ŠTA POSTOJI

Ljubomire, postojanje postoji. Sve sposobnosti postojanja proizilaze iz njegovih potencijala.
Potencijali se postojanju otkrivaju Sviješću. No, to nije proces koji ima svoj početak i kraj;
to je beskonačni proces otkrivanja i manifestacije potencijala. Odatle ti smatraš da Svijest
postoji u svoja tri stanja, da se konstantno pretače iz jednog stanja u drugo, što nije cijela
istina. Svijest se ne pretače već se njen sadržaj klonira i njeni klonirani sadržaji se iznova,
i u svakom novom sada manifestuju, vječno realizujući potencijale kvalieta iz kojih postaju.
Riječima se ne može objasniti šta i kako postoji, zato je neophodno prosvjetljenje. Možeš ti
misliti, razumijevati i pamtiti kao i drugo, koliko ti je drago ali istinu o sebi-postojanju jedino
prosvejtljenjem možeš doseći. Drugačije je nemoguće. Ono o čemu prije prosvjetljenja ti i
ja, kao i bilo ko, možemo pričati jeste kako doći do prosvjetljenja, ništa drugo. A svi ćemo
doživjeti prosvjetljenje, svi u svoje vrijeme. Tačnije iz svih svojih projektovanih pozicija isto
Biće će doživjeti sopstveno prosvjetljenje. Uvijek će prosvijetliti isti sadržaj; SEBE. Sve ove
priče koje pričamo trebaju služiti našem Biću kao inspiracija da i u tim drugim 'ljudima', da i
u tim drugim pozicijama svoje projektovane volje i pažnje probudi sebe. To je sve.

Poslednja izmena:
JA KOJI JESAM:

Svi ti odgovori o postojanju koje možeš dati na osnovu svojih fizičkih i psihičkih radnji ne vrijede ni pet para. Zašto? Zato što govore o svemu samo ne o postojanju. Čak ni naše JA ne govori o postojanju već na njega
ukazuje. JA JESAM ti samo ukazuje na sebe koji postojiš ali ti ga ne otkriva. Sve te radnje i sposobnosti koje
pominješ ne ukazuju na ono-što-jeste već na njegove potencijale u manifestaciji. Da bi znao kako i šta Ti koji
postojiš jesi moraš se vratiti sebi-apsolutu.

I šta se desi kad se vratiš sebi apsolutu? Samo doživiš sebe, a i dalje ne znaš ni ŠTA si, ni KAKO postojiš ni ZAŠTO. Nemaš odgovor KAKO JE MOGUĆE da postojiš. Te odgovore nije do danas dao niti i jedan prsvelenjko, pa nisi ni ti, niti ih možeš dati sve dok, nakon svih mogućih načina spoznavanja sebe ne uključiš razum i logiku i dođeš do onih odgovora o sebi do kojih sam ja došao. Ti kad se vratiš u sebe i prosvetliš se i dalje ne znaš da bez sedam sposobnosti ne bi mogo ni da postojiš, pa čak ni da se prosvetliš. Ne možeš da se prosvetliš ako svoje JA ne pokreneš iz budnog stanja svesnosti u prosvetljeno, da bi tek tada to svoje stanje mogao da opaziš, osetiš i zapamtiš da bi kasnije mogao o njemu još plus da da misliš i da ga razumeš. Dakle, kako god okreneš, bez sedam sposobnosti i radnji ništa ne možeš i one su ZAKON SVAKOG MOGUĆEG POSTOJANJA I SVAKOG DEŠAVANJA:

Ovako zaluđuješ i sebe i ljude neistinama. Sve o čemu pričaš je udomenu Svijesti a Svijest nije postojanje. Svijest je samo potvrda postojanju ko, šta i kako jeste.

Žalosno je da ne primećiješ da si ti taj koji zaluđuješ i sebe i svet. Ti ne umeš ni sebi, a kamo li svetu da objasniš postojanje. Ti čak ne znaš ni šta reč i pojam "postojanje" podrazumeva. Ne znaš da podrazumeva sedam sposobnosti i radnji i da bez kojih nikakvog postojanja nema.

