Sta sprecava vojsku Srbije da brani Sever Kosova???

1. diverzije...o bogo moj...ne bi srbi bili glavni krivci, ne, ne, vec staviti bele kapice pa zavarati lukavim planom neprijatelja. e stvarno smo stratezi, u svakom od nas cuci mali napoleon.
2. mirni masovni protesti...o bogo moj 2(iako sam ateista)...dovedes nekoliko stotina hiljada ljudi(u snovima) i albanci dovedu par miliona uz NATO pakt kao muzicku podrsku i zurka moze poceti...
ajd jos nekoliko nasilno-nenasilnih brilijantnih ideja "resavanja" kosovskog problema:
3. povuci potpise(nekakve, ko da su bitni), dati ultimatum, udariti na okupatora i naravno onda sledi sta, sta onda sledi? ajd pogadjajte malo, mi protiv NATO-a rezultat je...naravno, pobeda, ekstaza, trijumf, rusi se bude, nas i rusa 600 miliona, kinezi unistavaju dolar(koji je vec unisten jer je amerika bankrotirala), indijci i brazilci nas zovu u brik, jer i jesmo brik(brick), svi nasi neprijatelji su na kolenima, a mi im pobednickim macem odsecamo glave kupajuci se u njihovoj kukavickoj krvi. i onda se probudimo.
4. dostojanstveno, mirno ali odlucno demonstrirati svoju uvredjenost, prekinuti sve odnose sa zapadom i okrenuti se istoku, pa kad zapad vidi kako smo ih zeznuli(jer naravno mi smo potrebniju zapadu, nego zapad nama) onda ce nas moliti na kolenima, a ako ih ne slomimo ovako psiholoski uvek nam ostaje tacka 3.
5. biti beskrajno dugo(i u tome je lukavsto) pasivan, odrzavati nepromenjeno stanje, nikad, nikad ne potpisati jer snagom nepotpisivanja mi mozemo rascepiti prostor-vreme, stvoriti zamrznutu dimenziju kosovskog bitisanja, a kad se stvari globalno promene naravno u nasu korist(jer eto rusija je vec presla gdp holandije, a kina je vec na 10% gdp-a po glavi stanovnika u odnosu na usa) onda cemo mi napraviti srpko carstvo na balkanu.
6. slicno kao 5, samo se ne oslanjamo ni na koga, vec samo na sebe, jer kad se slozimo(posto poubijamo one koji se ne slazu) i okrenemo se bogu i poljoprivredi, onda nam niko nece bit ravan. svi ce biti gladni a mi cemo uzivati u izobilju, pa ce svi da nas mole da postanu deo srpske carske unije.
7. nekakva lukava kombinacija prethodnih stavki, lukavo prilagodjena desavanjima na najoptimalniji i najlukaviji nacin. e to sigurno ne moze da omane.

Ne znam ko si i odakle si, ali ocigledno je da su tvoji interesi da nas dezavuises i omalovazavas...elem
Jasno je da je Boris sve blize Kosovu nego EU ali sada ne sme nista da cini jer idu izbori...a vazniji su mu strani pregovaraci i diplomate nego srpski narod, ali dobro...ne bitno... Mislim ako realno pogledamo, a to znaci gledanje u napred na mesec-dva onda sve ovo ima smisla. Ako se uhvatimo za istoriju tradiciju, buducnost i ko zna sta jos, mozemo doci i do ideje da treba svi kolektivno da se poubijamo :) nego ovde se govori o praksi i mogucim potezima i jedne i druge strane.
Neko rece da ce nas NATO istamburati. Ja mislim da nece i ubedjen sam u to. Jer NATO postupa po naredbama politicara..A sve dok Tadic bude govorio kako srbija nece ratovati to je u stvari pozitivno jer se automatski svaki sukob izbegava i Tadicu ispadaju ruke ciste jer ne stoji iza zlocina koji bi mogli Srbi uraditi.A treba da urade...

Uvjek sam spreman da omalovazim glupost. A ideja da slanje nekakvih samoorganizovanih diverzanata koji ce bez uniformi da ubijaju albanske sluzbenike moze proci uz iskreno "nismo mi..." je chist debilizam kakav se moze cuti samo od nekoga ko nije u kontaktu sa svijetom u prevelikoj mjeri.

