je, ako ne jaca, bar te jacine, ali neeee, daleko je ispod,
3."Zato sto te volim" - G. Muso, fascinantna knjiga, ja sam ostala bez teksta kad sam je procitala...

Trenutno citam Parfem, slutim sta ce se desiti pa ne zurim, i gledam da je citam po danu jer sam glavnog lika zamislila kao Kvazimoda...

ms:
Ja sam trenutno započela sa čitanjem Novog Jerusalima od Borislava Pekića i priznajem da mi je pomalo dosadna, bar na početku. Brzo sam iščitala dve knjige od Mome Kapora - 011 i Čuvara adrese.

A vi? :lol: :lol: :lol: :lol:

Poslednje sam citala "Misli o dobru i zlu",Vladike Nikolaja Velimirovica, a sada citam knjigu : "Otisak duse (Grafologija)"-da naucim desifrovati rukopise....:)

Završila sam Kolibu. Zaista je za preporuku.
Ako magic flower mislis na nju, radi se o čoveku čija je šestogodišnja kćer žrtva serijskog ubice. O njoj ništa ne zna naredne četiri godine, i dok okrivljuje sebe zbog njene smrti, dobija pismo od Tate (Boga) da dođe u napuštenu kolibu. Tamo se sreće s njim, koji je otelotvoren na veoma neočekivan način. Pomaže mu da spozna osnovna načela Biblije, otkriva gde su posmrtni ostaci njegove kćeri. Na kraju se ispostavlja da je sve ovo doživeo za vreme kliničke smrti posle saobraćajne nesreće, ali tragovi su, ipak, doveli do ubice.
I, ovo nije krimić, već udžbenik za svakog vernika.

Slazem se sa tobom.Procitala sam i tu knjigu.Fenomenalna je.Za svaku pohvalu.:)

Evo naslova koji su dospeli na spisak:

Carrie Ryan - The Forest of Hands and Teeth
Catherynne Valente - Palimpsest
F Paul Wilson - Legacies
Faith Hunter - Skinwalker
Jay Lake - Trial of Flowers
Julie E Czerneda - Survival
K J Parker - Devices and Desires
Lane Robins - Kings and Assassins
Lois McMaster Bujold - Horizon
Robert V S Redick - The Red Wolf Conspiracy
Alan Dean Foster - For Love Of Mother Not
Caitlin Kittredge - Night Life
Caitlin R. Kiernan - Murder of Angels
Daniel Fox - Dragon in Chains
Gordon Dahlquist - Glass Books of the Dream Eaters
John Joseph Adams (ed) - Wastelands - Stories of the Apocalypse
Katerina Sedia - The Secret History of Moscow
Martin Millar - The Good Fairies of New York
Mike Carey - The Devil You Know
Steven L. Kent - Rogue Clone
Tim Lebbon - Dusk

poslednje od Kristofa Ransmajera - Leteća planina i od Dragoslava Mihajlovića - Kad su cvetale tikve.

prva je na mene zaista ostavila veliki utisak, i već dugo sam tražila takvu knjigu...sam predeo, snovi i strasti likova koji se prepliću, njihovi međusobni odnosi, od bratskih do ljubavnih, nedoumice i odluke, a povrh svega odjednom samo isplove neke rečenice u kojima se mogu prepoznati...divan sklop, samim tim što je knjiga, iako prozna, pisana u formi stiha, i to bez rimovanja. što i odgovara jednoj od glavnih zamisli i naslovu knjige. i zasigurno, ova knjiga zauzima visoko mesto na listi mojih omiljenih.
Mihajlovićev roman mi se isto veoma svideo, jeste kratak, ali efektivan i prenosi poruku na pravi način.

sada čitam Zločin i kaznu...i prosto je ne puštam.javiću se kad je završim, što će po svoj prilici biti vrlo brzo, i preti da mi postane omiljena knjiga.
i htela bih da pitam za preporuku, šta sledeće od Dostojevskog da uzmem, pošto imam ceo komplet nekih starih njegovih knjiga na polici...njih 20ak, pa ne znam za šta da se odlučim?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back