Mi nemamo Svijest, niti je i jedno stvorenje ima. Ono što čovjeku može poslužiti da pronađe odgovore o postojanju jeste znanje o tome kako doseći prosvjetljenje.

Ama čoveče, kad će da ti postane jasno da bez sedam sposobnosti i radnji ne možeš ni postojati, ni prosvetliti se, niti doći do bilo kavog znanja i svesnosti.

Ni to ne može pomoći onima koji su na niskom nivou Svjesnosti, jer na nivou Svjesnosti na kojemu su oni ne prepoznaju putokaze, u njima ne rezonira istina.

Da, ali da bi došao do bilo kakve istine, pre toga moraš da postojiš i budeš sposoban da tražiš istinu, a da bi postojao i bio sposoban da tražiš istinu prvo moraš da raspolažeš sa sedam sposobnosti.

Problem svih 'ljudskih' nerazumijevanja jeste poistovjećenje Bića sa svojim ljudskim iskustvom. Iz poistovijećenosti ne može da shvati da kao čovjek ne može doživjeti prosvjetljenje, da ne može doseći sveznanje, Svijest. Kada shvati da ne postoji ljudsko biće već da postoji samo ono-Biće u ljudskom izrazu, to je početak odmrzavanja, početak viđenja sebe.

Kakvo ljudsko biće, otkuda ti to da ja kada govorim o postojanju, govorim o ljudskom biću. Ne govorim o ljudskom biću, već o onoj jedino postojećoj tvari koja se, kada miruje i ne koristi svojih sedam sposobnosti, manifestuje kao tamna materija, tj. kao kvantni vakuum, a kad se napregne i pokrene i počne da ih koristi, manifestuje kao energija, svetlost i elektricitet. A kao drugo, prosvetljujući se ne možeš doseći nikakvo "sveznanje", već ostaješ i dalje neznalica kao što si i bio. Ne znaš ni kako postojiš ni zašto. I dalje ne znaš da su sedam sposobnosti uslov i tvog postojanja i da se bez njih ne može doći ni do kakvog ni prosvetlenja, ni znanja, pa ni sveznanja. Ti si se eto, prosvetlio, a pojma nemaš o tome. Ko to ne zna i ne razume logiku sedam sposobnosti taj ne raspolaže sveznanjem.

Tvoje priče o sposobnostima dotiču neke istine ali ne potpune, što govori da ništa ne objašnjavaju o postojanju, već o mannifestacji njegovih potencijala u kojima si se zapetljao.

Pojma ti nemaš o POSTOJANJU. Pojma nemaš da bez manifestacije sedam sposobnosti, postojanja ne može da bude. Kad bi moglo, manifestacija ne bi ni trebal i ne bi je ni bilo. Manifestacija bi bila tada bila neka prirodna greška.

Ne poričem da u tvojim pisanjima ima poruka i pouka koje bi se mogle iskoristiti za unapređenje življenja na zemlji ali one nisu esencijalne istine o postojanju.

Sedam sposobnosti i radnji i logika po kojoj one deluju su esencijalna istina o postojanju. Da bi se prosvetlio prvo moraš da postojiš, a da bi postojao, prvo moraš da raspolažeš sa sedam posobnosti. Sedam sposobnosti su istina nad istinama. To je ono što postojanje uistinu od uvek i zauvek jeste. Bez prosvetlenja možeš da postojiš, a bez sedam sposobnosti ne možeš da postojiš ni kao čovek, ni kao Jastvo, niti bilo šta drugo.

ELEVEJT:

Netačno!

