Šta ste danas jeli?

Rižoto uspeo kao i uvek,u prilogu tome ide i slika.

RIŽOTO SA MUŠULAMA

Potrebno je: 300 gr. pirinča, maslinovo ulje,1 gl.crnog luka,
1 veći paradajz ( ili 1-2 kašike pirea od paradajza) 2 čena belog luka, 150-200 gr mušula, seckan peršun,so,biber, rendan parmezan.

Pirinač obariti da se ne respadne,isprati hladnom vodom i ocediti.
Na maslinovom ulju ili pola maslinovog a pola suncokretovog prodinstati sitno seckanu glavicu crnog luka. Kada luk omekša, dodati sitno iseckan i oljušten paradajz ili pire od paradajza, sitno iseckana 2 čena belog luka, malo soli.Sve zajedno malo prodinstati i dodati mušule.Dinstati još malo.Ako treba dodati malo vode.Kada su mušule prodinstane dodati baren pirinač i naseckan peršun.Posoliti po svom ukusu. U tanjiru posuti sa rendanim parmezanom.

rizoto-sa-musulama.jpg

Posto neki ovde misle da totalno zabusavam, evo da se pohvalim da sam danas napravila Mirinu pitu s mesom i da je odlicna! :D A upravo se mucim sa mishevima za sutrasnji deciji rodjendan.Masa od keksa, oraha, ruma itd., je oblikovana kao mish, ushi ce biti listici od badema, a telo glazirano cokoladom.Pitanje - od cega napraviti repic, da je jestiv i da se ne izlomi onog momenta kad ga dete uzme u ruku! Forumasi - POMAGAJTE!!!

Goscica:
Posto neki ovde misle da totalno zabusavam, evo da se pohvalim da sam danas napravila Mirinu pitu s mesom i da je odlicna! :D A upravo se mucim sa mishevima za sutrasnji deciji rodjendan.Masa od keksa, oraha, ruma itd., je oblikovana kao mish, ushi ce biti listici od badema, a telo glazirano cokoladom.Pitanje - od cega napraviti repic, da je jestiv i da se ne izlomi onog momenta kad ga dete uzme u ruku! Forumasi - POMAGAJTE!!!
bile su neke gumene bombone koje su tanke dugačke i potpuno glatke... Odgovarale bi, ali ih treba pronaći sad (nemam pojma ko je proizvođač, marka niti bilo šta drugo :( )

Goscica:
A čemu služi marcipan. Napravi malo marcipana, deo za rep a deo za razne drndalice oko miša. :wink: :lol:

Espanol:
Goscica:
A čemu služi marcipan. Napravi malo marcipana, deo za rep a deo za razne drndalice oko miša. :wink: :lol:
Ne mogu sada da pravim tu masu, a nemam ni badema toliko,a ni vremena...Znaci od ove mase koju sam navela...ili ce mishonje ostati bez repica ipak... :(

Goscica:
Espanol:
Goscica:
Ne mogu sada da pravim tu masu, a nemam ni badema toliko,a ni vremena...Znaci od ove mase koju sam navela...ili ce mishonje ostati bez repica ipak... :(
E onda lako kuvni jednu deblju makaronicu, umoči u čokoladu i savi kako hoćeš.(Niks snaga!) :wink: :lol:

Espanol:
Goscica:
Espanol:
Goscica:
E onda lako kuvni jednu deblju makaronicu, umoči u čokoladu i savi kako hoćeš.(Niks snaga!) :wink: :lol:
Sefe, ovo uopste nije losa ideja!!! :D :D :D

smeh:
Espanol:
smeh:
Da... Ovde uvek imaš koga da pitaš :wink: :lol: !
Samo nešto ne vidim izveštaj o obavljenim poslovima? :shock: :roll:
Pa nisu svi na ovom forumu vampiri! :wink:
Evo se jedan javlja (mislim - vampir) Jutros sam se do pola 5 zezala sa mishevima.Pukla sam breeeeeee!P.S.Nadam se da cu (obzirom da nemam skener, a digitalni samo na mob. ali bez data kabla :? ) moci ipak nekako da vam doturim slicice!

Goscica:
smeh:
Espanol:
smeh:
Da... Ovde uvek imaš koga da pitaš :wink: :lol: !
Samo nešto ne vidim izveštaj o obavljenim poslovima? :shock: :roll:
Pa nisu svi na ovom forumu vampiri! :wink:
Evo se jedan javlja (mislim - vampir) Jutros sam se do pola 5 zezala sa mishevima.Pukla sam breeeeeee!P.S.Nadam se da cu (obzirom da nemam skener, a digitalni samo na mob. ali bez data kabla :? ) moci ipak nekako da vam doturim slicice!
I mi se nadamo! :wink:

Sa zakasnjenjem vam pisem sta sam juche jela.Prvo je bilo predjelo sa 2 vrste prsute (topila se u ustima :lol: ), bile su i 2 kuglice, jedna od rus.salate a druga uvaljana u sitno rendani kackavalj sa nekim mnooogo dobrim filom.Jos je u tanjiru stajala i polutka jajeta u nekom belom zeleu i kockica shunka-sir-shunka oblande.E, onda je usledila teleca chorbica (koju sam ja preskocila), a potom Voz . E taj voz nas ubio.Prvi vagon - bela vesalica uvijena u siroku snitu slanine i filovana praskom shunkom i kackavaljem (to pojedoh), potom pljeskavica sa malo crvene paprike u njoj(u taj vagon nisam ulazila), pa debela dimljena vesalica (to je 3. vagon, ako se ne varam, njega gricnula),4. vagon bela vesalica (isto samo zalogaj), 5 vagon nisam docekala, izasla napolje i gledala trke jer se sve desavalo na hipodromu, ko ide zna i restoran.Zavrsetak je bio najsladji - oko 5 vrsta torti - od vocnih do Reforme. Danas - pa danas nisam rucala, sta mislite zasto????

Back