Šta ste danas jeli?

18h Chop suey sa mariniranom svinjetinom sargarepama karfiolom i kimchijem + pirinac
19:30 jedna crvena jabuka
21h Mizo supa sa vakami algama i shiitakama + ostatak pirindze
01h griz od litre mleka i 100 grama kakaa

Ručali domaću supicu (bilo mešano... pieće i jedna juneća kost).
Juneće šnicle "na tur" (da vam ne pričam kako sam ja ovo zvala kad sam bila mala :zcepanje:), pržene krompiriće i za salatu pečene paprike.
Naravno, dezertirali "ledene kocke sa višnjama" ;)

12h / 250 gr junece dzigerice sa roshtilja (po pola minuta sa svake strane) + glavica crnog luka
20h pola kile bandara na tanjiraci + crni hleb
00h griz od litre punomasnog mleka (3 kasike secera + 4 kasike griza + 5 kasika kakaoa)

Spremao sam Nabemono (shargaRepa, kimchi, vakame, shiitake, soja sos, jaja, praziluk, beli luk, korijander, kardamon, msg, ,kurkuma, jabukovo sirce, pasta, djumbir, 5spice puder, seme lana, ovsene i zobene pahuljice, crvena alga, chiili u komadu, mizo).
nisam imao tofu i mada bi i njega stavio.

skuvao sam 5 litara pa ko je koliko hteo.
vidim jedu , ne bune se,
sve je otishlo za tren

pojeo jos i dve banane,
parce hleba, tanjir supe od kelja , to je bila hrana za ceo dan

Spremao sam Nabemono (shargaRepa, kimchi, vakame, shiitake, soja sos, jaja, praziluk, beli luk, korijander, kardamon, msg, ,kurkuma, jabukovo sirce, pasta, djumbir, 5spice puder, seme lana, ovsene i zobene pahuljice, crvena alga, chiili u komadu, mizo).
nisam imao tofu i mada bi i njega stavio.

skuvao sam 5 litara pa ko je koliko hteo.
vidim jedu , ne bune se,
sve je otishlo za tren

pojeo jos i dve banane,
parce hleba, tanjir supe od kelja , to je bila hrana za ceo dan

Jel sve ove stvari skuvas zajedno ili je to dijeta za 7 dana?

Iako su u prvoj varijanti dogovorene špagete (po Andrejevoj želji), posle se predomislio pa smo jeli čorbu od pečuraka, piletinu i restovan krompir. Piletina se pekla, dok smo se mi šetali po parku kod Hrama Sv:Save.Ovo sam zaista prvi put uradila u životu-ostavila nešto da se peče u rerni, ali bez nadzora. Oslonila sam se na tehnologiju, ugasi se draga rernice u 13,30.:zcepanje: Uveče sam im pravila proju, i od predhodnog dana smo jeli ostatke krokodila.

Da, zaboravila sam na grilovan brokoli.To sam slučajno otkrila i sad ga tamanimo. U aparat za tople sendviče stavim cvetiće brokolija (predhodno opran, osušen i malo posoljen), malo se griluje, onda preko njega kačkavalj (juče je bio dimljen), i parče hleba.Eto recept za nazovi topli sendvič. Lepo, zdravo i ukusno.mmmm

Iako su u prvoj varijanti dogovorene špagete (po Andrejevoj želji), posle se predomislio pa smo jeli čorbu od pečuraka, piletinu i restovan krompir. Piletina se pekla, dok smo se mi šetali po parku kod Hrama Sv:Save.Ovo sam zaista prvi put uradila u životu-ostavila nešto da se peče u rerni, ali bez nadzora. Oslonila sam se na tehnologiju, ugasi se draga rernice u 13,30.:zcepanje: Uveče sam im pravila proju, i od predhodnog dana smo jeli ostatke krokodila.
Nadam se da će Zadovoljna domaćica pročitati kakvih sve savremenih rerni ima na Forumu... nije samo njena tako napredna!
:zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Nadam se da će Zadovoljna domaćica pročitati kakvih sve savremenih rerni ima na Forumu... nije samo njena tako napredna!
:zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Smeh, ne unosi razdor izmedju zadovoljne i mene.Zadovoljna ne dozvoli da nas rerna -multifunkcionalna sa one touch dugmićima, posvadja.I ja nemam crvenu kuhinju od, kolko ono beše, 4,8 m. Moja je žuta+silver i nije 4,8 ni kad saberem i levu i desnu stranu.Inače je samo za jednu osobu, više teško stane-još mogu dečica da stanu, ali ako puzećki se uvuku.:zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Back