Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pročitala židovu pastoralnu simfoniju.
iskrena ljubav (iskušenje, greh, blabla) koja se kosi sa religijskim i društvenim zakonima, pa dovođenje u pitanje istih, al u suštini ništa bitno produbljeno.
njah, njah. ima i boljih knjiga sa tim motivima, mada je fina knjižica, ali svakako ne židovo najbolje delo.

trenutno, pojma nemam
"misliću o tome sutra" lol

Sinoc procitah ,,Igre gladi,, i ne znam sta da mislim o knjizi.
Ne znam sta je Suzan Kolins htela da kaze na kraju, da ljubav uvek pobedjuje zlo... pa tako se uglavnom i zavrsavaju svi romani. Ali, ovo je tek prvi deo... sad treba sacekati drugi deo, bla bla... Necu sad da prepricavam roman, ko voli avanture u rusevinama nekadasnje S. Amerike... pa su sad tu kao neka nova pravila zivota, pa eto i te ,,igre gladi,, koje vlastodrsci organizuju za svoje ,,podanike,,... koje se naravno prenose uzivo, posredstvom TV aparata... bla bla... pa izvesna romansa, pa da li je to romansa ili nije, pa da li ona voli tog svog druga iz igara ili ipak voli onog drugog koji je ostao kod kuce...
Mislim, lepo je sve to, lep kraj prvog dela, ljubav cveta sve u sesnaes`, ali sad sam u tom tripu da mi treba nesto sasvim sasvim drugacije...
Uzimam danas ,,Kabinet cudesa,,...

Poslednja izmena:
el čitao neko Konstantinovo Raskršće?
knjiga je blagi užas, nisam se nadao da je toliki promašaj
gomiletina likova nagurana u 200 strana knjige, a niti o jednom
liku nemamo detaljan opis, ulazak u karakter, interakciju sa prostorom,
čak ni glavni lik nije jasno usmeren ka čitaocu...baulja po stranicama romana
tražeći adekvatan opis svojih dogodovština...očekivao sam mnogo više :mrgreen:
tema romana je zanimljiva, ali je užasno loše interpretirana, nema istraživanja,
bez lucidnosti, prepoznaju se izmišljeni delovi :)
ne vredi, koliko se hvali :lol:

el čitao neko Konstantinovo Raskršće?
knjiga je blagi užas, nisam se nadao da je toliki promašaj
gomiletina likova nagurana u 200 strana knjige, a niti o jednom
liku nemamo detaljan opis, ulazak u karakter, interakciju sa prostorom,
čak ni glavni lik nije jasno usmeren ka čitaocu...baulja po stranicama romana
tražeći adekvatan opis svojih dogodovština...očekivao sam mnogo više :mrgreen:
tema romana je zanimljiva, ali je užasno loše interpretirana, nema istraživanja,
bez lucidnosti, prepoznaju se izmišljeni delovi :)
ne vredi, koliko se hvali :lol:

Ja kad pričam o vampirima, ništa ne izmišljam, već sve kako je bilo...:mrgreen:

Како сам се јуче у Лагуни запањио видећи како једна женска (а јесте вамп) купује књиге. Бере књиге ко цвеће у башти, без неког посебног критеријума, осим, да је књига лепих корица и трилер. А продавац кад је то видео, одмах скочио па препоручује ли препоручује, она одвоји једну а он препоручи још две. Иначе, изгледа да купци често траже од продавца препоруку, нарочито за поклон.
Овако:
Хоћеш ли да знаш да ли би у некој ствари твој поступак био исправан, помисли да ли би то исто урадио св. Сава, или, ето, св. Јован, сутра је Св. Јован. Па ако мислиш да би урадио, слободно и ти уради.
Следствено, ако си за неку књигу у недоумици да ли да је читаш или не, да ли је добра, ти онда размисли да ли би је читао Црњански, или Андрић, или било ко од великих. Ако закључиш да би је и он читао, онда је и ти слободно читај, нећеш да погрешиш.

Како сам се јуче у Лагуни запањио видећи како једна женска (а јесте вамп) купује књиге. Бере књиге ко цвеће у башти, без неког посебног критеријума, осим, да је књига лепих корица и трилер. А продавац кад је то видео, одмах скочио па препоручује ли препоручује, она одвоји једну а он препоручи још две. Иначе, изгледа да купци често траже од продавца препоруку, нарочито за поклон.
Овако:
Хоћеш ли да знаш да ли би у некој ствари твој поступак био исправан, помисли да ли би то исто урадио св. Сава, или, ето, св. Јован, сутра је Св. Јован. Па ако мислиш да би урадио, слободно и ти уради.
Следствено, ако си за неку књигу у недоумици да ли да је читаш или не, да ли је добра, ти онда размисли да ли би је читао Црњански, или Андрић, или било ко од великих. Ако закључиш да би је и он читао, онда је и ти слободно читај, нећеш да погрешиш.

Наутилус, nisam razumela da li je ova mudra preporuka tvoja ili prodavčeva. Nadam se da si nekome pomogao.:mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back