al bundy
Legenda
- Poruka
- 64.033
Carbonaru
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
BRZE KNEDLE SA SLJIVAMA
u jedan lonac stavis vodu (blago slanu) da provri, tu ces da kuvas gotove knedle.
u drugi manji stavis 1/4l vode, 70 gr masti (puna supena kasika), malo soli pa kad provri skines sa ringle, umesas 250gr brasna i jedno jaje. mesas dok ne pocne da se odvaja od suda. pravis knedle, za to vreme prokuvala voda a na onu prvu ringlu stavis serpu sa prezlama i uljem. knedle se kuvaju 8-10 min. (pa isplivaju), bacas na te uprzene prezle i njam!
brzo je i lako, zaista. svekrva mi je dala jer sam kukala da me mrzi da kuvam krompir. ako volis jake ukuse, ja u sredinu svake sljive stavim secer izmesan sa cimetom, a i gotove knedle mogu da se poprskaju blago ulupanom slatkom pavlakom.
Ja danas jela pasulj sa sudjukom (kumanovski sudjuk koji uvek nosim kad idem u Beograd kod brata).
Ja danas ruckala musaku, mesala krompir i pohovane tikvice, takvu najvise volim.
Kovac bez ljutenice nije rucak, ako nema ljute paprike u bilo kojoj varijanti ( od 100 varijanti).
Ja za sebe volim da kazem da sam doktor za papriku.![]()
Špagete bolonjeze.
Prave.
Nije da se hvalim, al' kad sam u igraonici imala goste Italijane, zaljubljenike u testa i paste, silno su me hvalili... I uvek dolazili sa tvrdnjom da su samo kod mene jeli "prave" italijanske špagete (bilo da su bolonjeze, ala karbonara, "aglio olio", ili sa paradajizom. "Al pesto" nisu probali , al' znam i to)
Suvi talenat
(nije ni čudo, kad bih od toga mogla živeti, kao i moj Aleksa... bio mi je na ručku, zato sam i pravila)
Ja malopre jela tarator salatu (krastavac, kiselo mleko, beli luk u prahu, maslinovo ulje, so, biber) i sad idem da spremam za sutra sarmicu od blitve, toliko je volim da nemogu da docekam sutrasnji rucak.![]()