Sta sprecava vojsku Srbije da brani Sever Kosova???

Upravo...:cool:

U takvoj situaciji dovoljno je samo da se neko nakašlje, pa da stotinu hiljada ljudi navali preko granice...i eto ga novi rat.
To ni jedna država ne sme da organizuje...niti da omogući.

Ne slazem se sa tobom.
Bezbednosni rizik uvek postoji, ali uz dobru organizaciju on bi bio minimalan
Uostalom, taj skup ne bi bio na dva metra od granicnog prelaza
Svakako da tvoju logiku u kojoj nasa drzava ne da ne sme da koristi silu, (sa cime se slazem) nego ne sme ni da dise, da nekoga ne uvredi ili isprovocira, ne mogu da prihvatim

Prvo se povuce potpis sa Kumanovskog sporazuma zbog njegovog nepostovanja kao i rezolucije 1244 od strane KFOR-a i otvorenog stavljanja na stranu separatistickog rezima u Pristini.

Zatim se KFOR-u da ultimatum od 7 dana da povuce sve trupe sa kompletne teritorije Srbije.

Nakon toga tretiras ih kao okupatore a svi znamo kako se tretiraju okupatori

Olovom u kalibru 7.65 milimetara

.....i nakon toga se svi uplaše...:)

Čitajući postove, zaista dolazim do zaključka da su muškarci velika deca, bez obzira na starosne godine.
Stalno biste se igrali..:D

Eto pitanja, ko ima "veca ovlascenja"...ustav ili predsednik??? Zasto se nasa vojska samostalno ne odnosi prema tom pitanju... Postoje specijalne jedinice. Sad vidimo i korist od paravojnih formacija. Zasto neko sa oruzijem ne ucini nesto. Hocu da cujem sta ih to sprecava, da li Tadic, EU, SAD ili strah...Sta bi se desilo da vojska preuzme sever kosova???

Е, свашта од тебе... па наш Генералштаб пун НАТО ОФИЦИРА - а ШуНАТОвац је јуче рекао шта је имао у Парламенту, тј. БОЉЕ ДА ЈЕ ЋУТАО... испада да имамо "војску" КОЈА ТРЕБА ДА СЛУЖИ И ПОПУЊАВА РУПЕ СТРАНЦИМА У ЊИХОВИМ ОСВАЈАЧКИМ ПОХОДИМА ПО БЕЛОМ СВЕТУ...

Још нешто...Тзв. опозиција би могла мало више да ради а мање да седи и прима дневнице. На пример, да организује прикупљање хуманитарне помоћи Србима, демонстрације и протестне шетње и слично. Да видимо да ли ће Дачићеви керови смети да туку посланике?

Upravo sam to je rekao... Strasno je sto niko ne reaguje...skoro niko...Ne mora da to bude i ne sme da bude zvanicni rat...ali razni metodi diverzije mogu u mnogome da pomognu...Jer gledajte ovako, kao sto smo videli KFOR je jako opusten i obicni nazovi mo ih huliganima su lako ih rasterali kao pticice, sad KFOR trazi jos vojnika i vecu podrsku...znaci opet ne gubimo...radimo diverzije i na taj nacin povecavamo prisustvo KFOR-a a to ce MNOGO da spreci razvoj ASlbanske drzave, jer KFOR mnogo vise smeta Albancima nego nama, ako se KFOR ustolici na Kosovu, nema nista od Albanske drzave...pa razmislite o tome...

Mali off...
Predsednik Srbije sinoc rece da je tokom pregovora u Rambujeu, tadasnji predsednik Republike, Milutinovic, predlagao da Srbija postane clanica NATO pakta, ali da je to odbijeno! :think:
Pominjem ovo zbog toga sto ima razmisljanja da bi smo brze i na nama prihvatljiv nacin resili pitanje KiM, kao clanica NATO- a. Sto ce reci, na osnovu prethodnog iskustva, da je u pitanju zabluda.

Treba sačekati kako bude tekla situacija.

Ukoliko život Srba na KiM postane nesnošljiv, ako uskrate vodu, hranu, struju i lijekove tj. ako počne istrebljivanje ljudi i egzodus na bilo koji način jedino pravično i pametno rješenje je zaštita naroda tj. proboj naše vojske makar do sjeverne KM:

Ako mogu da se spasu životi i spriječi humanitarni kolaps onda su ta rješenja bolja.

U krajnjoj nuždi mora se slati vojska, makar udario na najjaču silu na svijetu.

Naše vlasti ne smiju dozvoliti da narod umire od gladi i žeđi.

Sprecava nas i to sto nemamo vise vojsku. Ova grupica dezorijentisanih i demoralisanih likova u uniformama tesko da moze da se nazove vojskom. Muvaju se okolo zbog sigurnog, "drzavnog 'leba", pohadjaju neke polu-debilne seminare i "radionice" gde ih neki priuceni instruktori iz trecerazednih EU zemalja tretiraju kao retardirane klince u vrticu. Uce ih kako da dokrajce ono malo casti i patriotizma sto je ostalo u vojsci.