Precizirao si u uvodu (da to što postoji koje sebe zove imenom "JA") mora biti i svetleće:

To što postoji, kad miruje i ne koristi svojih sedam sposobnosti je tamno. A kad ih koristi tada se manifestuje kao energija, svetlost i kao elektromagnetno polje, tj. kao elektricitet. Ceo Svemir, kao i ceo ljudski organizam je sagrađen od velikih i malih elektromagnetnih polja koja egzistiraju jedna unutar drugih, koja imaju svoje boje i svoju svetlost. Ako si pročitao Teslin intervju, morao si zapaziti gde on kaže da je ceo ljudski organizam sagrađen od elektriciteta. To važi i za čovekovo jastvo, kao ono najšire elektromagnetno polje koje obavija i prožima ljudski organizam. I ono svetli i ima svoju boju, ali materijalnim okom ne može da se vidi. Postoje i drugi spektri boja i svetlosti sem materijalnih, okom vidljivih.

Svest o postojanju nije kompletno postojanje-izvorište svesti je (smatramo!)duhovno ili transcedentno-metafizićko!
Sve govori u prilog tome da takvu duhovnost transcedentnu poseduje i sveukupna stvarnost.
S ovakvim umovima o tom možemo samo mlatiti praznu slamu...:manikir:
(Ljubo i onaj što je jok -prednjače! Namlatili kamare prazne slame!:hahaha:)

Svest o postojanju nije kompletno postojanje-izvorište svesti je (smatramo!)duhovno ili transcedentno-metafizićko!
Sve govori u prilog tome da takvu duhovnost transcedentnu poseduje i sveukupna stvarnost.
S ovakvim umovima o tom možemo samo mlatiti praznu slamu...:manikir:
(Ljubo i onaj što je jok -prednjače! Namlatili kamare prazne slame!:hahaha:)

Ne radi se o Umu i umovima. O tome svo vrijeme govorim. Radi se o duhu. Svijest je duh apsoluta
i kao takva ne postoji zahvaljujući umu. Um postaje iz Svijesti apsulota. Svako jedno znanje-o-sebi,
svako Ja Jastva je i jedan univerzalni Um. Odatle i multiverzum. Odatle i paralelne realnosti.

....Ali opet ništa nije jasno jer i dalje ostaje otvoreno pitanje ŠTA POSTOJI. Šta je to što postoji i raspolaže sposobnostima naprezanja, kretanja, rada, svetlenja, grejanja ili hlađenja, gravitiranja, osećanja ljubavi ili mržnje, zadovoljstva ili nezadovoljstva, dobra ili zla. ŠTA JE TO ŠTO POSTOJI što raspolaže sposobnostima opažanja, osećanja, pamećenja, mišljenja i razumevanja svih organizovanih oblika svog kretanja i rada i stvaranja informacija (znanja) o svim svojim oblicima kretanja i rada i po njima se uvek iznova u svom kretanju i radu upravlja, nikada ne gubeći te svoje iskustvom stečene informacije, tj. znanje?...

...Uz napomenu da ja nisam ni vernik i nemojte ni slučajno da bi neko pokušao da me ubedi da se to što postoji zove «Bog». Bez obzira što su se mnogi naučnici, kad su postavili sebi ista ovakva pitanja koja sam ja sada postavio, nemoćni da nađu valjan odgovor i sami u ta svoja pitanja zapleli i na kraju bespomoćno uzviknuli: «Bog».

Ja postojim. :klap:
Tačno!
Netačno!!

Precizirao si u uvodu da to mora biti i svetleće:

.... Šta je to što postoji i raspolaže sposobnostima naprezanja, kretanja, rada, svetlenja, grejanja ili hlađenja, gravitiranja, osećanja ljubavi ili mržnje, zadovoljstva ili nezadovoljstva, dobra ili zla. ...

(Ne)tačno!!!

Odnosilo se na elektricitet.
Onda može katanac na temu....
jer eto kojinog odlivka, koji je po postavljaču, savršeno ukalupljen uvodom ove teme.
Sve ostalo dođe mu spam.

Ljuba ne odstupa od materije, a ovaj bi u nedogled da fantazira.

