Prevara ( kada svi varaju)

Skoro sam čuo priču da je lik uspešno godinama vozio tri dobre drugarice, bio je sa svima istovremeno i uspeo u tome da nijedna ne posumnja da je i sa drugima.

Pritom lik izgleda kao da ga je Dunav izbacio, a priču sam čuo od jedne od tih žena, kad su ga provalile. Pritom, jedna od njih je bila udata za njegovog druga u vreme kad je bila i s njim.

Nije samo on "uspešan" a one "vožene" već je i bar još jedna od njih (ova što je bila udata za njegovog druga) takođe bila "uspešna" (pošto je "uspeh" jelte kad nekog "voziš")... Bitno je da su svi oni bili "otvorenog uma" a i "dobri" drugovi/drugarice :mrgreen:

Jednom rečju hrpica jadnika

Skoro sam čuo priču da je lik uspešno godinama vozio tri dobre drugarice, bio je sa svima istovremeno i uspeo u tome da nijedna ne posumnja da je i sa drugima.

Pritom lik izgleda kao da ga je Dunav izbacio, a priču sam čuo od jedne od tih žena, kad su ga provalile. Pritom, jedna od njih je bila udata za njegovog druga u vreme kad je bila i s njim.

Tako da svašta ima pod kapom nebeskom.
ajde da se kladimo da su znale?

Dragi "krstaši"
Evo jedne teme iz realnog života, pa kome je mnogo dosadno u životu neka napiše po koju reč,...ali da bude stilski lepo napisano, gramatički ispravno, što više može produhovljeno , e.t.c.😁
'elem,...svi smo svedoci toga da živimo jedno veliko ludilo, lepo ja kažem da posle korone više nismo isti ljudi ( ko veruje ok, ko ne veruje uveriće se). Da ne dužim više,...tema je o tome :
Da li je prevara, ukoliko neko da pristanak?
Tipa, muž vara ženu, ona se ne protivi da ima ljubavnicu i obrnuto, ...mlađa populacija izlazi i viđa sa po pet osoba istovremeno i sl. Sigurno ste mili ili nemili svedoci ovakvih pojava i kako na ovaj moderni trend gledate? Da li je to napredak u muško- ženskim odnosima ili smo jednostavno i blago rečeno "otišli u tri lepe".
Hvala.😘
Istina je mnogo pristojnija, kada se generališe onda se ljudi prihvataju kao objekti bez svojih osobenosti, intelekta i emocija.
Ne varaju svi i nisu svi žitelji sodome i gomore, nego je dvoličnost osobina mrtvih ljudi koji su prestali da budu ljudi i postali masa bez ljudskih osobina.
Mnogo više je pristojnih ljudi koji se ne uklapaju u dvoličnu pretpostavku, da se opravdaju svesni nedostaci ljudskosti, da svi varaju, lažu, pristaju na laži i uklapaju se u svet koji nije ljudski, a ni pristojan. Ovde ne treba brkati hrišćanski moral, jer je univerzalni moral mnogo pre hrišćanstva prihvaćen od najvećeg broja životinja u prirodi.

Pa vidi, postoji objektovna etika. Nesto sto se jednostavno ne radi bez obzira na pr na pristanak druge strane. I to je tesko objasniti nekome ko je syeban u glavu. Jer se radi o zdravom razumu i svesnosti.

Na pr, neko ti kaze : pomozi mi da izvrsim samoubostvo. Neko ce da kaze jednostavno ne a neko ce ga kokne i da kaze: p sta, trazio je to.
Ili na pr da spava sa osobom sa daunovim sindromom jer je ta osoba rekla: daaaa.
Jasnije?

Dragi "krstaši"
Evo jedne teme iz realnog života, pa kome je mnogo dosadno u životu neka napiše po koju reč,...ali da bude stilski lepo napisano, gramatički ispravno, što više može produhovljeno , e.t.c.😁
'elem,...svi smo svedoci toga da živimo jedno veliko ludilo, lepo ja kažem da posle korone više nismo isti ljudi ( ko veruje ok, ko ne veruje uveriće se). Da ne dužim više,...tema je o tome :
Tipa, muž vara ženu, ona se ne protivi da ima ljubavnicu i obrnuto, ...mlađa populacija izlazi i viđa sa po pet osoba istovremeno i sl. Sigurno ste mili ili nemili svedoci ovakvih pojava i kako na ovaj moderni trend gledate? Da li je to napredak u muško- ženskim odnosima ili smo jednostavno i blago rečeno "otišli u tri lepe".
Hvala.😘
To moze biti neka vrsta napretka da su ljudi slobodniji, medjutim kod nas to nije slicaj. Sve nase generacije su patrijarhalno odgojene, po nekim tradicionalnim vrednostima pa se prevara kosi sa tim pravilima. Jedan od razloga nekih femicida, mnogih rastava brakova je upravo to. Svaka osoba u nekom trenutku oseti potrebu za slobodom pa i onom seksualnom, verujem da je broj prevara u brakovima ili vezama mnogo veci u odnosu na zvanicne statistike.

Muskarci su otvoreniji po tom pitanju, retko ces cuti da ce muskarac reci ne varam, 10 od 10 zauzetih zena kada ih krenes muvati u pocetku muvanja ce reci ne varam, dok 8 od 10 u sustini ne misli to sto kaze. Imam dosta real situacija koje su to i dokazale.

Dragi "krstaši"
Hvala.😘

Напредак се огледа у огољивању болештине. Мислим, ко воли да ужива у властитом једењу онога што се не једе... Само напред.

Pa vidi, postoji objektovna etika. Nesto sto se jednostavno ne radi bez obzira na pr na pristanak druge strane. I to je tesko objasniti nekome ko je syeban u glavu. Jer se radi o zdravom razumu i svesnosti.

Na pr, neko ti kaze : pomozi mi da izvrsim samoubostvo. Neko ce da kaze jednostavno ne a neko ce ga kokne i da kaze: p sta, trazio je to.
Ili na pr da spava sa osobom sa daunovim sindromom jer je ta osoba rekla: daaaa.
Jasnije?

Ides u krajnjost.
Ne mozes primerima krajnjosti racionalizovati slucajeve sa sredine.

IMG-cfae26ca2b19664470fd502ab314d048-V.jpg

Da ali ako je u kontekstu primera nesigurne osobe koja pristaje na poligamiju da bi te samo zadrzala a pati, onda nije cisto.
Vrtis ga brate u demagogiju. Znamo o cemu pricamo.

Kontekst teme nije jedna sigurna a jedna nesigurna osoba već dogovor izmedju dve osobe gde obe imaju dodatne partnere, i pitanje "da li je to prevara".

Ako postoji dogovor - nema prevare.

A to o cemu ti pricas je totalno druga stvar.

Dragi "krstaši"
Hvala.😘
Ne znam šta da kažem. Tehnički nije jer je već dogovoren standard u toj nekoj vezi između dvoje ljudi. Nije jer su obe strane saglasne i obaveštene tako da kažem :D
Mislim da to nije napredak . Polazim od sebe, meni je ipak to devijacija. Nezamislivo.

Back