Sta raditi u Beogradu kada si sam

Neshto, to je ipak generalizacija, nisu svi introvertni takvi...
To shto ti pishesh nije rezultat introvertnosti vech gluposti i nevaspitanja...
Introvertan mladich mozze nachi curu ako je normalan u smislu da ume da se ponasha kao chovek a ne kao razmazzeno samozzivo govedo koje misli da svi treba da sluzze njegovom zadovoljstvu...mamini princhevi....
Pa da ti pravo kažem generalizacija jeste, ali primera je više nego dovoljno da za sledećeg introverta na kog naiđem (ali takvog da se kao takav ne snalazi i nije intro po svojoj prirodi, već je po prirodi smotan, a introvert je samo posledično.....) pomislim kako ima i jasno definisan "stav o ženama".

Primetila si sigurno i sama da većina smotanih ovde na forumu otvaraju teme o 1000 i jednom razlogu zašto njega, lepog, pametnog i dobrog, žene izbegavaju..... i nijedan neće priznati da je to zato što je vrljavi smotanko. To je, ipak, sramota, to je zapravo, takva sramota da ne smeju ni sebi priznati, kamol' nama ostalima..... osuđivačkoj rulji forumskoj.....

Pa da ti pravo kažem generalizacija jeste, ali primera je više nego dovoljno da za sledećeg introverta na kog naiđem (ali takvog da se kao takav ne snalazi i nije intro po svojoj prirodi, već je po prirodi smotan, a introvert je samo posledično.....) pomislim kako ima i jasno definisan "stav o ženama".

Primetila si sigurno i sama da većina smotanih ovde na forumu otvaraju teme o 1000 i jednom razlogu zašto njega, lepog, pametnog i dobrog, žene izbegavaju..... i nijedan neće priznati da je to zato što je vrljavi smotanko. To je, ipak, sramota, to je zapravo, takva sramota da ne smeju ni sebi priznati, kamol' nama ostalima..... osuđivačkoj rulji forumskoj.....

hm. ne znam kakav odgovor hoćeš da ti dam... introverti više vole da lutaju po sopstvenim hodnicima. trebalo bi da imaju sopstvene stavove o svemu, pre nego što se oslanjaju na tuđe... i ne vole prazne priče '' zdravo, šta ima''... govore samo ako imaju nešto da kažu.
ne mora značiti da je introvert smotanko(ili da je svaki smotanko introvert), može biti i više od toga...
a priznavanje sopstvene ''sramote'', ili realno gledanje na sebe nema veze sa time, već samo sa činjenicom koliko iskreno gledamo na sebe... i koliko smo useli da se izborimo sa egom i sujetom.
ne umem bolje, popio sam : )

Ja i ne bih ovog lika kategorisala kao introverta (to ste vi uradili), to možda jeste, možda nije po prirodi, zapravo bih ga kategorisala kao smotanka. A introvert je po stanju stvari.

možda i nije, a možda i jeste... nisam ga kategorisao, ali nisam ni isključio...hteo sam da kažem da ga niko ne poznaje dovoljno... a to je nešto što se olako čini na forumu... na osnovu par napisanih reči. zapita te li se kako vi drugima zvučite, ponekad.... i posle godina pisanja, o5 može doći do pogrešnog shvatanja.
posle godina življenja sa nekim ustanovimo da smo imali pogrešnu sliku - svoju sliku nekoga...
dužim, a nemam volje da pišem ozbiljno po forumu, kao nekada.... samo prekraćujem vereme

Poslednja izmena:
Itekako sam primetila Neshto...ali mislim da nije u pitanju smotanost vech nesposobnost i arogancija...niko ih nije nauchio da u zzivotu nishta ne pada s neba, pa ni devojke... i da se moraju potruditi da neshto steknu...novac, prijatelje, devojke...jer mama uvek brinula da sinchichu ispuni svaku zzelju kad pochne da urla i da se valja po podu bogom dan.

Ако уводни пост није измишљен (неко је помињао чудан изостанак ијекавице, и још чуднији податак да ЦГ-ац може бити усамљен у БГ-у шала), мени она прича, кад се мало размисли, и није много чудна. Реч је о лику који има 30 година и на студијама је са екипом 10 год. млађом, и највероватније је упао у рутину стан-факултет у којој се осећа грозно усамљено, јер нема пријатеље, нити може да их стекне. А највероватније је БГ пре доласка (па још и факултет) доживљавао, можда се и надао, као нешто препуно могућности и као нешто што ће га тргнути из највероватније дотадашње досадне колотечине. То ми пада на памет и када описује своје искуство на Facebooku на који скоро свако, а поготово атрактивније девојке, долази из најобичније доконости или жеље да се повеже са већ постојећим пријатељима или неких других разлога и мотива, који никако нису улазак у везу са усамљеним 30-годишњим студентом без пријатеља, а који је већ почео да пада у очајање.

Стоји скоро све речено, и у одбијању препознавања проблема у себи, и у подсвесном окривљавању околине... али ту не знам шта бих рекао. Мени се чини, а можда грешим, да не криви толико околину колико је можда разочаран што се ствари не одвијају како је замислио. А што се тиче "решења", решење је да мимо тог несретног факултета, пронађе или неки посао, или неки хоби, најбоље неки спорт, нешто да "сагорева" и где ће себе да и даље подсећа да је жив, а преко чега ће можда моћи да се повеже са другим људима... не знам. Лако је рећи и ово и оно, али кад сада себе замислим да треба да одем у неки град у којем не знам никог, да студирам са генерацијом 10 година млађом, малтене и сам падам у бедак.

