Sta sprecava vojsku Srbije da brani Sever Kosova???

Dzaba, to je napad na ''državu Kosovo'', te NATO će ih braniti.

Ako udarimo na šiptariju možemo komotno čekati intervenciju NATO.

Molio bih da se pazljivo cita ko je sta rekao i predloge...Kako NATO moze da dokaze da su diverziju uradili Srbi??? Znaci snajper i po neki siptar na administrativnom prelazu da letne...razumes, za to ne treba neka pamet...

Onda je najpametnije ostaviti narod da umre ili da ih protjeraju?

Na kraju ce do toga i doci - kao u Hrvatskoj. Proterace deo njih, deo ce ostati da zivi tamo u katastrofalnim uslovima, kao u konc-logoru, i polako ce napustati to podrucje. U svakom slucaju, nece dobiti nista, kompromisa nema. Nagazili su nas zadnjih 20 godina i nastavice tako - gazice nas do sudnjeg dana bez i jednog jedinog kompromisa. Crno bez imalo belog...

Dok god bude ovaj odnos snaga u svetu, bice tako. Ako se promeni odnos snaga u korist Rusije, to je onda druga prica.

Igra u vezi Kosova je igra na sve ili nista. Ili je nasa vojska i policija proterana sa Kosova a nas narod tamo ponizen i getoiziran, ili su nasi tenkovi u Skadru - sredine nema, nije je bilo u poslednjih 100 i kusur godina naseg odnosa sa tim satanskim izmetom, nece je biti ni ubuduce.

Meni nikako nije jasno zasto se ne insistira na 2000 policajaca i vojnika koji su trebali biti jos davno rasporedjeni na KOSOVU I METOHIJI.Mislim da bi takva sila bila sasvim dovoljna da odbrani narod dole
DA LI OVU CINJENICU NEKO NAMERNO I SVESNO ZABORAVLJA,

To je po rezoluciji 1244, sa kojom su sipci i ameri 2008. obrisali doope. Nema nista od toga.

Na kraju ce do toga i doci - kao u Hrvatskoj. Proterace deo njih, deo ce ostati da zivi tamo u katastrofalnim uslovima, kao u konc-logoru, i polako ce napustati to podrucje. U svakom slucaju, nece dobiti nista, kompromisa nema. Nagazili su nas zadnjih 20 godina i nastavice tako - gazice nas do sudnjeg dana bez i jednog jedinog kompromisa. Crno bez imalo belog...

Dok god bude ovaj odnos snaga u svetu, bice tako. Ako se promeni odnos snaga u korist Rusije, to je onda druga prica.

Igra u vezi Kosova je igra na sve ili nista. Ili je nasa vojska i policija proterana sa Kosova a nas narod tamo ponizen i getoiziran, ili su nasi tenkovi u Skadru - sredine nema, nije je bilo u poslednjih 100 i kusur godina naseg odnosa sa tim satanskim izmetom, nece je biti ni ubuduce.

Slazem se, ali dok ta "nasa igra" ne zapocne, mozemo da ih oslabimo u moralnom i psihickom smislu. Inace ta igra koju pominjes moze doci nekad ili nikad, ali skoro nece., bar ja tako mislim, no bez obzira ako pametno odigramo KFOR ce nesvesno igrati za nasu stranu, bice ih sve vise i problem cemo odloziti a dalje sirenje "albanizma" po Srbiji je automatski spreceno...

Ma daj to je licemerno, otkud to da su siptarski partneri u srpskom rezimu, daj objasni nam. Razumem ja da oni ne postupaju onako kako bi trebalo ali da su bas partneri to nesto ne verujem.

Naravno da su partneri ne znam sta ti tu nije jasno. Na delu je postepeno priznavanje tzv nezavisnog Kosmeta. Sve sto su radili do sada, prihvatanje prvo standarda pre statusa, pa onda Euleksa, onda postupak pred MSP za koji su svi znali kako ce se zavrsiti, pa sad "tehnickih" pregovora ide ka istom cilju. Borisu Tadicu je Kosmet smetnja na njegovom ideoloski zacrtanom putu ka eUropi, i sto pre ga se resi bice srecniji.

Da ..ali realno mi mozemo samo na tome insistirati, da se izvrsi rezolucija1244.. Jedino pravnim putem mozemo da se borimo..to je istina
To bi mogao da bude sledeci potez...samo pitanje je da li bi na to pristali...ali ovo sto sam je predlozio bi ispala ucena :) Znaci prosto receno za one koji ne citaju sve: jednog po jednog sipca u nebo, dok nam ne omoguce kako bilo prisustvo...a to ce potrajati...

Ђубре што врши функцију председника је три дана ћутало док су шиптарчине покушале да преузму север КиМ рачунајући да ће све брзо да се оконча по систему "пој'о вук магарца". Његови послушници су истовремено искључивали микрофон свакоме ко је покушао да у скупштирни говори о Косову и Метохији. Тек када је онај народ доле одбранио своје овде се неко нашао позваним да изиграва државника.

Ти очекујеш да тако неко учини било шта значајно за Србе и Србију?

slazem se u potpunosti

Naravno da su partneri ne znam sta ti tu nije jasno. Na delu je postepeno priznavanje tzv nezavisnog Kosmeta. Sve sto su radili do sada, prihvatanje prvo standarda pre statusa, pa onda Euleksa, onda postupak pred MSP za koji su svi znali kako ce se zavrsiti, pa sad "tehnickih" pregovora ide ka istom cilju. Borisu Tadicu je Kosmet smetnja na njegovom ideoloski zacrtanom putu ka eUropi, i sto pre ga se resi bice srecniji.

