Šta ste danas jeli?

Vera bravo,samo znam da iza toga treba na dijetu:zcepanje::zcepanje:

Meni je neobično što mi nije muka i žgaravica što mi se redovno dešava posle Uskrsa, Božića, Nove godine itd.:super:
Nisam jeo nikakvu moču ni sarmu ni punjenu papriku ni paštete sa sirom (za koje smatram da su glavni krivci :eek:), ta neka masna i prezačinjena zimska jela

Dakle, nakratko prokuvano pa pečeno pile (tako da iznutra nije živo-krvavo nego meko i sočno a spolja se nahvatala korica) na mladim krompirićima (slatkastim; jao samo kada bi ih bilo cele godine, to je milina jedna), kuvana jaja naravno, mladi luk, paradajz (i to ukusan kao leti, ne znam gde su ga našli), hleb, sok od crnog grožđa, sok od breskve, kupovna čokoladna torta (mislim da je neki od onih španskih/japanskih itd. vetrova).
Sutra sledi repriza samo sa sladoledom umesto torte

Baš je lepo kada probaš neku novu kombinaciju namirnica

Ovo nije samo da podignem temu vec da vas potsetim da je sezona boranije.
Danas sam za rucak pekla kremenadle u gril tavi i pravila dodatak od boranije.

Lepo ociscena i iseckana na komadice boranije metne se u serpu dolije se voda, kasicica soli i lepo se skuva, ono bas da je skuvana, ali da se ne rasturi.Metne se u cedaljku da se dobro ocedi od vode.Preruci se u zdelu, dodaje se so, ulje i sirce, ko voli moze i seckani beli luk, promesa se dobro.U drugu zdelu sipate 1/4 boranije i poravnate, odozgo narendate sir, opet 1/4 boranije, narendani sir i tako do kraja.na kraju dobro narendate sira i uzivate.

Ovo je samo za one koji vole boraniju.

Back