Ал зато је супер што нисам једини онлајн у ово глупо доба. :)

@Unsaie
ne znam zašto si toliko ogorčena na postavljača teme... možda jer ne podnosiš neke od osobina koje si prepoznala kod njega (ili misliš da jesi), ili šta god.ne treba isključivati mogućnost da jeste introvert... ili da ima problem, koliko god da se tebi ne dopada ono što misliš da jeste. nisam imao nameru da vređam introverte, a ni postavljača teme...
može se dati konstruktivan savet... no, svako kako misli da treba

ne koristim tu rijec, sorry

vidis,
da je on introvert, imao bi dublji (mnogo) unutrasnji zivot,
sto povlaci odredjena interesovanja, poznavanje sebe i sposobnost prepoznavanja i povezivanja sa sebi slicnim
to si trebao primjetiti do sada, kao introvert

a ovdje, ne samo da nema ni d od dubine vec post vristi lijenost

da dam konstruktivan savjet - zasto? on je sam u uvodnom postu trazio servirano rjesenje a ne savjet :lol:

ako za svojih 30 godina nije ukapirao da se treba potruditi da bi se nesto dobilo
da ce mu sjedenje ispod palminog drveta i donjeti samo prazan stomak, dugo i cesto
dok ne dodje neki majmun i dobaci mu bananu
ko sam ja da ga ucim zivotu?
sve i kada bih mogla, zasto?

njegov je problem u njemu, i u ma kom gradu/okruzenju bio,
on nece nestati dok ga sam ne ukloni
ne mi, ne krstarica, ne sjedenje za kompjuterom, ne zalopojke o djevojkama laznog morala....

Pa u pravu si Unsaie, al shto osu paljbu na artija, pa on nije rekao da je to time opravdano, samo je smislio kako npr. mozze da se reshi i to je u redu...a autor teme to mozzda i ne trazzi a mozzda i trazzi...mozzda je nashao nachin da pljuje po svima a mozzda je i toliko stidljiv da ne zna kako...
Svejedno.
Ako hoche da reshi problem dobio je savete. Lepo.
Ako hoche da istakne kako je on suvishe dobar za ovaj svet, mozze da nam napishe da smo svi glupi i nedoebani.
Jedna osobina ne chini choveka, vech sklop mnogih faktora, tako da ne treba da se osechash prozvanom ako neko rekao da je on introvertan. I introvertnih ima raznih.

Pa u pravu si Unsaie, al shto osu paljbu na artija, pa on nije rekao da je to time opravdano, samo je smislio kako npr. mozze da se reshi i to je u redu...a autor teme to mozzda i ne trazzi a mozzda i trazzi...mozzda je nashao nachin da pljuje po svima a mozzda je i toliko stidljiv da ne zna kako...
Svejedno.
Ako hoche da reshi problem dobio je savete. Lepo.
Ako hoche da istakne kako je on suvishe dobar za ovaj svet, mozze da nam napishe da smo svi glupi i nedoebani.
Jedna osobina ne chini choveka, vech sklop mnogih faktora, tako da ne treba da se osechash prozvanom ako neko rekao da je on introvertan. I introvertnih ima raznih.

ah, jbga, strasno me nervira bilo koji pokusaj izbjegavanja odgovornosti za situaciju u kojoj se osoba nalazi (autor)
ovo vrijeme pisanja teme je mogao posvetiti jednoj finoj opustajucoj setnji po nekoj galeriji
i olako baratanje terminima psihologije (art) povrh toga

:mrgreen:

a zasto je pipi budna u ovo doba?

unsaie, o5 se vrtiš oko psihoanalize na osnovu jednog posta. pipi je već rekla, ostaje mi samo da se složim, svi smo različiti...
olako sam baratao sa pojmom introvertnsti?
izvinjavam se : )

Lidija prihvata izvinjenje :mrgreen:

btw- analiziranje jednog posta jeste klimava stvar, ali ima i istine u njoj
kvaka je u tome da se pocetna tj ona instinkt analiza ne shvati previse ozbiljno
ali niti odbaci

Imam 30 godina i doselio sam se iz Crne Gore u Beogradu pre nekoliko meseci. Trenutno sam na drugoj godini na jednim od fakulteta za informatiku. Moram priznati da su sve kolege mladje od mene po 10 i vise godina i ni sa kim od njih nisam blizak, kao ni sa koleginicama. Oni se medjusobno druze, pozivaju se na zajednicke rodjendane, zurke, izlaske. Mene niko od njih ne zove. Ne mogu da ih krivim zbog toga jer razlika u godinama medju nama je ipak ne tako mala a oni misle da su za mene klinci. Ja ovde u Beogradu nemam nikog od prijatelja i nemam sa kim da izadjem ni preko dana a da ne govorimo uvece. U naselju u kome sam se doselio nisam jos uspostavio nikakve kontakte a ni u ulazu u kome zivim nisam se ni sa kim zblizio jer su sve stariji ljudi. Poceo sam da koristim i Facebook da bih upoznao neku devojku ali vidim da uvek kada hoces da uspostavis nesto vise od prijateljstva sa nekom od njih one to izbegavaju, sve bi one nesto da se samo zezaju preko Facebook-a i izigravaju nedostupnost. One koje najbolje izgledaju nisu nikad dostupne na chat. Muka mi je vise od tog Facebook-a i laznog morala. Osecam se usamljeno i ne znam sta da radim. Ako neko od vas ima resenje neka kaze.:cry:

idi u pozoriste,bioskope,koncerte,uclani se u grupnjake :D..... postani superheroj,pocni da dzogiras,kreni na taj bo(tamo ima pizzzaa)..... ***. ako ovako nastavis postaces manijak koji drka po coskovima...

Back