A o kolektivnom samoubistvu i chak djecoubistvima kao jedinom ispravnom chinu srpske zajednice na Kosovu u ovom trenutku su upravo na ovoj temi chitave referate napisali junoshe iz nacionalno svjesnog bloka. Takve ideje o zrtvovanju ( ne sebe naravno ) za "vishe nacionalne ciljeve / cumur / chast" mogu na pamet pasti samo potpuno poremecenim osobama. I donekle osjecam kao svoju duznost da odgovorim kojom s ovog svijeta kad vidim te fanatichne, sektashke, opasne i necivilizaciske budalastine.

To je sve jasno ko dan. Hajde onda da igramo na našu kartu. Moramo spriječiti da ne uzmu sjever Kosova. Ako uzmu, eto ih u komšiluju sandžaklijama. Onda ide Preševo, Medveđa, Bujanovac. Okupiraće Toplicu, Kuršumliju, Rašku, Vranje... To je scenario za 20-30 godina ako se ne odbranimo.
Ali ce ipak uzeti sever Kosova, necemo uspeti da ga odbranimo. Zacrtali su ovi sa Zapada da to urade i uradice, kompromis nece napraviti.

A onda ce ici redom kojim si opisao. E sad, do kada ce ici - to je vec druga stvar. Dok god je ovako, desavace se scenario koji si opisao i koji nam ne gine. Okreni-obrni, na kratak rok cemo dobiti samo ponizenje i motku po glavi.

1. diverzije...o bogo moj...ne bi srbi bili glavni krivci, ne, ne, vec staviti bele kapice pa zavarati lukavim planom neprijatelja. e stvarno smo stratezi, u svakom od nas cuci mali napoleon.
2. mirni masovni protesti...o bogo moj 2(iako sam ateista)...dovedes nekoliko stotina hiljada ljudi(u snovima) i albanci dovedu par miliona uz NATO pakt kao muzicku podrsku i zurka moze poceti...
ajd jos nekoliko nasilno-nenasilnih brilijantnih ideja "resavanja" kosovskog problema:
3. povuci potpise(nekakve, ko da su bitni), dati ultimatum, udariti na okupatora i naravno onda sledi sta, sta onda sledi? ajd pogadjajte malo, mi protiv NATO-a rezultat je...naravno, pobeda, ekstaza, trijumf, rusi se bude, nas i rusa 600 miliona, kinezi unistavaju dolar(koji je vec unisten jer je amerika bankrotirala), indijci i brazilci nas zovu u brik, jer i jesmo brik(brick), svi nasi neprijatelji su na kolenima, a mi im pobednickim macem odsecamo glave kupajuci se u njihovoj kukavickoj krvi. i onda se probudimo.
4. dostojanstveno, mirno ali odlucno demonstrirati svoju uvredjenost, prekinuti sve odnose sa zapadom i okrenuti se istoku, pa kad zapad vidi kako smo ih zeznuli(jer naravno mi smo potrebniju zapadu, nego zapad nama) onda ce nas moliti na kolenima, a ako ih ne slomimo ovako psiholoski uvek nam ostaje tacka 3.
5. biti beskrajno dugo(i u tome je lukavsto) pasivan, odrzavati nepromenjeno stanje, nikad, nikad ne potpisati jer snagom nepotpisivanja mi mozemo rascepiti prostor-vreme, stvoriti zamrznutu dimenziju kosovskog bitisanja, a kad se stvari globalno promene naravno u nasu korist(jer eto rusija je vec presla gdp holandije, a kina je vec na 10% gdp-a po glavi stanovnika u odnosu na usa) onda cemo mi napraviti srpko carstvo na balkanu.
6. slicno kao 5, samo se ne oslanjamo ni na koga, vec samo na sebe, jer kad se slozimo(posto poubijamo one koji se ne slazu) i okrenemo se bogu i poljoprivredi, onda nam niko nece bit ravan. svi ce biti gladni a mi cemo uzivati u izobilju, pa ce svi da nas mole da postanu deo srpske carske unije.
7. nekakva lukava kombinacija prethodnih stavki, lukavo prilagodjena desavanjima na najoptimalniji i najlukaviji nacin. e to sigurno ne moze da omane.

