Književnost Šta trenutno čitate - utisci i preporuke II

Ne bih komentirao, ne da mi se...

Isabelle Robinet: The World Upside Down: Essays on Taoist Internal Alchemy

41KSk7kThVL.jpg

Bruno Snell: The Discovery of the Mind; the Greek Origins of European Thought

31OwupVJnUL._SX313_BO1,204,203,200_.jpg

Deca ponoći Salman Rušdi

Knjiga je impresivna. Ruždi sve vrijeme toliko dobro drži konce u rukama da izgleda skoro kao da se pravi važan.
Meni je možda malo... prezačinjena. Previše svega, previše istorije, politike, fantazije, previše ideja. Ali opet kažem, sve to pisac drži pod kontrolom od početka do kraja.
Ovo je prava velika književnost kakvu treba da čita svako sa ozbiljnijim čitalačkim ambicijama.

Kada pisac uspeva kroz tako uzbudljivu pricu da priblizi kulturu, obicaje, politicku situaciju jednog podneblja, to je prava mera. A, licna prica, kroz generacije, prosto tera na razmisljanje. Mene podseca na Limeni dobos, a to su knjige koje duhovno u meni malo pomere. Jedino Dostojevski izaziva, dok citam i danima posle, delirijum, posle kojeg imam osecaj prociscenja. Smesno? 😊
Ako imate jos nekih preporuka, rado cu da procitam.

Kada pisac uspeva kroz tako uzbudljivu pricu da priblizi kulturu, obicaje, politicku situaciju jednog podneblja, to je prava mera. A, licna prica, kroz generacije, prosto tera na razmisljanje. Mene podseca na Limeni dobos, a to su knjige koje duhovno u meni malo pomere. Jedino Dostojevski izaziva, dok citam i danima posle, delirijum, posle kojeg imam osecaj prociscenja. Smesno? 😊
Ako imate jos nekih preporuka, rado cu da procitam.

Preporučio bih ti Luja-Ferdinanda Selina, meni jedan od dražih pisaca, Putovanje nakraj noći i Smrt na kredit.
Hvala na preporuci.
Da li koristiš neki od e - čitača, kakva su iskustva, ima li dovoljno knjiga da se preuzme, može li da se plati karticama?
Više volim knjige, papir, ali sam retko u Srbiji, pa bi mi bila lakša ova varijanta.

Hvala na preporuci.
Da li koristiš neki od e - čitača, kakva su iskustva, ima li dovoljno knjiga da se preuzme, može li da se plati karticama?
Više volim knjige, papir, ali sam retko u Srbiji, pa bi mi bila lakša ova varijanta.
Koristim Kindle Paperwhite, odlična sprava. Ima knjiga na Balkandownload, besplatno naravno. Do sada nisam ni jednu knjigu kupio, sve su piratske.

I to- ne čitam sad, no pročitao sam odavno, i svakom bih preporučio.

Jean Cassou: Pariški pokolj

products-7c6054e188f569f40b48429c60f0ef51.jpg

Ne vjerujem da ćete to naći. To je knjiga tiskana još u onoj staroj Jugoslaviji (po sjećanju).

Ukratko, radi se o Pariškoj komuni. To je i velika ljubavna priča, i iznimno jak prikaz opsade Pariza, borbi, s jakim svršetkom.

Cassou, komunobitanga i svašta nešta, nije lik za koga bih mario (iako je bio zanimljiv kao prijatelj Jugoslavije, a protiv Staljina). No roman je sjajan-i, rekao bih, praktički potpuno zaboravljen.

I to- ne čitam sad, no pročitao sam odavno, i svakom bih preporučio.

Jean Cassou: Pariški pokolj

products-7c6054e188f569f40b48429c60f0ef51.jpg

Ne vjerujem da ćete to naći. To je knjiga tiskana još u onoj staroj Jugoslaviji (po sjećanju).

Ukratko, radi se o Pariškoj komuni. To je i velika ljubavna priča, i iznimno jak prikaz opsade Pariza, borbi, s jakim svršetkom.

Cassou, komunobitanga i svašta nešta, nije lik za koga bih mario (iako je bio zanimljiv kao prijatelj Jugoslavije, a protiv Staljina). No roman je sjajan-i, rekao bih, praktički potpuno zaboravljen.
Sve knjige se mogu naci na Kupindu po smešnim cenama. Ta je svega 250 dinara.
Oblomov 300din,itd. Ima gotovo sve. 😊

Back