Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neznam zašto, ali kad god pročitam nešto novo, brže bolje se vratim starom. Klasika. Uvek iznova Ana Karenjina i slične knjige. Preporučujem klasiku i KONTEa od Mome Kapora.:zcepanje:

Knjige tipa "Ana Karenjina" su tipicni primeri smornog realizma.
Teme takvih knjiga a i pouke su obicno zanimljive ali prica krene od jednog a zavrsi se na desetom :roll:

Msm u Ani Karenjinoj mi kroz 5 poglavlja opisuje jedan lovacki dozivljaj :roll:

Da ne duzim :lol:

Trenutno ne citam nista jer mi je biblioteka zatvorena...eto to se moze desiti samo na Balkanu :)

Denis Lihejn - Zatvoreno ostrvo. To sam poslednje procitala.
Snimljen je film po romanu ili se snima, nesto tako.
Izuzetno citljiv roman, ali sam uvek bila u nekom tripu da ce doci do nekog vrhunca, do vrhunca je doslo, ali nije to to sto sam trazila, nekako mi je ostalo nesto nedoreceno, kao da mi nesto fali u celoj toj prici... tako da... sta ga znam, necu je bas upamtiti... moram da priznam.
Dobih neka dva romana od meni nepoznatih pisaca Suzan Kolins - Igre gladi i ,,Kabinet cudesa,, Preston and Cajld, pa cu videti sta ce biti.
Na polici me ceka Kazuo Isiguro ,,Ne daj mi nikada da odem,,... nikako da je otvorim, sve je nesto stedim, plasim se da se ne razocaram.

Poslednje sam citala- Dajana Vejn Dzouns- Krestomanci, i Dogsbody- nije braca Grim,
ali su veoma slatke decije knjige (dobro, ne bas decije knjige- negde za period izmedju
dece i tinejdzera, ali ako mene pitate mogu da ih citaju svi od 10-100), u kojima se
nasilje svodi na carobnjake koji se gadjaju przenim jajima, galopirajuce krave i slicno,
uzasno hilaricne knjige- smejala sam se do suza, mada ima i poneka ozbiljnija scena.:D
A trenutno prelistavam svoje omiljene knjige, i iscitavam poglavlja, i/ili pasuse koje najvise
volim, u poslednja 3 dana sam otvorila najmanje 15 knjiga- tako da bi bilo uzaludno da nabrajam.:)

Knjige tipa "Ana Karenjina" su tipicni primeri smornog realizma.
Teme takvih knjiga a i pouke su obicno zanimljive ali prica krene od jednog a zavrsi se na desetom :roll:

Msm u Ani Karenjinoj mi kroz 5 poglavlja opisuje jedan lovacki dozivljaj :roll:

Slazem se sa tobom. Ana Karenjina:roll:
citanje te knjige je bilo jedno od najdosadnijih dozivljaja u mom zivotu:neutral: da nisam
dobila 5 keceva u dnevnik zato sto sam odbijala za zavrsim citanje te knjige, i da mi profesorka
nije pretila sa popravnim- mislim da je nikad ne bih zavrsila.

Procitaj, ako nisi, za cetvrtu godinu "Majstor i Margarita" Stivi. Ili procitaj Fausta, mada... Bolje ti uzmi nesto u prozi. A ako ti se svidela Agata Kristi, citaj Taken at the flood takodje njena knjizica, kratka je, posleratan period, jedan matori se zeni Izabelom mislim, ili nesto na I, brzo rikne i ostavlja joj gomilu para, a nesto su kratko u braku, dok familiji ne ostavlja ni funtu, a oni su se dotad izdrzavali od njegove milostinje takoreci. Samo sto ih je on dvorio, doslovce. I kad ta mlada udovica dodje u kucu u rdonom mestu njenog pokojnog muza, nastaje havarija. Videces na kraju, ta mlada devojka koja dolazi uopste i nije verenica pokojnog, nego neko skroz drugi.
Cesto se daje i film na kablovskim kanalima , onaj set filmova s Poaorom, e bas scenario pisan po ovoj knjizi. Svidece ti se, garantujem. Bolje citaj nju nego teen romane, molim te.

@topik
Atmosferski poremecaji, upravo zavrsavam pretposlednju stranu. I preporucujem zenama. A i ovima resto .

Procitaj, ako nisi, za cetvrtu godinu "Majstor i Margarita" Stivi. Ili procitaj Fausta, mada... Bolje ti uzmi nesto u prozi. A ako ti se svidela Agata Kristi, citaj Taken at the flood takodje njena knjizica, kratka je, posleratan period, jedan matori se zeni Izabelom mislim, ili nesto na I, brzo rikne i ostavlja joj gomilu para, a nesto su kratko u braku, dok familiji ne ostavlja ni funtu, a oni su se dotad izdrzavali od njegove milostinje takoreci. Samo sto ih je on dvorio, doslovce. I kad ta mlada udovica dodje u kucu u rdonom mestu njenog pokojnog muza, nastaje havarija. Videces na kraju, ta mlada devojka koja dolazi uopste i nije verenica pokojnog, nego neko skroz drugi.
Cesto se daje i film na kablovskim kanalima , onaj set filmova s Poaorom, e bas scenario pisan po ovoj knjizi. Svidece ti se, garantujem. Bolje citaj nju nego teen romane, molim te.

@topik
Atmosferski poremecaji, upravo zavrsavam pretposlednju stranu. I preporucujem zenama. A i ovima resto .
dakako ;)

Nisam nista jos za IV citao . slepac :roll: pocecu uskoro , znam :neutral:

Ih, covece, nisi slepac. Znam ljude koji su dogurali do cetvrte glat nijednu je benu knjigu iz lektire nisu se nakanili ni da pocnu da citaju a kamoli nesto ozbiljnije.

joj znam i ja , ali opet se lose osecam . Evo recimo andricev most na drini nisam procitao , poceo sam i kao zanimljiv mi je bio onaj pocetak nekih prvih 60 stranica onaj istorijski deo, stvarno zanimljiv meni barem, a onda me profesorka podigne pita me nesto sa kraja i ja joj normlano odmah kazem da nisam zavrsio knjigu a ona "Sedi jedan" :neutral: I posle sam verovatno iz revolta rekao sebi e necu da ti je procitam i tako je i ostalo . Kajem se da, ali sta cu kad okolona ima prevelik uticaj na mene i omladinu uopste .:neutral: Al sam stvarno sigurno 85% lektire procitao
(predvidjenih) ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back