Šta ste danas jeli?

Nemoj da mi zapostavljate ovu temu!!:rtfm:
Mene mama pita: "Šta kuvamo danas"? ja dodjem ovde kad ovde niko ništa nije kuvao i jeo 4 dana!:dontunderstand::dash:
Nemo da ostanem bez ideje!!:(
Kod nas danas bile špagete sa ml.mesom, a sutra pečeno pile i krompir na mesec, pa sve u rernu onako da se lepi!:super:
Pa pošto niste neke kuvarice prethodnih dana, izvol~te na ručak.:telefon:
Ljubac za sve, malo se šalim, ali na ručak slobodno dodjite, kad je klopa u pitanju NEMA ŠALE!!:bye::bye::bye:

Ja juce spremala domacu junecu supicu, rinflajs, pljeskavice sa prilogom od povrca i paradajz salatu.
Danas opet strajkujem. Muz jutros rano otisao na pecanje, vraca se tek sutra uvece, sin radi ceo dan, rekao da ce tamo i rucati, pa zivela sloboda.:D:D

Juce smo imali junecu supicu i mesnu roladu sa sampinjonima i krompir pecen u rerni ,za prilog ,a pecena papirka za salatu.
Danas ce biti neka supica ,opet,i nesto sto mu ne znam ime ali izgleda i mirise ,a ukus je...
U tepsiju se nasece krompir,na jednu polovinu,a na drugu kiseli kupus.Preko toga se sloze svinjske karmenadle,a onda red krupnije secenog crnog luka.Sve to se lepo prekrije slaninom na tanke listove secenom i lepo gurne u rernu,pa zaboravis.
Vec sam gladna...

Jaco blago tebi. Ja danas kuvala mami sarme i pitu od jabuka, muzu pasulj i jednoj baki karfiol u prezlama, sarmu od slatkog kupusa i sufnudle. Deca bila na svadbi a ja od silnog posla nisam stigla da rucam. Ako malo dijete nije na odmet. Ionako imam previse :D

Ja ovih dana sve nešto brzinski... Ali, zato je neko bio pametan pa izmislio ekspres lonac! :)
Pre neki dan jeli grašak (obaren u ekspres loncu sa začinima i iseckanom šargarepom pa ubačen u bešamel sos) i one gotove ćureće panirane šnicle.
Danas (tj. juče) ručkali gulaš (opet iz ekspres lonca: iseckala luk i papriku, dobacila meso, malo vina, malo vode i kad je bilo skuvano ukuvala malo brašna i crvene paprike, dodala još malo vode i vinca, začina. I posolila ;)
Za prilog kuvani krompir (od pre nekoliko dana) narendala, dodala jedno jaje i brašno i skuvala u vodi. :okok:
Imamo i domaći paradajz :zjede:
Šta ćemo danas? :think:

Синоћ сам имала госте, а то значи да ће бити јела и за данашњи ручак. Равиоли са блитвом (уместо спанаћа), ролнице од белог меса пуњене бундевом (први пут правила и добро је), а прилог крокети од кромпира са сусамом. За дезерт правила ону Кокину чоколадну торту.

Синоћ сам имала госте, а то значи да ће бити јела и за данашњи ручак. Равиоли са блитвом (уместо спанаћа), ролнице од белог меса пуњене бундевом (први пут правила и добро је), а прилог крокети од кромпира са сусамом. За дезерт правила ону Кокину чоколадну торту.

Olgice, imas dve opcije ili kuckas kako pravis raviole i ove rolnice sa bundevom ili saljes malo nekom brzom postom:think::think:

Trenutno jedem neki sendvic, nesto poput hot-doga, a poslr bice kuku lele, sve mi je tesno:dash::besna: sta cu kad volim da ruckam:manikir::manikir:

Poslednja izmena:
Ček' da se setim šta smo jeli... :think:
Doručkovala bananu, "ručali" oko 18h... i to "na brzaka" neki tvrdi hleb potopljen u mešavinu sira, pavlake, jaja i malo mleka, zbog muškog dela "pobacala" i malo salame u sredini i gore narendan sir.
Još nismo večerali... ali ima svežih lepinja! :)

za "dorucak" (11h) corba od nori alge, sargarepe ,kiselog kupusa i 5 jaja, umesto testenina kuvani proso.. preko dana dve sake integralnih grisina . za veceru (21h) 4 shnicle recne ribe babushke (oko 400 gr) przene u maslinovom ulju + hleb od heljde + 1l limunade

"Doručkovala" oko podne... bananu.
"Ručala" oko 19h zapečen karfiol i brokoli (mix) - muški deo otputovao, pa nije moralo i meso (mrzelo me čak i hleb da kupim).
Večeru sam preskočila... mada, duga je noć ;):zcepanje:

За Маришку 018:
Тесто за равиоле: 500g брашна, 2 јаја, мало воде, уља и соли. Замеси се као за резанце и остави да одстоји мало у најлон кеси. За то време се направи бешамел сос од литре млека и обари једно 2-3 везе блитве.
Тесто се развуче у максимално велик, а танак правоугаоник. На половину теста се распореде гомилице оцеђене и исецкане блитве, преклопи другом половином и исеку квадрати (најбоље оним рецкавим точкићем, а може и ивицом тањира). Пошто сам равиоле одмах спремала, нисам их барила, него сам у плех сипала мало бешамел соса, поређала равиоле и прелила остатком соса. Запекла и при крају богато посула ренданим качкаваљем.
БЕЛО МЕСО СА БУНДЕВОМ:
Пилећи филе се излупа тучком, премаже сенфом, посоли и побибери и поспе ренданим качкаваљем. Преко качкаваља се стави фил од бундеве, рендане и мало пропржене. Увије се у ролницу, причврсти чачкалицом и запече. Ја сам то радила у цептеру, а мислим да би на роштиљу било још боље.

Da li su to krajevi od "rastezanog" testa? To najviše volim, ali ne pravim. Divna sećanja na detinjstvo i babu savršenu domaćicu (Sremicu).
Ti "krajevi", razvučeni na debljinu od recimo 1cm, oblika palačinke, kod mene u kraju se zovu gibančice. Mažu se recimo sirom u slanoj i pekmezom u slatkoj varijanti. I odlične su.
"Piticino dete" je moj dragi "doneo u miraz" :zcepanje:. Šalim se... naziv potiče iz njegove porodice, a najsličnije je mekikama.
Testo je sa kvescem, elipsastog oblika, rasečeno nožem po sredini.
Pisala sam negde, nekad o tome... :think: ali ko bi se sad svega setio? :roll:

Back