*BILJA*
Buduća legenda
- Poruka
- 32.189
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pogledajte prilog 276302 - Haruko Murakami...
Mene je kako u Norveškoj šumi tako i u ovoj knjizi užasno nervirao Murakami.
Ja sam čitala od Murakamija samo Norvešku šumu i Južno od granice... I počev od naslovljavanje koje inspirisano je pesmama, obe su u nekim momentima ispričana priča i mirišu na jedno te isto. Iritantno, ponovljeno, ne drži pažnju. I onda od pisca odustadoh.
Ja nikako da se uhvatim Murakamija. Osećam izvesnu odbojnost prema njemu već umapred, isto kao i prema Pamuku.
Ja nikako da se uhvatim Murakamija. Osećam izvesnu odbojnost prema njemu već umapred, isto kao i prema Pamuku.
I ja ih povezujem na neki čudan način. Ne mogu to sebi da objasnim, ali nekako ih držim u istom pretincu u glavi.
Usput, našao sam u biblioteci onog Borisa Vijana kog si kupila prije neki dan, pa ću ga uskoro pročitati.
Kenoov predgovor je zaista sjajan.
Dok ne procitas neces znati, tudja misljenja (sud) mozes da prihvatis ili ne prihvatis, tvoje treba da ti je najvaznije...Norveska suma je popularnija od ove koju sam ja uzela (vidim po drugim forumima da je bas citana)...Imas zlo da odustanes unapred ili da krenes sa citanjem i razocaras se, recimo, a nas narod ima jednu dobru "skasku": Da bi znao koje je zlo manje, moras probati oba
Manje je zlo da pod pritiskom tudjih misljenja odustanes, nego da probas sama- pa odustanes ako treba![]()
I ja ih povezujem na neki čudan način. Ne mogu to sebi da objasnim, ali nekako ih držim u istom pretincu u glavi.
Usput, našao sam u biblioteci onog Borisa Vijana kog si kupila prije neki dan, pa ću ga uskoro pročitati.
Kenoov predgovor je zaista sjajan.
Moje mišljenje iskreno nije formirano tuđim u ovom slučaju. Štaviše, većina mojih prijatelja mi preporučuje Murakamija a dobar deo njih ima sličan ukus mom i vrlo cenim njihovo mišljenje.
Jednostavno, imam odbojnost na slepo i budi mi, unapred isti vajb kao i Pamuk.
A to je razvikani prosek.
Naravno , uzeću jednom da ga čitam. Ja sam osoba koja svemu daje šansu uprkos što kažem, osećam neki animozitet prema Murakamiju..i generalno mislim da kad su knjige/muzika, film u pitanju, ne treba imati vrlo čvrst anti-protivan i negativan stav dok bar jednom ne probaš
Ali osećam da nije još došlo vreme da ga čitam
- - - - - - - - - -
Jedva čekam utiske!
Inače dala sam joj 5/5 na GR samo nikako da se nakanim da napišem pokoji redak. Ostaviću to za sledeću nedelju kad se vratim iz Bgd-a.
Pomalo je bizarna, ima atmosferu kao film Dejvida Linča![]()
Dok ne procitas neces znati, tudja misljenja (sud) mozes da prihvatis ili ne prihvatis, tvoje treba da ti je najvaznije...Norveska suma je popularnija od ove koju sam ja uzela (vidim po drugim forumima da je bas citana)...Imas zlo da odustanes unapred ili da krenes sa citanjem i razocaras se, recimo, a nas narod ima jednu dobru "skasku": Da bi znao koje je zlo manje, moras probati oba
Manje je zlo da pod pritiskom tudjih misljenja odustanes, nego da probas sama- pa odustanes ako treba![]()
... generalno mislim da kad su knjige/muzika, film u pitanju, ne treba imati vrlo čvrst anti-protivan i negativan stav dok bar jednom ne probaš![]()
Pamuka ste mi vi ovde ogadili,, a trebalo bi da mi se dopadne Muzej nevinosti. Bar se starijim gospođama dopao...
![]()
Mene je kako u Norveškoj šumi tako i u ovoj knjizi užasno nervirao Murakami.
A što ne Koelja?!
Nije on tako loš. Samo nije toliko dobar koliko je izvikan (i neoriginalan, da ne kažem plagijator). Ali ume da bude prijatan za čitanje.
A pošto sam stvorila komplikovani odnos sa Pamukom uvek imam potrebu da to objasnim.
Какав то имаш 'компликован однос'?
E pa to je problem s Koeljom (i mnogim drugim), što mu je, po mom mišljenju, napravljena kontrausluga time što je toliko hvaljen i popularizovan. Pa onda očekuješ mnogo. Ali dok se to shvati, on je prodao milione knjiga i postao bogat.
Sve su mu knjige već vidjeno. Ništa nije originalno. Ni ideja, ni realizacija. Ali valjda je imao dobre agente i izdavače, pa su ga izreklamirali.