Ponizenje i rasulo.

Ne slazem se sa tobom.
Bezbednosni rizik uvek postoji, ali uz dobru organizaciju on bi bio minimalan
Uostalom, taj skup ne bi bio na dva metra od granicnog prelaza
Svakako da tvoju logiku u kojoj nasa drzava ne da ne sme da koristi silu, (sa cime se slazem) nego ne sme ni da dise, da nekoga ne uvredi ili isprovocira, ne mogu da prihvatim

Zato smo tu da diskutujemo...

Kaži, šta možemo da prihvatimo? Ja,iskreno, ne znam...

Eto pitanja, ko ima "veca ovlascenja"...ustav ili predsednik??? Zasto se nasa vojska samostalno ne odnosi prema tom pitanju... Postoje specijalne jedinice. Sad vidimo i korist od paravojnih formacija. Zasto neko sa oruzijem ne ucini nesto. Hocu da cujem sta ih to sprecava, da li Tadic, EU, SAD ili strah...Sta bi se desilo da vojska preuzme sever kosova???

VS komanduje Tadić , odnosno ljudi koje je Tadić postavio , tako da od nekog samostalnog odlučivanja nema ništa . Na stranu to što VS nije sposobna za bilo kakav sukob jer je sistematski uništavana .

Najbolja opcija bi bila da se podeli oružje narodu radi organizovanja gerile , ali opet , ni od toga nema ništa dok je Tadić na vlasti .

Treba sačekati kako bude tekla situacija.

Ukoliko život Srba na KiM postane nesnošljiv, ako uskrate vodu, hranu, struju i lijekove tj. ako počne istrebljivanje ljudi i egzodus na bilo koji način jedino pravično i pametno rješenje je zaštita naroda tj. proboj naše vojske makar do sjeverne KM:

Ako mogu da se spasu životi i spriječi humanitarni kolaps onda su ta rješenja bolja.

U krajnjoj nuždi mora se slati vojska, makar udario na najjaču silu na svijetu.

Naše vlasti ne smiju dozvoliti da narod umire od gladi i žeđi.

Udariće i najjača sila na svetu na tebe. ...Neće oni sedeti skrštenih ruku i gledati šta se radi..

Tadic je Vrhovni zapovednik koliko znam, od njega sve zavisi.. Izbio bi rat..

Udariće i najjača sila na svetu na tebe. ...Neće oni sedeti skrštenih ruku i gledati šta se radi..

Onda je najpametnije ostaviti narod da umre ili da ih protjeraju?

Sa druge strane ono sto ja tvrdim je opet nemoguće jer mi nemamo vojsku.

Našom vojskom komanduje NATO, samim tim neće udariti na same sebe. Drugo, to je šakica idiota kojima je mrsko bilo da uče pa kako bi imali sigurnu platicu i kako bi se kurcili po čaršiji da su profesionalni vojnici.

Situacija ima izlaz samo ako narod bude vojska.

Ne mora se napasti NATO. Mogu se napasti siptarske jedinice.
Naravno to je u domenu SF-a jer je nemoguce zamisliti da siptarski partneri u srpskom rezimu napadaju te iste siptare.

Ma daj to je licemerno, otkud to da su siptarski partneri u srpskom rezimu, daj objasni nam. Razumem ja da oni ne postupaju onako kako bi trebalo ali da su bas partneri to nesto ne verujem. Besmisleno je.... Inace napad na siptarske jedinice je bas ono sto sam mislio. Da probamo da mi njih malo "razularimo i iznerviramo"

Meni nikako nije jasno zasto se ne insistira na 2000 policajaca i vojnika koji su trebali biti jos davno rasporedjeni na KOSOVU I METOHIJI.Mislim da bi takva sila bila sasvim dovoljna da odbrani narod dole
DA LI OVU CINJENICU NEKO NAMERNO I SVESNO ZABORAVLJA,

To bi bilo dobro resenje kada bi cilj Srbije bio da sacuva Srbe na Kosovu, ali cilj Srbije treba da bude da sacuva teritoriju, sto se bitno razlikuje.. Teritoriju...mislim na sever kosova...

Ma daj to je licemerno, otkud to da su siptarski partneri u srpskom rezimu, daj objasni nam. Razumem ja da oni ne postupaju onako kako bi trebalo ali da su bas partneri to nesto ne verujem. Besmisleno je.... Inace napad na siptarske jedinice je bas ono sto sam mislio. Da probamo da mi njih malo "razularimo i iznerviramo"

Dzaba, to je napad na ''državu Kosovo'', te NATO će ih braniti.

Ako udarimo na šiptariju možemo komotno čekati intervenciju NATO.

Back