Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tito je umro – Mirjana Novakovic, Laguna 410 str, 9/10
Glavna junakinja (nekorumpirani novinar) pije i pusi k’o Turcin, jer valjda mora da ima nesto lose da bi bila opasan baja :mafijas:
Ali i pored ove zamerke knjiga je odlicna, vrlo britka kritika danasnjeg drustva, kroz jedan (kao) bezazlen krimi roman pun solidnog humora.
Prilicno ga je dobro zapetljala moram priznati sto se tice ubice. Nisam mogla da naslutim ko je.
Mada sam ja nikakv poznavalac trilera :)

Počela sam da čitam Danijel Štajn, prevodilac Ljudmile Ulicke. Priča deluje baš dobro - prevodilac iz naslova je poljski Jevrejin koji u Belorusiji radi kao prevodilac za Gestapo, a njegovu priču saznajemo kroz pripovedanja, razgovore i dnevničke zapise više likova ovog romana ...Meni se Ulicka dopada kao pisac, preporuka.

Ulicka se rado priseća svog boravka u Beogradu i kaže: "Beogradski sajam knjiga je bio prelep i veoma interesantan. Ovaj sajam je na mene ostavio ogroman utisak. Naročito su me iznenadile brojne nove knjige iz Evrope, odnosno činjenica da srpski izdavači uspevaju da sa velikom brzinom pronađu i prevedu najnovije svetske knjige. To je za mene bila izuzetno pozitivna impresija. To je zanimljivo, pogotovo zato što je danas svet izdavaštva globalizovan. Globalizacija sa sobom nosi i negativne efekte. Tako na primer u Rusiji ima mnogo izdavača koji kada nešto objavljuju izgleda da imaju posla sa jogurtom ili nekim drugim namirnicama. U Beogradu, međutim, izdavači su bili ljudi od kulture, to su ljudi za koje je kulturni faktor veoma važan. Najverovatnije, ovo je u Istočnoj Evropi jedinstvena situacija. Možda i u čitavoj Evropi. Ti ljudi rade za narod, za kulturu, ne za novac."
http://www.vreme.com/cms/view.php?id=920401

Poslednja izmena:
Hauard%20F%20Lavkraft_Reanimator.jpg

Čovečuljak - Put duhovnog razvoja. Knjiga je fantastična. Čita se u jednom dahu. Radnja romana vas prosto vuče da što pre dođete do kraja. Međutim suština romana je u poukama čovečuljka koje su prepune duhovnih istina. Pouke vas teraju na razmišljanje o smislu života, sudbini, duši i svemu onome što ovaj naš prolazni život na zemlji zaokuplja i muči. Posle pročitane knjige nesvesno ćete početi da menjate svoj život na bolje. To je knjiga kojoj ćete se uvek vraćati kada vam životne okolnosti ne idu na ruku i kada vam životni kompas krene nizbrdo. Preporučujem je svima, a naročito onima koji u sebi osećaju blagi titraj onoga što se zove duša.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back