Šta ste danas jeli?

Ovako, dorucak je spremala moja majka, pita sa sirom i domace kiselo mleko:ok:
Rucak, supica, pire krompir, sos od pecuraka, pohovane svinjske snicle, secerac preliven masnocom u kojoj su bile snicle i salatice, zimske iz tegli, ko sta voli, za ruckic sam ja bila zaduzena, ali je muski deo kuce, tacnije tata spremio i jarece meso, a snajka donela strudlu sa dzemom:)

Dok jos podjem na spavanje ko sta cu jos pokrkati:)

Pitu sa jajima pavlakom i nekim sitnim mladim sirom.
Surutku.
Sad pijem pivo, ako ogladnim skuvacu neku supu sa kombu algom rezancima djumbirom lanom , sushenim rachichima i jajima. Jos je rano ima vremena ,tek je 22:45h

Ručali čorbicu od graška i grašak sa pilećim mesom. Večerali pihtije kod Jace (pravio gospodim muž - svaka mu čast!) + prelepu salatu od paprike i pavlake, bilo i kroasana (mi došli... oni još topli :zjede: - ko da im odoli?)., pa još i krempite.
U njenoj kući se očito sluša "Al' se nekad dobro jelo" :zcepanje:
Vidiš... nije loša ideja za gulaš. Možda skuvam za sutra.
Ili krompir paprikaš :think:
Javiću vam kad smislim.

Posto nam danas rodjendan rucak je bio svecani ali posan jer ja postim do Uskrsa.
Przila sam oslic i pekla skusu u rerni, restovan krompir i Cokoladna torta.
Za veceru sam pravila rolat od gotovih kora, recept sam vec pisala.Ja rolat nazalost nisam probala, a ni tortu.

Данас за ручак пасуљ,кисели купус,туршија и после ручка палачинке са еурокремом.Ја спремам палачинке(купус ја ставио,туршију ја ставио по рецепту моје нане.)Пасуљ кува жена,ту се не мешам,свака јој част,деца поставе сто и очисте сто после ручка.:super::super:

Back