Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moze, kako god, mislim, mene nije briga, nego cemu bi onda sluzila tema Preporuci knjigu.
U svakom slucaju
@topik
Orkanski visovi, ocena: suzdrzana, stigla sam do 42e strane.

Zbog toga sto tamo preporucujemo razne knjige. I one koje smo skoro, i one koje smo davno citali.

Tako na primer citate neku knjigu, nije bas da biste je stavili u "preporuku", ali cete je oceniti recimo 8/10. To bi meni automatski znacilo, da ako mi je ta knjiga pri ruci, da svakako krenem da je citam.
Ili drugi primer. Ocenite knjigu sa 2/10 (izdrzite da je procitate). Ja je necu citati ma koliko mi bila pri ruci:). Naravno vodim racuna i ko je ocenio knjigu. Da li nam se ukusi slazu ili ne.
I tako... Nadam se da nisam bila dosadna.

Nije normalan onaj kome se Tvrdjava ne dopadne .Uvrstila sam je medju omiljene :heart:

Veliki otpozdrav, :bye:

Po Tijani iz romana je moja cerka dobila ime...
Tvrdjava je jedna od mojih omiljenih... pored Pekicevog Besnila...

Procitala sam Alijas Grejs od Margaret Atvud.
Zaista me cudi zasto nije dobila Bukera... meni se roman dopao.
Jedino na kraju nije mi se dopalo kako je ,,otkacila,, muskog junaka, jednostavno ga bacivsi u drugi plan... i to kako je zavrsio na kraju... ali ne moze sve da bude krasno u zivotu. To je i pokazala Margaret Atvud.
Da je neko drugi pisao ovaj roman sigurno bi ga zavrsio hepiendom - Grejs Marks i njen doktor... do kraja zivota.
Medjutim, zivot zaista pise romane ovako ili onako.
Moja ocena 10/10

Poslednja izmena:
Sumnjivi ste mi nešto. ;)
Ovo ja ne bih ignorisala! :D

U pravu ste. Čudne se stvari dešavaju ovih dana. :think:

"Crazy" - Benjamin Lebert (Nemacki bestseler) 8/10

Pročitao sam ga kada sam ga video u udžbeniku Nemačkog jezika. Volim priče čija se radnja odigrava u internatu, ali ova mi je nekako nedovršena. "Lovac u raži" nove generacije, a nije "Manje od nule". Završio sam nedavno "Potragu za Aljaskom", njemu sličnu knjižicu čija se radnja opet odigrava u privatnoj srednjoj školi. Šarmantna i duhovita, baš me je iznenadila. Konačno neko među novijim piscima ko se tinejdžerima obraća kao prema ljudima, a ne deci u razvoju.

Pročitao sam ga kada sam ga video u udžbeniku Nemačkog jezika. Volim priče čija se radnja odigrava u internatu, ali ova mi je nekako nedovršena. "Lovac u raži" nove generacije, a nije "Manje od nule". Završio sam nedavno "Potragu za Aljaskom", njemu sličnu knjižicu čija se radnja opet odigrava u privatnoj srednjoj školi. Šarmantna i duhovita, baš me je iznenadila. Konačno neko među novijim piscima ko se tinejdžerima obraća kao prema ljudima, a ne deci u razvoju.

"Potragu za Aljaskom" cu shvatiti kao preporuku, jer u kuci imamo tinejdzera (nije moj al' k'o da jeste), pa mislim da cu moci bolje da ga shvatim ako procitam nesto tog tipa.

Hvala. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back