A najefikasnije od svega bice da cinicno komentarisemo svaku ideju, jer sami znamo neko super tajno, super efikasno resenje
Ali ne zelimo da ga saopstimo glupavoj masi koja ne shvata svu genijalnost naseg fizickog i mentalnog habitusa

Umesto svega ovoga što se piše ,zašto se ne upitamo šta je sprečilo bilo koga od nas da provede ovaj vikend na nekom graničnom,ili administrativnom prelazu?.Neka političari donose i odnose deklaracije i rezolucije.Zašto su Srbi sedeli kod kuće i provodili sate gledajući političare kako se takmiče u politici.Da je juče i danas na nekom graničnom prelazu,ne pokšavajući da ga pređe,bez oružja,bez partijskih obeležja i parola bilo par hiljada ljudi koji samo stoje i gledaju u okupatorsku vojsku i da se to nastavlja tako što se ljudi smenjuju,onda ne bi smo pričali o "svom pravcednom gnevu" prema političarima,nego bi smo pokazali svoj stav.Ali ako to nismo uradili ni 17.marta,zašto bilo šta očekujemo danas?

A najefikasnije od svega bice da cinicno komentarisemo svaku ideju, jer sami znamo neko super tajno, super efikasno resenje
Ali ne zelimo da ga saopstimo glupavoj masi koja ne shvata svu genijalnost naseg fizickog i mentalnog habitusa

jedino efikasno(a tajno je za budale) je da prihvatimo da smo pukli.
a ova "resenja" koja vi predlazete su vrlo plodna diskusija o tome kako ubiti krdo slonova cackalicom. i vi zaista diskujete o tome i ne zezate se, vec ste 100% ozbiljni.

Mali off...
Predsednik Srbije sinoc rece da je tokom pregovora u Rambujeu, tadasnji predsednik Republike, Milutinovic, predlagao da Srbija postane clanica NATO pakta, ali da je to odbijeno! :think:
Pominjem ovo zbog toga sto ima razmisljanja da bi smo brze i na nama prihvatljiv nacin resili pitanje KiM, kao clanica NATO- a. Sto ce reci, na osnovu prethodnog iskustva, da je u pitanju zabluda.

.. па и Грчка је, ако се не варам, у нато пакту, а нешто не видим да су решили проблем турака на Кипру...

Kakvih ovde budala ima.
Sta cekate ...na bariade!!
Kada vam zazuje avioni bicete u misjij rupi.
Mogu da nas pociste za jedan sat.I ne samo Sever Kosova vec celu ovu jebenu zemlju u kojoj je i Vojvodina jos uvek.
Ovi srbijanci koji vode zemlju su najvece zlo za sopstveni narod i najvise rade na njegovom unistenu zbog te
sizofrene svesti , zbog slepila i uobrazilje .
Nista se nisu naucili u proteklih dvadeset godina.
saka jada od naroda i i zemlje propale privrede , lopovluka , kriminala u koju su uvukli i Srednjoevropsku regiju Vojvodinu..
ne znaju da rade , da nesto stvore . sagrade . ceo smisao im je srednjovekovni mit , javasluk i sviranje k.....o Kosovu .......
Kosovo i Vojvodina samo sluze za bogacenje svih Beogradskih rezima a kosovo je za to idealan razlog .
Ponor i kamen oko vrata koji vuce celu zemlju i narod u Ambis.
Ove gluperde patriote bi trebalo sve ograditi u sanatorijum .....idioti jedni bez imalo razuma.

kada ode i Vojvodina onda ce se srbijanci pitati sto nece niko sa nama?
zato sto ste opasni po zivot i zato cete ostati sami pa i dalje vicite kako je to nepravda
kako nas ceo svet mrzi , Kosovo je srce Srbje i te gluposti.

jedino efikasno(a tajno je za budale) je da prihvatimo da smo pukli.
a ova "resenja" koja vi predlazete su vrlo plodna diskusija o tome kako ubiti krdo slonova cackalicom. i vi zaista diskujete o tome i ne zezate se, vec ste 100% ozbiljni.

Mozda si ti puko govori u svoje.ime. Mi ostali se ne predajemo. Amerika je bolesno carstvo na samrti. A siptari na kosmetu ce trajati koliko i americko prisustvo na balkanu.

