Šta ste danas jeli?

Mi jos nismo jeli, ali ocemo cim bude gotovo.
Belo pilece meso iseckano stavi se u serpu, nalije se voda, dodaje se unutra crni luk, beli luk, sargarepa, pecurke i krompir. Sve je seckano samo krompir ubacim celi i kad se skuva krompir sve je skuvano. Izvadim krompir i ispasiram, vratim i dok provri gotovo je.Dodaje se soli, persuna, bibera, vegete i sve sto volite.Bude za 30 min.:zskace:

Vera, ovo zvuči lepo...
Al' moja tetka gaji one piliće što šetaju po dvorištu... pa dok dovoljno porastu - nisu više ni pilići z:lol:.
I tako... nema šanse da bude gotovo za pola sata.
Al' ćemo probati. z;)

A meni su tu klinci...
Tako da nešto mislim... da napravim špagete sa paradajizom i mlevenim mesom... samo još da pazarim negde neko messo, da ne moram da čekam odmrzavanje... pa još i da meljem posle.

dosla je zima pa i sezona sarme u mojoj kuci :) Ja i moj tata bismo mogli da je jedemo za sva tri obroka minimum mesec dana za redom :) Ostali ukucani je vole umereno ali ipak je sada vec tri dana jedemo. Obicno prvu sarmu u sezoni napravimo za novogodisnju veceru ali evo ove godine smo nesto poranili

Domaca supica(ja znam da je kuvam), sarmice nashe banatske, gushcije, curece i pilece pecenje u saftu sa povrcem, pire krompir, salata od pavlake i pecene paprike, pecene paprike u vrucem ulju sa belim lukom, ljuta papricica, a na kraju dobosh torta, baklava i mnooooooogo sitnih kolacicca....z:mrgreen:
Ja od svega nishta, postim, sve je bilo za moje, a meni posna sarma sa sojomz:)i bilo je dosta verujte...z;)

Ja sam dobila odlican recept. Originalno je za govedji biftek ali ja sam ga primenila na svinjski file: Isprzi se file pa se u to ulje umesa mleveni lesnik, da pokupi svu tu masnocu pa u to dodati slatku pavlaku i onda to preliti preko snicli ili snicle uvaljati u to. Mera je naravno otprilike i u zavisnosti koliko mesa ima, jedino ukoliko volite tecniju (kremastiju) varijantu stavite vise pavlake u odnosu na lesnik

Domaca supica(ja znam da je kuvam), sarmice nashe banatske, gushcije, curece i pilece pecenje u saftu sa povrcem, pire krompir, salata od pavlake i pecene paprike, pecene paprike u vrucem ulju sa belim lukom, ljuta papricica, a na kraju dobosh torta, baklava i mnooooooogo sitnih kolacicca....z:mrgreen:
Ja od svega nishta, postim, sve je bilo za moje, a meni posna sarma sa sojomz:)i bilo je dosta verujte...z;)

ja bi to rasporedio i imao za nedelju dana!!!:sneskoz:

GULAS sa pilecim dzigericama

1 kg pilecih dzigerica (da budu sveze, ako su mrznute da se skroz odmrznu) da se lepo operu i stave u serpu.U serpu se dodaje 1 kg crni luk iseckan na rebarca, 1 sveza paprika iseckana na sitne kockice, 3 paradajza (oljustena, iseckana na kockice), nalije se ulje i prvo se przi oko 5 min, onda se doliva vode i dinsta se (nikako na visoku temperaturu).Vode se doliva po malo dok ne bude gotovo, a gotovo je kad je crni luk skroz gotov da se i ne poznaje da ga ima.Dolije se vode oko 2 dl i napravi se tanka zaprska da bude i malo sosa.Tek kad je skroz gotovo dodaju se zacini, vegeta, biber i soli po ukusu, moze i tucana paprika.
Uz ovo ide krompir pire ili testenina, a moze i samo tako.

Back