Šta ste danas jeli?

Prvi obrok zeleni Korni, onda sam dovršila za Milicom Forneti, prvo onaj pečurke i piletina a onda onaj jagode vanila, ta dva joj se najviđe sviđaju. Onda smo jele kajganu sa kavurmom, sad ćemo domaću pileću supicu i neko meso ili sarmice u zelenom listu, ko šta bude hteo.

Domacu supicu s knedlama, pire i cufte + sladak kupus s ovcetinom od prekljuce (ne da ide s pireom, nego:super:) A to od prekljuce, znaci da smo ga tek prekljuce jeli, jer onda kada sam ja htela, nije bilo ovcetine:sad2::( (kazu; post je, pa im redje dostavljaju:think:)

Za rucak juce bio djuvec sa kobasicama i kupus (kiseli) salata, A za veceru (bili prijatelji) gibanica, ona prava, na tri sprata. Pekla se u rerni skoro dva sata, na tiho. Ostalo malko, taman cerki za dorucak jutros.:)

Doručkovale smo Forneti-ponovo. :dash: Ne mogu pored plavo-narandžastog fast-fooda da prođem s njom bez kuknjave i scena a i najmanje je nezdrav od sveg dostupnog fast fooda. Sad ćemo da jedemo taljatele sa tunjevinom, ljubičastim lukom, kečapom i kiselom pavlakom a za večeru, kad dođe tatica, Podravka alpska supica, neke zaostale sarmice u zelenom listu i kobasice od naših guda, upravo pristigle iz pušnice, onako, polunadimljene, taman da se isprže za par minuta.

Jao, strasno. Znaci, domaca supa sa griz knedlama, zatim dinstani kiseli kupus (podvarak), krompir pire i dinstane svinjske snicle. I na kraju, pita od jabuka sa dosta cimeta.:) A danas je Sveti Nikola i vecina ljudi posti:rumenko:

Mi smo u opštem haosu ovih dana, noćas zaglavili (došli kući jutros oko 7h :sad2:) u poslovima, sva sam nikakva čitav dan...
Ručali "tešku improvizaciju": izdinstala crveni luk, dodala na kockice sečenu pa fino uprženu slaninicu (onako hrskavu), malo mlevenog mesa, belo vino, šampinjone i začine. Na kraju umešala pavlaku, sve pomešala sa skuvanom testeninom, prekrila tankim listićima sira i turila u rernu.
Nije bilo ni loše...

Mi smo u opštem haosu ovih dana, noćas zaglavili (došli kući jutros oko 7h :sad2:) u poslovima, sva sam nikakva čitav dan...
Ručali "tešku improvizaciju": izdinstala crveni luk, dodala na kockice sečenu pa fino uprženu slaninicu (onako hrskavu), malo mlevenog mesa, belo vino, šampinjone i začine. Na kraju umešala pavlaku, sve pomešala sa skuvanom testeninom, prekrila tankim listićima sira i turila u rernu.
Nije bilo ni loše...

Kako si ti... zla! Ovo divno zvuči!

Još nismo jele, spremam se da pristavim šerpice, jednu za C sos 4 sira a drugu za raviole sa sirom. Danas mi tako nešto došlo. Posle ćemo kod mame na krompir-paprikaš.

Danas sve ostaci od dva predhodna dana: supa sa knedlama od juce, sa dodatkom sveze narendanog rena, pirinac sa sampinjonima (od juce) i paradajz sos (od prekjuce), malo graska sa noklicama (od prekjuce) i sveze, danas pecene krmenadle. I neizbezna kiseli kupus salata. Bilo dobro, sve se lepo kombinovalo.z:)

Jel' se ovde ne jede svaki dan? Sto ne pisete nista, mrzi vas? z:( E pa ovako: mi danas sve mere preterali; nocas se u velikom loncu kuvala dimljena kolenica, pred rucak se tu ubacili krupni krompiri, lovorov list i biber, pa se na stolu nasao i vec pomenuti matori, izrendani, ljuti ren i naravno salata od kiselog kupusa sa alevom paprikom odozgo. I ubismo se na pravdi bogaz:lol:

Umesto da spremamo pilav sa pileetinom, samo je izdinstana piletina a pirinač je iz onih silnih sarmi i punjenih paprika još od sv. Nikole. Salata-paprika na 100 načina, kisele somborke, kisele somborke punjene kupusom, neke crvene iz tegle, isto kisele-dobro, to su 3 načina, malo sam se zabrojala. I naravno sir!

Jel' se ovde ne jede svaki dan? Sto ne pisete nista, mrzi vas? z:( E pa ovako: mi danas sve mere preterali; nocas se u velikom loncu kuvala dimljena kolenica, pred rucak se tu ubacili krupni krompiri, lovorov list i biber, pa se na stolu nasao i vec pomenuti matori, izrendani, ljuti ren i naravno salata od kiselog kupusa sa alevom paprikom odozgo. I ubismo se na pravdi bogaz:lol:
Joj... bila sam u takvom haosu, da je bilo dana da se uveče setim kako nisam ni ručala :zima:. Da ne pričam o tome kako nekad nisam videla ni kompjuter...
Elem... danas se vraćamo u normalu i ručamo supicu, piletinu i krompir sa nekom finom salaticom (nisam još odlučila kojom) z:hm:

Back