Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma ko kaže da pisci na sajmovima samo piju i ostalo.
Evo, jedan prvorazredni događaj nacionalne kulture: http://knjizevnost.org/vijesti/4510-petkana-na-grkom-jeziku

Što se kaže, nenadyebivo.
Istini za volju, treba reći da je ovo, koliko se iz vijesti vidi, urađeno samo u aranžmanu izdavača. Država nije učestvovala.

Jasno je da nije učestvovala, naročito po predgovoru.

- A bad business! A bad business!
Mr Dedalus repeated:
- A priest-ridden Godforsaken race!

Džojs, Portret umetnika u mladosti, prvo poglavlje

Edit: Zamislila sam se na kratko u ulozi nekog bednog piskarala te grčke izdavačke kuće, koje treba da napiše kratko objašenjenje o autoru predgovora. Kud će, gde će, nego na Vikipediju. Opet moram u spojler:

Новембра 1991. године Амфилохије је епском песмом „Мојковачка битка“ извођеном уз гусле храбрио резервисте подгоричке бригаде „Вељко Влаховић“ на дубровачком ратишту. Амфилохије је на Петровдан 1991. године у цетињском манастиру примио Жељка Ражнатовића Аркана и његову паравојну формацију „Тигрови“.Радовић веома оштро критикује постојање Црногорске православне цркве, коју назива, „злоћудном израслином“, „некрофилском“, „безбожничком“. У говору који је одржао касније, рекао је између осталог и: „Ко сруши тај храм, Бог га срушио – и њега и његово потомство, и часни крст му судио.“ У писму црногорском премијеру Игору Лукшићу, написао је да ће ако буду рушене цркве, бити рушене и џамије и да ће доћи до крвопролића.

Ima i onaj deo o LGBT pitanjima, al' to nije prikladno.

Poslednja izmena:
Jasno je da nije učestvovala, naročito po predgovoru.

- A bad business! A bad business!
Mr Dedalus repeated:
- A priest-ridden Godforsaken race!

Džojs, Portret umetnika u mladosti, prvo poglavlje

Edit: Zamislila sam se na kratko u ulozi nekog bednog piskarala te grčke izdavačke kuće, koje treba da napiše kratko objašenjenje o autoru predgovora. Kud će, gde će, nego na Vikipediju. Opet moram u spojler:

Новембра 1991. године Амфилохије је епском песмом „Мојковачка битка“ извођеном уз гусле храбрио резервисте подгоричке бригаде „Вељко Влаховић“ на дубровачком ратишту. Амфилохије је на Петровдан 1991. године у цетињском манастиру примио Жељка Ражнатовића Аркана и његову паравојну формацију „Тигрови“.Радовић веома оштро критикује постојање Црногорске православне цркве, коју назива, „злоћудном израслином“, „некрофилском“, „безбожничком“. У говору који је одржао касније, рекао је између осталог и: „Ко сруши тај храм, Бог га срушио – и њега и његово потомство, и часни крст му судио.“ У писму црногорском премијеру Игору Лукшићу, написао је да ће ако буду рушене цркве, бити рушене и џамије и да ће доћи до крвопролића.

Ima i onaj deo o LGBT pitanjima, al' to nije prikladno.

Pa eto, formalno nije učestvovala država.

A, inače, slažem sa svim što si napisala/prepisala.

Znaš li za ovo:

Alfred Hitchcock is a man who frightens others by creating horror on the cinematic screens. But here is a real life scene that had him frightened. It was a priest talking to a young boy, with his hands on the young boy’s shoulders. The horror movie maker was driving a car through Switzerland when he noticed the priest and the young boy. He twitchingly commented: “that is the most frightening sight I have ever seen.” Hitchcock craned his neck out of the car window and shouted: “Run little boy! Run for your life!”

Pa eto, formalno nije učestvovala država.

A, inače, slažem sa svim što si napisala/prepisala.

Znaš li za ovo:

Alfred Hitchcock is a man who frightens others by creating horror on the cinematic screens. But here is a real life scene that had him frightened. It was a priest talking to a young boy, with his hands on the young boy’s shoulders. The horror movie maker was driving a car through Switzerland when he noticed the priest and the young boy. He twitchingly commented: “that is the most frightening sight I have ever seen.” Hitchcock craned his neck out of the car window and shouted: “Run little boy! Run for your life!”

Genijalno! (i vrlo logično)

Hitchcock-sign-of-horns.jpg

E, a zamisli da sam to isto piskaralo koje zna srpski, ali ne čita ćirilicu, pa sam morala da odem na hrvatsku verziju Vikipedije.
I, da: učestvovanje države može da bude i da kaže "ne može da se radi to i to".

Za sada mi se roman Tito je umro svidja.
I ne, nema vampira, bar ih nema za sada.
Roman drzi paznju, jedva sam je sinoc odlozila da bih otisla da spavam.
Naravno da javljam utiske kad je procitam.
Malo me usporava to sto kao luda gledam tenis sa Rolan Garosa, ali sta cu kad sam teniski frik.
Srecom, ne igraju se vecernji mecevi pa imam vremena da citam do kasno u noc.

Nemam kod kuće Johann’s 501 ali videh je u biblioteci, podebela knjiga..nikako da se nakanim da je uzmem :lol:

Inače danas sam uzela sledeće naslove
Mark Haritonov - Studija o maskama
Već sam je čitala i odlična je ali sam je uzela da prepišem podatke i da pošaljem bibliotekarima na goodreadsu da je unesu u arhivu pošto je nema - a i da je obnovim malo.
Uzeh Momo, zašto plačeš od Emil Ažara odnosno Gari Romena. Čitala sam već njegov Pseudo koji me oduvao koliko je dobra knjiga. Mislim da sam pola knjige isprepisivala u svesku.
I uzeh Plavobradi od Vonegata.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back