koga zanima grčka mitologija biće mu zanimljivo, koga ne, smoriće se...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Danas sam završio čitanje ove knjige (Mario Liguori - Vila Akvarosa). Iskreno očekivao sam malo više. Više mi se svidjela njegova knjiga "Napuljski diplomata".Počeo sam juče da čitam ovu knjigu:
https://www.laguna.rs/n6055_knjiga_via_acquarossa_laguna.html
Informacija o piscu:
https://www.laguna.rs/a1120_autor_mario_liguori_laguna.html
Pročitao sam od njega "Napuljskog diplomatu" kao elektronsku knjigu. Sviđa mi se kako piše. Gledao sam ga u emisiji "Da sam ja neko". Priča srpski kao mi.
Ko jos nije pao u depresiju neka cita Dostojevskog!Завршио "Рат и мир" неки дан. Нећу рећи ништа ново али ћу свакако рећи! Одличан. Имао сам дилему да ли да наставим са Толстојем, имам неке приповетке од њега, или да начнем Достојевског. Пар пута сам узимао "Приповетке" у руку, али никако да кренем, и јутрос се ипак одлучим за Достојевског, "Понижени и увређени"! Прочитао тек десетак страна, али прави Достојевски. Влажан, мемљив стан, приповедач у грозници, болест напредује, опис одрпаног старца и његовог још одрпанијег пса... Биће то добро искуство.
Претпостављам да је за децу?Ja sam se odusevila ovom knjigom...i pricama i ilustracijama.Preporucujem!
Pogledajte prilog 1595659
Ne,nije.Претпостављам да је за децу?
Али те је свакако одушевила!!Ne,nije.
Za odrasle je.I nisu sve price bas vesele i bajkovite.
Da.Али те је свакако одушевила!!
Ne bih se složio sa ovim, pre svega ovde govori o stvarnim događajima koji se nalaze u crnim hronikama.Овај Јунгов цитат са задовољством посвећујем нашем модератору Бодријару, великом љубитељу хорора и крими прича.
По правилу, само људи који су и сами повређени или мучени повређују или муче друге: повређујући друге покушавају да ублаже властите патње, јер тако осећају да бол није само у њима. Видите, то је као да нам потајно прети невидљива присутност злочинца у нама самима, па жудимо да злочин почини неко други и тиме нам омогући да кажемо: ''Ах, Богу хвала, ено га тамо, тај злочинац, ено тамо тог зла.'' То донекле објашњава зашто волимо криминалистичке приче и исцрпне извештаје црне хронике у новинама; за нас је од највећег интереса да сазнамо где заправо почива зло. ''Какав монструм!'', узвикујемо, и похлепно гутамо такве ствари јер у нама обитава незадовољен злочиначки нагон. Читава наша респектабилна заједница постаје, дакле, све сабласнија: ако се ништа не дешава, сви почињу д агледају једни друге са страхом и мржњом. Јеси ли ти тај који ће нас све ослободити терета? Да ли сам то ја? Да ли ћу ја бити тај који ће започети с тим? Јесам ли ја тај који ће убити? А онда изненада стиже вест: неко је починио убиство. ''Хвала небесима!'' (Јунг: Ничеов Заратустра, том II, стр. 672.)
![]()
Ja se bas kanim da nabavim ovu knjigu.dostojevski-poniženi i uvređeni
nabavi,zasad je iteresatna,na 200-toj sam stranici,vidićemo kako će dalje da bidne..i nzm dal voliš dostojevskeg i ruske pisce,tkd nzm dali da ti preporučim..probaj svakako pa ako ti se nesvidi posle 300 strana bataliJa se bas kanim da nabavim ovu knjigu.
Iskreno nisam ljubitelj mracnih tema Dostojevskog,ali mi je nesto ovaj naslov ostavio utisak.nabavi,zasad je iteresatna,na 200-toj sam stranici,vidićemo kako će dalje da bidne..i nzm dal voliš dostojevskeg i ruske pisce,tkd nzm dali da ti preporučim..probaj svakako pa ako ti se nesvidi posle 300 strana batali