Šta ste danas jeli?

Mi i dalje jedemo iako je vrucina.
Evo vam jedan recept na brzaka.

Skuvate 500 gr. makarona po zelji.
300 gr. belog pileceg mesa, naseckate na kockice i skuvate u vodi u kojoj dodajete soli.
200 gr. svezih sampinjona naseckate na listice i proprzite u tavi na ulju.
Makarone i meso ocedite od vode, prerucite u zdelu, sampinjone ocedite od ulja i to stavite u zdelu, dodajete soli po ukusu, bibera, origana, 200 gr. majoneza, 200 gr. kisele pavlake i 200 ml jogurta.
Ako ne volite da je masno svedite majonez na minimum, ali zbog ukusa stavite bar malo.Lako i jednostavno, sprema se brzo.

BRZE KNEDLE SA SLJIVAMA

u jedan lonac stavis vodu (blago slanu) da provri, tu ces da kuvas gotove knedle.
u drugi manji stavis 1/4l vode, 70 gr masti (puna supena kasika), malo soli pa kad provri skines sa ringle, umesas 250gr brasna i jedno jaje. mesas dok ne pocne da se odvaja od suda. pravis knedle, za to vreme prokuvala voda a na onu prvu ringlu stavis serpu sa prezlama i uljem. knedle se kuvaju 8-10 min. (pa isplivaju), bacas na te uprzene prezle i njam!

brzo je i lako, zaista. svekrva mi je dala jer sam kukala da me mrzi da kuvam krompir. ako volis jake ukuse, ja u sredinu svake sljive stavim secer izmesan sa cimetom, a i gotove knedle mogu da se poprskaju blago ulupanom slatkom pavlakom.

Mmmmm mnogo dobro

Ja danas ruckala musaku, mesala krompir i pohovane tikvice, takvu najvise volim.:super:
Kovac bez ljutenice nije rucak, ako nema ljute paprike u bilo kojoj varijanti ( od 100 varijanti).
Ja za sebe volim da kazem da sam doktor za papriku.:hvala:

Ja danas ruckala musaku, mesala krompir i pohovane tikvice, takvu najvise volim.:super:
Kovac bez ljutenice nije rucak, ako nema ljute paprike u bilo kojoj varijanti ( od 100 varijanti).
Ja za sebe volim da kazem da sam doktor za papriku.:hvala:

Naravno kad si iz Makedonije.:D
I ja volim ljuto,ali pošto sam iz Vojvodine,više sam za varijante ljute riblje čorbe,gulaši,itd..
Mada...može i tavče na gravče.:mrgreen:

Mi smo retko kad u nedelju na okupu i zato sam danas kuvala nesto lepo, probajte kad imate vremena, nije posebno komplikovano, a i ne treba mnogo vremena.:zag:

SVINSKE KREMENADLE SA VINOM I MASLINAMA :zjede:

Kremenadle ( 8 kom) se uvaljaju u brasno i prze na vrelom ulju dok ne dobiju kafenu boju.Stave se u sud za pecenje (vatrostalni i dublji).U tavi (gde ste przili kremenadle) se dodaje 1 kasika brasna, proprzi se, dodaje se 300 ml crvenog vina, 300 ml pilece supe ( od kocke), beli luk iseckan na listice, 2 kasike paradajz pirea, 400 gr. (oljusten i iseckan) paradajza, so i biber.Ostavite da prokuva pa smesu sipajte preko kremenadli.Pokrijte folijom i pecite 35 min. na 200 stepeni. Sklonite foliju, dodajte 200 gr. crnih maslina (iseckane na kruzice).Pece se jos 10 min.Kad izvadite iz rerne posolite seckanim bosiljkom.

Pecenje u rerni odredite sami, sve zavisi kako vam pece rerna.
Ovo moze i sa telecim kremenadlama.

Domaću supicu skuvanu na juneći močing i šuplju kost.
Pa to meso uz bareni krompir i sos od rena.
Poslasticu preskačemo... mami je šećer na granici pa vodi računa, moji kilogrami su davno "prešli" granicu, pa mi odgovara da preskošim desert. ;)

Recept za γαρίδες σαγανάκι (racici u paradajz sosu sa fetom)
Ne znam gde bih tacno "metnula" ovaj recept na kulinarstvu,pa ako hoce neka modla neka ga prebaci tamo gde treba.
Za 2 osobe
oko pola kg racica ociscenih,zamrznutih
paradajz sos koncentrovani
feta 1 parce(po zelji ide kako ko voli)
origano

Racici se odmrznu u hladnoj vodi,U tiganj se nalije voda tek da ih prekrije i od kad pocnu da kljucaju,10 minuta vriju na sredje jakoj vatri.
Posle 10 minuta doda se paradajz sos i origano i ostave se jos 10 minuta da vriju.
Pred kraj se doda feta isecena na kockice i ostavi se jos minut-2 da prokljuca i tek malo da se istopi sir.
I onda prijatno:)

Zahvaljujem na prebacivanju :)

Poslednja izmena:
Špagete bolonjeze. :)
Prave.
Nije da se hvalim, al' kad sam u igraonici imala goste Italijane, zaljubljenike u testa i paste, silno su me hvalili... I uvek dolazili sa tvrdnjom da su samo kod mene jeli "prave" italijanske špagete (bilo da su bolonjeze, ala karbonara, "aglio olio", ili sa paradajizom. "Al pesto" nisu probali , al' znam i to;))
Suvi talenat :manikir:
(nije ni čudo, kad bih od toga mogla živeti, kao i moj Aleksa... bio mi je na ručku, zato sam i pravila)

Špagete bolonjeze. :)
Prave.
Nije da se hvalim, al' kad sam u igraonici imala goste Italijane, zaljubljenike u testa i paste, silno su me hvalili... I uvek dolazili sa tvrdnjom da su samo kod mene jeli "prave" italijanske špagete (bilo da su bolonjeze, ala karbonara, "aglio olio", ili sa paradajizom. "Al pesto" nisu probali , al' znam i to;))
Suvi talenat :manikir:
(nije ni čudo, kad bih od toga mogla živeti, kao i moj Aleksa... bio mi je na ručku, zato sam i pravila)

Baci recepis,ako vec nisi negde.:klap:

Danas divan gust pasulj i pastrmka.Za dezert lubenica i dinja.:)

Back