Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stigla sam do 17. stranice i dosla do recenice:

“On bese crnomanjasti sezdesetsedmogodisnjak, s kosom jos prirodno tamnom i sa ocima ispod gustih neposlusnih ( :zper: ) obrva koje su njegovom licu davale trajno cinican izraz. Bio je srednjeg stasa, a njegovo miscavo telo zracilo je zivotinjskom snagom

I sve to sa skoro 70 godina! :eek: Mnogo je kume, mnogo je.
Videćeš ti kad dođeš u gospođine godine... Predstavila bi Miroslava Lazanskog kao ''stamenog i atraktivnog muškarca, guste kose i isklesane vilice, koja je odavala autoritet, u kontrastu sa parom toplih i saosećajnih bademastih očiju''.

Sad bez zezanja, nek je tom mišićavom i 25, ali od takve vrste opisa ja dobijam dijareju.

Videćeš ti kad dođeš u gospođine godine... Predstavila bi Miroslava Lazanskog kao ''stamenog i atraktivnog muškarca, guste kose i isklesane vilice, koja je odavala autoritet, u kontrastu sa parom toplih i saosećajnih bademastih očiju''.

Sad bez zezanja, nek je tom mišićavom i 25, ali od takve vrste opisa ja dobijam dijareju.
Pa naravno, zato me i nije mrzelo da prekucam tih par recenica :lol:
A sto se tice Lazanskog... potpuno si u pravu :flert:
:zcepanje:

PS. Gorepomenutu knjigu mi uvalila bibliotekarka :roll:

Meni je to ok.

Gorepomenutu knjigu mi uvalila bibliotekarka :roll:

To je uglavnom recept za dizaster.

Ja odlučno odbijam svaku asistenciju bibliotekara kod odabira knjiga. Volim da ostanem dugo i analiziram police tražeci najadekvatniju knjigu za taj trenutak. Ne pristajem na njihove savjete. Majku mu, valjda sam umijem da odaberem knjigu za sebe ili da je nadjem u prostoriji 12x7.5 m, naročito kad su sortirane po državama i azbučnim slovima.

Čini mi se da sam ga videla pre neki dan u nekom krajnje neobičnom džipu sa onom kao maskirnom ciradom, ali rupičastom ili kakvom već, deluje kao da je pokriven lišćem. Bilo je sve u brzini, ja u busu kod Ušća, on skreće s mosta, ali čini mi se da sam prepoznala njegovu isklesanu vilicu. :zcepanje: i sedu kosu.

Vidim, nešto ste udarili po Remarku, ja sam ga sa zadovoljstvom čitala svojevremeno. Mogli bi da izaberemo jednu knjigu za Čitalački klub. Ja stalno predlažem, a onda probijem rok nedelju dana. :rumenko:

Inače, čitam Perece za doručak, ali takve knjige više volim da ne pominjem na ovoj temi. Čista plažna razbibriga. A pošto sam na odmoru i trudim se da što više vremena provedem na plaži - primerena je.
Pročitala Besnilo, a na čekanju je Midlseks, Džefri Eugenides.

Ja odlučno odbijam svaku asistenciju bibliotekara kod odabira knjiga. Volim da ostanem dugo i analiziram police tražeci najadekvatniju knjigu za taj trenutak. Ne pristajem na njihove savjete. Majku mu, valjda sam umijem da odaberem knjigu za sebe ili da je nadjem u prostoriji 12x7.5 m, naročito kad su sortirane po državama i azbučnim slovima.

U mom slučaju zavisi od bibliotekara....postoje ljudi kojima verujem prosto. Šta čika Danilo preporuči, ima da se čita. Imamo sličan ukus :lol:

Čini mi se da sam ga videla pre neki dan u nekom krajnje neobičnom džipu sa onom kao maskirnom ciradom, ali rupičastom ili kakvom već, deluje kao da je pokriven lišćem. Bilo je sve u brzini, ja u busu kod Ušća, on skreće s mosta, ali čini mi se da sam prepoznala njegovu isklesanu vilicu. :zcepanje: i sedu kosu.
Sad si mu odala poziciju, džaba se maskirao, pronaći će ga neprijatelji.

