Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nastavi da gledas.

I Sartr dovodi do apsurda, pa mu se svi ovde cepite, a mene napadate, jer imam svoje misljenje.

CIle, kad ti budes Sartr ( ili barem Simon Bovoar) ce ti gledamio kroz prste:D

Ne mogu da budem novi Kant, jer bih bila Kanta. Hahahaha! Duhovita sam i kao filozofkinja. Moju filozofiju mnogi porede sa Platonom i Aristotelom, Dekartom, Prosvetiteljima. Ja, ipak, ako dozvolite imam svojim sistem, koji iako nema neke pretenzije da globalno ovlada svetom, svakodnevno utice na vas i na Forum uopste.

Ne mogu da budem novi Kant, jer bih bila Kanta. Hahahaha! Duhovita sam i kao filozofkinja. Moju filozofiju mnogi porede sa Platonom i Aristotelom, Dekartom, Prosvetiteljima. Ja, ipak, ako dozvolite imam svojim sistem, koji iako nema neke pretenzije da globalno ovlada svetom, svakodnevno utice na vas i na Forum uopste.

Ma ti si nasa Lu Salome. Nitchea si vec srela,sada cekamo da se pojavi Rilke:D

,,Ishod naših dana,, - Izabela Aljende....i dopada mi se.

Sada čitam ,,Miris kiše na Balkanu,, - Gordana Kuić. Naravno, mnogo bolji užitak čitati, nego gledati seriju...

Ja toliko za sada...nisam kritičar...a i mišljenja sam, da svako ima pravo na svoje mišljenje. Tako da ja ne bih da...:rtfm:

Ne znam da li si čitala druga dela Izabele Aljende, jer ovo joj je slabije od nekih drugih. Ako ti je to prvo, onda je u redu, nije ono loše, samo ima delova iz Paole, npr.
Ako nisi čitala, preporučujem trilogiju Kći sreće, Portret u sepiji i Kuća duhova. Po ovoj poslednjoj je snimljen i odličan film sa Meril Strip, Džeremi Ajronsom, Glen Klouz, Vinonom Rajder i neizbežnim Špancem Antonijem Banderasom.

Kuićka je meni fenomenalna. Valjda sam sve pročitala što je izdala.

Ja sam pročitala Tišinu u oktobru, Jens Krisitjana Grendla i malo mi je bila smor, mada ima dobrih delova. I lepo vodi priču. Vraća se u prošlost samo na određene, značajne epizode.
Sada čitam Jedi, moli, voli, Elizabet Gilbert i uprkos mnogim negativnim mišljenjima koje sam čula, meni se dopada. Bliže sam kraju nego početku.

ne znam koliko ću još izdržati sa "Sto godina samoće", iako je narativna tehnika veoma složena i originalna, priča mi je nekako banalna....p.s. sad znam od koga je Pavić prepisivao :lol:

Ja sam tu knjigu pročitao veoma brzo :) Nekako mi je baš držala pažnju, i čitavo to ludilo i isti takav stil pisanja mi je baš legao.

Mene čitav magični realizam, sa sve kućama od leda, ljudima s krilima i predugačkim latino imenima, nikad nije oduševio.

Meni isto ne odgovara ono po engleskim romanima tipa gospodin, gospođa i gospođica Smith. Mr, Mrs, Miss Smith. To moraš biti vanserijski koncentrisan pa da skontaš ko je u pitanju.

Imaš po starijim romanima i ono Mrs. Roger Robinson, a ne zove se gospođa Rodžer, nego se radi o supruzi dotičnog.

Imaju Englezi tih fraza, kao ono remember me to your wife (pozdravite suprugu).
A neki vajni prevodilac kaže podsjetite ženu na mene. :per:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back