Kakvih ovde budala ima.
Sta cekate ...na bariade!!
Kada vam zazuje avioni bicete u misjij rupi.
Mogu da nas pociste za jedan sat.I ne samo Sever Kosova vec celu ovu jebenu zemlju u kojoj je i Vojvodina jos uvek.
Ovi srbijanci koji vode zemlju su najvece zlo za sopstveni narod i najvise rade na njegovom unistenu zbog te
sizofrene svesti , zbog slepila i uobrazilje .
Nista se nisu naucili u proteklih dvadeset godina.
saka jada od naroda i i zemlje propale privrede , lopovluka , kriminala u koju su uvukli i Srednjoevropsku regiju Vojvodinu..
ne znaju da rade , da nesto stvore . sagrade . ceo smisao im je srednjovekovni mit , javasluk i sviranje k.....o Kosovu .......
Kosovo i Vojvodina samo sluze za bogacenje svih Beogradskih rezima a kosovo je za to idealan razlog .
Ponor i kamen oko vrata koji vuce celu zemlju i narod u Ambis.
Ove gluperde patriote bi trebalo sve ograditi u sanatorijum .....idioti jedni bez imalo razuma.

kada ode i Vojvodina onda ce se srbijanci pitati sto nece niko sa nama?
zato sto ste opasni po zivot i zato cete ostati sami pa i dalje vicite kako je to nepravda
kako nas ceo svet mrzi , Kosovo je srce Srbje i te gluposti.

Yebes Vojvodjanina koji bar 3 puta u postu ne upotrebi termin "Srbijanac" :mrgreen:

Eto pitanja, ko ima "veca ovlascenja"...ustav ili predsednik??? Zasto se nasa vojska samostalno ne odnosi prema tom pitanju... Postoje specijalne jedinice. Sad vidimo i korist od paravojnih formacija. Zasto neko sa oruzijem ne ucini nesto. Hocu da cujem sta ih to sprecava, da li Tadic, EU, SAD ili strah...Sta bi se desilo da vojska preuzme sever kosova???

Питање је шта спречава, један је одговор ... Борис Тадић и његових 250 посланика

Eto pitanja, ko ima "veca ovlascenja"...ustav ili predsednik??? Zasto se nasa vojska samostalno ne odnosi prema tom pitanju... Postoje specijalne jedinice. Sad vidimo i korist od paravojnih formacija. Zasto neko sa oruzijem ne ucini nesto. Hocu da cujem sta ih to sprecava, da li Tadic, EU, SAD ili strah...Sta bi se desilo da vojska preuzme sever kosova???

Tvoj um nije u stanju da shvati da je nasa vojska jadna i slabasna. Ne postavlja se pitanje severa Kosova, nego da se pomolimo Bogu da Albanci ne izvrse invaziju na Srbiju. Jadna nam je vojska i to sprecava istu da osvoji severno kosovo.

OK?

Na kraju ce do toga i doci - kao u Hrvatskoj. Proterace deo njih, deo ce ostati da zivi tamo u katastrofalnim uslovima, kao u konc-logoru, i polako ce napustati to podrucje. U svakom slucaju, nece dobiti nista, kompromisa nema. Nagazili su nas zadnjih 20 godina i nastavice tako - gazice nas do sudnjeg dana bez i jednog jedinog kompromisa. Crno bez imalo belog...

Dok god bude ovaj odnos snaga u svetu, bice tako. Ako se promeni odnos snaga u korist Rusije, to je onda druga prica.

Igra u vezi Kosova je igra na sve ili nista. Ili je nasa vojska i policija proterana sa Kosova a nas narod tamo ponizen i getoiziran, ili su nasi tenkovi u Skadru - sredine nema, nije je bilo u poslednjih 100 i kusur godina naseg odnosa sa tim satanskim izmetom, nece je biti ni ubuduce.

.. бојим се да од Русије нећемо, више никада, имати помоћ, они сад' гледају само своје доопе( читај "интерес"), а за нас их заболе исто! једино да чекамо да УСрА банкротира па да се повуку са Косова и Метохије, што је мало вероватно, јер их шифтари издашно бифлају кинтом од гудрице, што је, на крају крајева и била замисао, када су решили да нам окупирају јужну покрајину!!!

Tvoj um nije u stanju da shvati da je nasa vojska jadna i slabasna. Ne postavlja se pitanje severa Kosova, nego da se pomolimo Bogu da Albanci ne izvrse invaziju na Srbiju. Jadna nam je vojska i to sprecava istu da osvoji severno kosovo.

OK?
OK,ali zato imamo policiju svaka cast,treba im samo dati kintu i dovoljna je im je naredba da se ponasaju kao za vreme mitinga i utakmica

Back