*BILJA*
Buduća legenda
- Poruka
- 32.189
Razmisljam i ja dosta dugo o citanju ``Satanskih stihova``.
Samo se bojim da je necu razumeti, ne znam zasto, ali imam neki otpor, a opet me intrigira.
Trenutno citam njegovu ``Carobnicu iz Firence``. Tek sam na pocetku, vidim da pise s dosta opisa...
Recenice su dugacke... samo da nije neka fatalna ljubav u pitanju.
Posteno

Cenim, jer kad sam je prvi put citala i ja sam se snebivala, ali sam bila u nekoj fazi kad su mi se dopadale filozofsko-religiozne "mantre" (ne mislim da je ovaj roman to, samo se "pravdam") i svoje licno poimanje "andjela" i "demona"

S ove vremenske distance mislim da je ustvari vrlo "ubojit" spoj fantazije i religije, prosto nedovojivo jedno od drugog, i mislim da cu bolje razumeti knjigu, na kraju krajeva, sama oprecna misljenja (da ne navodim Ruzdijevu sudbinu posle te knjige) meni su dovoljan izazov da pokusam ponovo, ovoga puta sam sigurna da cu razumeti na pravi nacin.
Probaj

P.S. Posle procitane "Duge" (pisala sam ovde) njedna knjiga ne moze da mi bude strasna i nerazumljiva, ono je bio kuluk, ali sam posteno iskulucila, kad krenes da kulucis a neces da odustanes, kuluci. Vidis, SAD kad razmisljam o toj knjizi shvatam jedno: Genije koji je blizak ludaku (dlaka ih deli) mogao je da pronkne u jos ludje likove, i samo to dvoje spojeno- a D.H.Lorens je to bio- moze da napise takav roman, ne znajuci ni da li ce ga zavrsiti na vreme, bolovao je od karcinoma,mislim da mu je to poslednji roman...
Poslednja izmena: