sta su sloveni

sta su ?

• starosedeoci

glasova: 14 42,4%
  • imigranti

glasova: 19 57,6%

• Ukupno glasova
    33
  • Anketa je zatvorena .
Svejedno ko su,u istorijskim dokumentima Sloveni se navode kao crvenokosi i otvoreno plavih ociju.Ljudi,ja nemam nista od toga,kosa i oci su mi smedje,i logicna posledica je kriza identiteta.Svaki put kada gledam Mancester Junajted,zalim sto nisam kao Pol Skols!

Што се тиче генетике и "изгледа", која је поред силних квази-историјских теорија изгледа једини прави пут за откривање порекла народа, лако се може уочити сличност међу словенским народима.
Већина је смеђе косе и светлих очију. Нормално, са варијацијама.

Они што су више били у контакту са германима (Чеси, Словенци) су светлији док они што су више били у контакту са јужњачким не-индоевропским народима, ту мислим и на нас Србе, су тамнији. Негде у средини су Пољаци, Словаци, Украјинци, што се и географски показује као логично.

Све је то "мање/више"...
Али разлике између нас и народа романског или другог порекла су очигледне.

------
Што се тиче Свастике, лепо је имати неки симбол, кога су словени а и други, користили често, а да означава нешто позитивно (сунце, срећу,...). Штета је само што се он, код оних који то не познају, а не кажем да то до скора нисам био ни ја, везује искључиво за фашизам и за Немачку.

Ali svi stari spisi,sve varvarske narode i Kelte i Germane i Slovene opisuju kao crvenokose,svetloplavih ociju.A najveci broj crvenokosih danas zivi medju Skotima-oko 6%.I koji su ti to juznjacki ne-indoevropski narodi?Jedini ne-indoevropski narod u Evropi su Baskijci.

NeIndoevropski - mislim na one narode koji nisu direktno dosli iz Male Azije ili Afrike u Evropu. Dakle svi narodi koji nisu dosli sa predela Urala, Kavkaza, ranije Mongolije, Kine, itd itd
(Turci, Grci, Deo Italijana, Deo Spanaca, Portugalaca,...)

Ostali narodi> Germani, Sloveni, Huni (UgroFinci), Deo kasnijeg Romanskog stanovnistva,...
su isli jednom putanjom opisanom gore...
dakle sa Severa Azije (u nekom periodu 5 v.PNE do 0god.), ranije iz predela Mongolije ili Indije (10-15v PNE) a mnogo ranije i oni sami su bili u Maloj Aziji i Africi ali za razliku od drugih kretali su se i naseljavali totalno drugim pravcima.

Uzmi kartu kretanja naroda... ima ih na hiljade na internetu...

Pogresio sam,Madjari i Finci nisu Indo-evropski narodi.Kakve mape,istrazivanja se vrse na osnovu jezika.Za tebe su Madjari i Huni isto?Pa nece biti.Indoevropljani su na prostore Evrope i Male Azije dosli jos krajem 4.milenijuma pre nase ere iz oblasti Kavkaza,tu se slazemo,i u prvom naletu su zapljusnuli i Balkan.O njima se ne zna puno,ali kasniji narodi u drugom talasu,hiljadu godina posle prvog,pre svega Ahajci i Hetiti,dobro su poznati.A zatim postepeno dolazi i do naseljavanja Evrope u sledecim talasima seobe od strane Germana i Kelta.A otkud ti Afrika u seobama?Cekaj malo,pa tebi ni Grci nisu Indoevropljani?

само погледај мапе сеоба!!!
све ће бити много јасније...

Мађари, Финци и Естонци су народи турског порекла. За разлику од тзв. "јужних" Турака они су ишли истим путем као и сви народи које сам побројао (Словени, Германи) дакле простим речима "около", дуже време задржавајући се на просторима Централне и Северне Азије, мешајући се са другим народима итд. итд. док су "јужни" Турци дошли директно из Азије у Европу.

I,sta hoces time da kazes?Priznajem da sam u jednoj knjizi procitao za Sumere da su narod iz grupe tursko-madjarskih naroda(sto odgovara onome sto si ti rekao o njihovoj bliskosti).Nisi mi objasnio o Indoevropljanima.Znas li ti kakve sve gluposti ljudi kace na internet,medju njima i mape.

Веруј ми, ова мапа се налази у свим историјским атласима, па чак и обичним атласима (као онај добар Велики Атлас Света, кога имам кући).

То доказују и ДНК/y-хромозом/хаплогрупе где је са R1 означено баш то "досељеничко" становништво из Азије (ближе R1a и R1b којим се приказују Словени и Западно Европљани, али ето видиш истог су корена и мање/више I група којом се означавају највише ти "старотурско-монголски" народи Финци, Мађари, Естонци, има је доста и у Хрватској али и Норвешкој и Шведској).

Са друге стране групе E i J карактеристичне су за југ Европе, малу Азију тј народе који су директно дошли као што сам рекао: Грци, Јевреји, Турци, Сицилијанци, мањи део Шпанаца, Португалаца, већи део Македонаца, Бугара, а има га и код нас међутим не више од R1a и I заједно).

haploeuyp4.png

Дакле у Србији најзаступљеније И (доста је заступљена код Словена, УгроФинаца) и Р1А (код Словена) после тога и Р1Б (Запад Еропе) и Е3б (Староседеоци) и на крају Ј група - зелена карактеристична за Грке, Турке, Јевреје.

мада се ови подаци разликују малкице од оних бројчаних које поседујем где Р1Б скоро и да нема у Србији а мањи је проценат И групе и нешто мало већи Е3б и Р1А.

НАРОД ЈЕ СКЛОП ОДРЕЂЕНИХ ХАПЛОГРУПА ТАКО ДА СЕ У СВАКОМ СЛУЧАЈУ НЕ МОЖЕ РЕЋИ "ЕЈ ОВА ЖУТА ВАЖИ ЗА ОВАЈ НАРОД, ЗЕЛЕНА ЗА ОВАЈ" ЈЕР СУ НАРОДИ И ГРУПЕ НАРОДА НАСТАЛЕ КАСИЈЕ...

Dobra je mapa.Ako pretpostavimo da su grupe E i J preindoevropski starosedeoci-ko bi,istorijski gledano,mogli biti R1a i R1b?Grupa N bi lako mogla biti zaista neka istocnjacka,mozda turska grupa.Strasno me buni grupa E3b-od Maroka do Rusije!Pojasni mi jos malo.Inace,mislim da ce istorija doziveti novu mladost sve vecim proucavanjem DNK.Shvatas li kakve sve nove mogucnosti ta metoda nosi sa sobom!

Scientists believe that haplogroup E3b originated in the Near East, and spread across the Mediterranean. and North Africa during the Neolithic time.

- common among the Neolithic farmers from the Middle East who first brought agriculture into Europe

i za njih se smatra ali nije bas sigurno posto se nalazi cak i u Rusiji da su dosli mnogo ranije od R1/I i naselili Jug Evrope.
na balkanu se vezuje za potomke Ilirskih plemena, starosedelaca, Grka, Rimljana...

људи су сами слали крв, имаш на хиљаде сајтова тј. медицинских установа из америке који одређују хаплогрупе за 50ак до 100 евра.

али је извршено и истраживање, мислим пре неколико година на узорку од 50ак особа...

ma super :roll:

to je ono shto sam i turchinu pricho

da bi bilo relevantno
nece na 50 dobrovoljnih davalaca
vec na 100%

ustvari ne mora bash na 100%, al daleko vishe od 50 jedinki

Sami slali krv? U zemlji, koja ropce pod teretima tranzicije ti mislis da je vise od 5 osoba slalo krv? Pa, imam ja pametnijih stvari sta da uradim sa 50evra, nego da si vadim krv, sipam reagens protiv zgrusavanja i slanja toga ...

De, ne lupetaj!

Back