Pa dobro...blize se izbori :) Licno mislim da Boris nema vise sta da ponudi srpskom narodu, sve price su ispricane, moze samo da se uhvati za tu EU ali u to vise niko ne veruje...

Molio bih da se pazljivo cita ko je sta rekao i predloge...Kako NATO moze da dokaze da su diverziju uradili Srbi??? Znaci snajper i po neki siptar na administrativnom prelazu da letne...razumes, za to ne treba neka pamet...

Lukavo, lukavo...

Uvjek sam se divio optimizmu nacionalno svjesnih pojedinaca- u njihovim mastarijama je protivnik uvjek glup, slab, kukavica i inferioran. Dali dio razloga za totalni poraz takvih ideologija lezi upravo u tom smijeshnom vidjenju svijeta??
"Nismo mi...", lukavo, lukavo...

edit:
i vaistinu, velike pameti tu nema...

Slazem se, ali dok ta "nasa igra" ne zapocne, mozemo da ih oslabimo u moralnom i psihickom smislu.
Mozemo da probamo da se "borimo" nekim nenasilnim sredstvima ali vezane su nam i ruke i noge. Mozemo da se batrgamo i pracakamo - kompromis nijedan necemo dobiti, samo beskrajno ponizavanje i gazenje. Ali opet, treba se boriti, sredstvima kojima mozemo, ali ne treba biti optimista.

Plasim se da nam to "slabljenje u moralnom i psihickom smislu" jako slabo ide - jako smo netalentovana nacija za to. Muslimani su majstori propagandne kuknjave i zamene teza. Samo pogledaj ovaj idiotski film o trgovini organima koji su uradili. Odlican marketinski potez, kad bismo mi uradili tako nesto? Nikad. Za tako nesto treba imati obraz kao djon.

Pa dobro...blize se izbori :) Licno mislim da Boris nema vise sta da ponudi srpskom narodu, sve price su ispricane, moze samo da se uhvati za tu EU ali u to vise niko ne veruje...

ma neće ni on za njih da se vata, osim ako nekim čudom ova kriza ne bude rešena u korist srbije, onda će biti nepobediv do daljnjeg
u suprotnom, ne znam dal če ds cenzus preći

Nema sta Tadic da priznaje nezavisnost Kosova od Srbije, kada je Cobi to vec uradio 99-e. Nemamo policiju i vojsku bilo gde na Kosovu. Nemamo nikakvu finansijsku vlast bilo gde na Kosovu. TO je ono sto cini jednu politicku zajednicu nezavisnom od druge, fakticke stvari, a ne nekakvi nebitni pravni akti.

Poslednja izmena od moderatora:

To je sve jasno ko dan. Hajde onda da igramo na našu kartu. Moramo spriječiti da ne uzmu sjever Kosova. Ako uzmu, eto ih u komšiluju sandžaklijama. Onda ide Preševo, Medveđa, Bujanovac. Okupiraće Toplicu, Kuršumliju, Rašku, Vranje... To je scenario za 20-30 godina ako se ne odbranimo.

Do konačnog obračuna mora doći kad tad, ja cijenim uskoro će. Ili će Srbiju da pojedu paraziti dok ne ostane košpica oko Beograda ili ćemo da otjeramo šiptare u Anadoliju. Desiće se ili jedno ili drugo. Između nema ništa.

Lukavo, lukavo...

Uvjek sam se divio optimizmu nacionalno svjesnih pojedinaca- u njihovim mastarijama je protivnik uvjek glup, slab, kukavica i inferioran. Dali dio razloga za totalni poraz takvih ideologija lezi upravo u tom smijeshnom vidjenju svijeta??
"Nismo mi...", lukavo, lukavo...

edit:
i vaistinu, velike pameti tu nema...

Ne znam ko si i odakle si, ali ocigledno je da su tvoji interesi da nas dezavuises i omalovazavas...elem
Jasno je da je Boris sve blize Kosovu nego EU ali sada ne sme nista da cini jer idu izbori...a vazniji su mu strani pregovaraci i diplomate nego srpski narod, ali dobro...ne bitno... Mislim ako realno pogledamo, a to znaci gledanje u napred na mesec-dva onda sve ovo ima smisla. Ako se uhvatimo za istoriju tradiciju, buducnost i ko zna sta jos, mozemo doci i do ideje da treba svi kolektivno da se poubijamo :) nego ovde se govori o praksi i mogucim potezima i jedne i druge strane.
Neko rece da ce nas NATO istamburati. Ja mislim da nece i ubedjen sam u to. Jer NATO postupa po naredbama politicara..A sve dok Tadic bude govorio kako srbija nece ratovati to je u stvari pozitivno jer se automatski svaki sukob izbegava i Tadicu ispadaju ruke ciste jer ne stoji iza zlocina koji bi mogli Srbi uraditi.A treba da urade...

Neverovatno koliko trolova postvlja ista glupa pitanja...
Kao sto rekoh na sestrinskoj temi, napad na KFOR je napad na NATO, mislis li da je to dobro? Drugo, svi oni koji su priznali Ksovo kao drzavu, bi to smatrali napadom na drugu drzavu, da li je to pametno od Srbije? Trece, takav napad izazvao bi novi talas priznanja Kosova, pa mozda mu cak dalo i stolicu u UN, a onda mozemo obrisati doope parolama Kosovo je Srbija i sa rezolucijom 1244, da li je to pametno?
Pa nekad treba razmisliti o posledicama pre nego sto udaris nekog...

sjetit ćese polako... sjetili su se 2006 da su pogriješili 1991.

Back