Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Konačno neko među novijim piscima ko se tinejdžerima obraća kao prema ljudima, a ne deci u razvoju.

Mene su u tom smislu poslednje odusevile knjige "Rez" i "Spasavanje Franceske". Obe je objavio Kreativni centar koji sad nema romane samo za decu, a ove su kao namenjene tinejdzerima, medjutim, mislim da mogu komotno da ih citaju i oni koji nisu vise tinejdzeri. A bolje su napisane od mnogih koje su kao "knjige za odrasle".

Da li Milenijum trilogija vredi 2000 dinara?

Sto se mene tice, ne vredi. Jedino ako ti se mnoooogo cita a ne mozes da sacekas na red u biblioteci ili nemas od koga da pozajmis. Ja sam bila na ivici da kupim pa sam ipak pozajmila od drugarice i veoma mi je drago sto sam sebi ustedela te pare. Zabavno je donekle, a odnekle sam htela da umrem od dosade. Ali to je samo moje misljenje...

Da li Milenijum trilogija vredi 2000 dinara?

ne. :neutral:

napisana je ko ona vnago s vampirima samo sto krvopijaca nema...barem ne tih, tehnickih...
otprilike ko cudovisno dosadni hibrid zenskog i ekonomskog magazina....s povremenim osvrtima na trecerazredne akcijone filmove...
ocu rec, prevazisla je "mamu i tatu"...

Poslednja izmena:
Sada ću ozbiljno o Milenijumu. Naravno da je previše dati 2000 din. Ipak, uživala sam čitajući, pošto sam pozajmila od koleginice sve tri knjige.
Prosto je postalo pravilo da se pljuje po svemu što je "popularno", da ne kažem komercijalno. Ja ne volim to. Jednostavno, pročitala bih prvu knjigu, pa ako je toliko vnogo, ne bih se zamarala ostalim dvema.
Pošto smo pogledali film Sumrak, moja deca nisu ni pomislila da čitaju Stefani Majer, pa nikada nismo pljuvali po njoj. O ukusima raspravljati je Sizifovski posao.

Ja ne mogu da se setim.
Meni knjiga nikad dosta.
A sto se Milenijuma tice, pa ne znam sta bih rekla.
Procitala sam sve tri knjige, bilo je zanimljivih delova, a neki delovi su zaista bili smorni.
Neko voli taj zanr gde ima svega... od seksa, do ubistva, politike, ekonomije...
Brzo cu ih zaboraviti. Nije to moja ,,ciljana grupa,, romana.
Volim sasvim drugacije...

Logično da 1700 strana može i da smori. Ipak, moram ovo da citiram:
"Stig Lašon(1954-2004) švedski novinar i urednik, poznat je po neumornom istraživanju i kritici negativnih pojava u švedskom društvu. Početkom ove decenije, započeo je rad na serijalu Milenijum. Neposredno pred objavljivanje Muškaraca koji mrze žene umro je usled teškog srčanog udara, ne dočekavši planetarni uspeh svojih romana."
Dakle, činjenica da su mu svi romani izdati posthumno, meni bar govori da mu komercijala nije bila namera. Za razliku od nekih koji pišu tri romana od po 120 strana godišnje.

Danas sam završio Šekspirovu ,,Buru" na engleskom. Sledeći na tapetu je roman Erika Marije Remarkea ,, Na zapadu ništa novo". Da li ga je možda neko već pročitao, utisci?

Davno sam ga čitao, ostavio je jak utisak. Još jedan roman o svom besmislu i užasu rata. Posebno me je dotakla jedna scena ubistva u rovu, gde čovek ubija drugog, pronalazi kod njega dokumenta i slike porodice, a potom umire od želje da se iskupi, da toj porodici nekako nadoknadi, izvinjava se već izdahnulom čoveku, grli ga, plače, histeriše... beži. Sjajan psihološki momenat, s kojima knjiga nije u deficitu.
Preporuka.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back