gost 427187
Aktivan član
- Poruka
- 1.543
Da, da obaveznoTo je izuzetna knjiga, verovatno njegova najbolja.
Ako nisi, obavezno pročitaj i Sramotu i Satanske stihove.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da, da obaveznoTo je izuzetna knjiga, verovatno njegova najbolja.
Ako nisi, obavezno pročitaj i Sramotu i Satanske stihove.
Ruždi je svoje najbolje knjige napisao tokom osamdesetih, tokom devedesetih je pomalo izgubio inspiraciju. Od novijih knjiga, dobra mu je Klovn Šalimar.Da, da obavezno
Eto, naletela prvo na najbolju. Vise puta mi se desi da se odusevim nekim piscem, a onda ostale budu dosta slabije. Ali, pročitaću svakako.Ruždi je svoje najbolje knjige napisao tokom osamdesetih, tokom devedesetih je pomalo izgubio inspiraciju. Od novijih knjiga, dobra mu je Klovn Šalimar.
Deca ponoći Salman Rušdi
Kada pisac uspeva kroz tako uzbudljivu pricu da priblizi kulturu, obicaje, politicku situaciju jednog podneblja, to je prava mera. A, licna prica, kroz generacije, prosto tera na razmisljanje. Mene podseca na Limeni dobos, a to su knjige koje duhovno u meni malo pomere. Jedino Dostojevski izaziva, dok citam i danima posle, delirijum, posle kojeg imam osecaj prociscenja. Smesno?
Ako imate jos nekih preporuka, rado cu da procitam.
Preporučio bih ti Luja-Ferdinanda Selina, meni jedan od dražih pisaca, Putovanje nakraj noći i Smrt na kredit.Ako imate jos nekih preporuka, rado cu da procitam.
Hvala na preporuci.Preporučio bih ti Luja-Ferdinanda Selina, meni jedan od dražih pisaca, Putovanje nakraj noći i Smrt na kredit.
Koristim Kindle Paperwhite, odlična sprava. Ima knjiga na Balkandownload, besplatno naravno. Do sada nisam ni jednu knjigu kupio, sve su piratske.Hvala na preporuci.
Da li koristiš neki od e - čitača, kakva su iskustva, ima li dovoljno knjiga da se preuzme, može li da se plati karticama?
Više volim knjige, papir, ali sam retko u Srbiji, pa bi mi bila lakša ova varijanta.
Svakako bih preporučio Behana, no ne vjerujem da ga igdje ima u neraspadnutom stanju...
![]()
)
Sve knjige se mogu naci na Kupindu po smešnim cenama. Ta je svega 250 dinara.I to- ne čitam sad, no pročitao sam odavno, i svakom bih preporučio.
Jean Cassou: Pariški pokolj
![]()
Ne vjerujem da ćete to naći. To je knjiga tiskana još u onoj staroj Jugoslaviji (po sjećanju).
Ukratko, radi se o Pariškoj komuni. To je i velika ljubavna priča, i iznimno jak prikaz opsade Pariza, borbi, s jakim svršetkom.
Cassou, komunobitanga i svašta nešta, nije lik za koga bih mario (iako je bio zanimljiv kao prijatelj Jugoslavije, a protiv Staljina). No roman je sjajan-i, rekao bih, praktički potpuno zaboravljen.
Oblomov mi je omiljeni ruski roman, briljantno delo.Oblomov 300din,itd. Ima gotovo sve.![]()
Oblomov mi je omiljeni ruski roman, briljantno delo.

Oblomov je patološki lijen. Što da kažem- moj idiol![]()
Oblomov mi je omiljeni ruski roman, briljantno delo.