Sad si mu odala poziciju, džaba se maskirao, pronaći će ga neprijatelji.

Hahahaha, to mu je stara pozicija, vidjala sam ga na tom potezu još kad se doselio iz Zagreba i vozio se autobusom kao mi obični smrtnici. Nego, jel napisao on neku knjigu, da ne ispadne da spamujemo. Makar neku zbirku svojih brojnih tekstova o raznim belosvetskim i domaćim ratovima.

Ja sam se naučio na tuđem primjeru. Ovaj neki moj komšija iznanada shvatio da ga privlači čitanje i učlanio se čovjek u biblioteku i ode on jednom da uzme neki roman, kad ova bibliotekarka mu uvalila Rakovu obratnicu, neku partizansku knjigu i Hitlerovu biografiju. Pitam ga ja kasnije što uze te gluposti, kaže on:''Ja sam stajao kao omađijan, polusvjestan šta se dešava. Ona mi samo daje knjige, a ja zbunjen i ne smijem ništa da joj kažem. Niti sam ja nju pitao za savjet, samo dođe žena i poče vaditi knjige.''

E, ti si moj covek. Ja posaljem kucnu pomocnicu u biblioteku sa spiskom, ako mi nesto zatreba. I strogo joj zabranim da uzima bilo sta drugo. Jednom mi je donela neko Lenjinovo detinjstvo. Kaze ona meni: "Cico, ti volis decu, stalno se petljas sa ozenjenima, evo citaj o tom malom Lenjinu." Nisam mogla da je gadjam knjigom, jer je bila sva raskupusana.

Ja sam se naučio na tuđem primjeru. Ovaj neki moj komšija iznanada shvatio da ga privlači čitanje i učlanio se čovjek u biblioteku i ode on jednom da uzme neki roman, kad ova bibliotekarka mu uvalila Rakovu obratnicu, neku partizansku knjigu i Hitlerovu biografiju. Pitam ga ja kasnije što uze te gluposti, kaže on:''Ja sam stajao kao omađijan, polusvjestan šta se dešava. Ona mi samo daje knjige, a ja zbunjen i ne smijem ništa da joj kažem. Niti sam ja nju pitao za savjet, samo dođe žena i poče vaditi knjige.''

On izgleda bio kao Petar u filmu "Varlljivo leto 68", opčinjen bibliotekarkom, a ona mu lepo dala knjige različite tematike, pošto je nov, da vidi šta će mu se svideti, da prokljuvi kakav mu je ukus.

Ja sam za jednu bibliotekarku mislila da mi je kao sestra, pa mi je poslala kaznu, a redovno mi produzavala.
Naterali su je iz uprave biblioteke. E, znaš koje gluposti smišljaju. Ja sam u jednom ogranku u naselju, a sad sam počela da odlazim i u drugi ogranak. I pošto u oba radi po jedna bibliotekarka, rade ponedeljkom, sredom i petkom pre, a utorkom i četvrtkom posle podne, da svi mogu da stignu. A sad su im izmislili preko leta, ova u mom naselju radi samo pre podne, a ova druga samo posle podne. Koja glupost. Nema nikakvog razloga da im menjaju smene na koje su čitaoci navikli, jer ionako rade svaki dan, a kad odu na odmor, ogranak jednostavno ne radi. Tako je uvek bilo.
Ova moja nikad nije naplaćivala kazne. I onda se desilo da je neko od čitalaca otišao u glavnu biblioteku, pa zakasnio i oni mu tražili pare, a on sav razočaran rekao nešto u stilu "Pih kakvi ste, nama naša bibliotekarka nikad ne naplaćuje kazne". Onda su oni nju zvali i grdili je što ne kažnjava čitaoce kad kasne sa vraćanjem. A ionako nema bogzna koliko čitalaca, još da ih rasteruje kaznama.

Hahahaha, to mu je stara pozicija, vidjala sam ga na tom potezu još kad se doselio iz Zagreba i vozio se autobusom kao mi obični smrtnici. Nego, jel napisao on neku knjigu, da ne ispadne da spamujemo. Makar neku zbirku svojih brojnih tekstova o raznim belosvetskim i domaćim ratovima.
Ako je Marijana Mateus napisala knjigu, što bi Mića Lazanski bio gori od nje? Ima ona neka ''Jutarnja patrola'', ali verujem da mu nije jedina.

A evo ga i Mića na friziranoj pedalini, skuplja inspiraciju (uočiti zaneseni pogled koji strelja preko Ušća, u pravcu globalnih kriznih žarišta).

2vm8ys8.jpg

Naterali su je iz uprave biblioteke. E, znaš koje gluposti smišljaju. Ja sam u jednom ogranku u naselju, a sad sam počela da odlazim i u drugi ogranak. I pošto u oba radi po jedna bibliotekarka, rade ponedeljkom, sredom i petkom pre, a utorkom i četvrtkom posle podne, da svi mogu da stignu. A sad su im izmislili preko leta, ova u mom naselju radi samo pre podne, a ova druga samo posle podne. Koja glupost. Nema nikakvog razloga da im menjaju smene na koje su čitaoci navikli, jer ionako rade svaki dan, a kad odu na odmor, ogranak jednostavno ne radi. Tako je uvek bilo.
Ova moja nikad nije naplaćivala kazne. I onda se desilo da je neko od čitalaca otišao u glavnu biblioteku, pa zakasnio i oni mu tražili pare, a on sav razočaran rekao nešto u stilu "Pih kakvi ste, nama naša bibliotekarka nikad ne naplaćuje kazne". Onda su oni nju zvali i grdili je što ne kažnjava čitaoce kad kasne sa vraćanjem. A ionako nema bogzna koliko čitalaca, još da ih rasteruje kaznama.

Ne znam ko je naterao, ali vise mi nije kao sestra. :(

Eee, eto ga Lazanski u tom džipu - pedalini, šta god da je, svakako je jedinstveno, bar u Beogradu.

Kod mene u naselju u biblioteci radi jedna tako odvratna isfrustrirana bibliotekarka da sam prestao da idem tamo, već idem na drugi kraj grada. :lol: :(
Pa mnogi tako rade. Odlazak u biblioteku treba da bude radostan, da jedva čekaš, a ne da misliš čime će sad da te iznerviraju.

Eee, eto ga Lazanski u tom džipu - pedalini, šta god da je, svakako je jedinstveno, bar u Beogradu.

Pa mnogi tako rade. Odlazak u biblioteku treba da bude radostan, da jedva čekaš, a ne da misliš čime će sad da te iznerviraju.

Ranije sam isla u Gradsku biblioteku, ali je neki matorac poceo da me muva. primetila sam da stalno nosi iste farmerke. Malo je porcelav. Onda sam pocela da saljem moju kucnu pomocnicu tamo. Pomislila sam da ce se njih dvoje smuvati, ali nisu. Ona je kao udata i stalno drobi o nekom postenju, ali je rekla za tog tipa da joj je ljigav. Meni se stvarno ne svidja. Zao mi je sto nema vise muskaraca u bibliotekama. Trebalo bi da je to radno mesto dostupno i za jedne i za druge. Uh, sad sam se setila. Jos jedan me je muvao, ali on je bio nacitan, pa sam mogla da ga podnesem. Njegov sin je bio neki menidjer, vozio je djip i imao neki svoj biznis, kada sam ga upoznala, rekao mi je da dok on nije poceo da radi su crkavali od gladi, jer je njegov otac sve pare trosio na knjige. Kaze da mu se desavalo da imaju komplet Viktora Igoa, a da nemaju sta da jedu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back