Nauči da koristiiš osnovu svih iskustava; izbor. Stoga, tvoj izbor je da li ćeš da čitaš
i da se miješaš u nešto što ti ne odgovara i sa čim se ne slažeš. Zato, ako ti se nešto
ne sviđa ili pak ako ti se muči od nečega ne podržavaj ga svojim prisustom, ali ga ni ne
mijenjaj. Mijenjaj sebe, mijenjaj svoj odnos prema svijetu. izaberi da ne budeš prisutan
u onome što negiraš. To je osnova svjesnog izbora.

Znači iz apsoluta se emanira u svest pa iz svesti projektuje u svoje pojedinačne manifestacije?

Moglo bi se reći da je tako. Jedino Svijest uvijek biva klonirana, inače ne bi bilo dovoljno informacija
da se stvori beskonačnost iskustava, izraza. Apsolut je čisto postojanje i konačno je. Iz klonirane
Svijesti stvara beskonačnost. Bez Svijesti o sebi ne bi znalo ništa o sebi. Bez znanja-o-sebi bi bilo
nepostojeće. Ali to naravno nije slučaj niti će ikada biti. Subjekat je svako Ja Jastva osim Uma. Um
jednog univerzuma nije subjekat već medium kroz koji se ostvaruju subjekat-objekat odnosi;
univerzum.

- - - - - - - - - -

"Subject as object" postaje malo dosadno, sada je u modi "object as subject" ;)

Svi subjekti su objekti drugim subjektima.

Nauči da koristiiš osnovu svih iskustava; izbor. Stoga, tvoj izbor je da li ćeš da čitaš
i da se miješaš u nešto što ti ne odgovara i sa čim se ne slažeš. Zato, ako ti se nešto
ne sviđa ili pak ako ti se muči od nečega ne podržavaj ga svojim prisustom, ali ga ni ne
mijenjaj. Mijenjaj sebe, mijenjaj svoj odnos prema svijetu. izaberi da ne budeš prisutan
u onome što negiraš. To je osnova svjesnog izbora.
Pozdravljam To u tebi, koje egotripno ne uviđa da:
1. svojim postovima negira uvod teme,
2. je u više navrata na istoj, forumski napastvovao postavljača, gde se žrtva jedva uspela odbraniti, mlatarajući kompletnim Teslinim intervjuom iz 1899.godine.... i sad bi još?!...katanac iz raja izašao

Znači iz apsoluta se emanira u svest pa iz svesti projektuje u svoje pojedinačne manifestacije?
A gde drugde?! Mora negde da mu uglavi konverter.

Ljubo je u tome u pravu, univerzum je projekcija subjekata.

- - - - - - - - - -

Pozdravljam To u tebi, koje egotripno ne uviđa da:
1. svojim postovima negira uvod teme,
2. je u više navrata na istoj, forumski napastvovao postavljača, gde se žrtva jedva uspela odbraniti, mlatarajući kompletnim Teslinim intervjuom iz 1899.godine.... i sad bi još?!...katanac iz raja izašao

A gde drugde?! Mora negde da mu uglavi konverter.

Licemjerstvo nije vrlina.

SVESNA GLISTA:

Tačno! To je najispravniji odgovor na pitanje "ŠTA POSTOJI".

Ostaju još odgovori napitanja KAKO i ZAŠTO postoji "JA", da bi se znala cela istina o postojanju.

Odgovor na pitanje KAKO JA POSTOJI, glasi: UZ POMOĆ 7 FIZIČKIH I PSIHIČKIH SPOSOBNOSTI I RADNJI.

Odgovor na pitanje ZAŠTO JA POSTOJI glasi: zato da bi se izbeglo osećanje NEZADOVOLJSTVA i ZLA koje NEPOSTOJANJE uzrokuje, a doživelo osećanje ZADOVOLJSTVA i DOBRA koje POSTOJANJE uzrokuje.

A odgovor na pitanje KAKO se izbegava nepostojanje i zlo, a ostvaruje postojanje i dobro glasi: po načinu večitog pretakanja onoga što POSTOJI, kroz njegova tri prirodna oblika i stanja. Primer: "jaje-pile-koka" i bezbroj drugih primera.

Eto, ovih nekoliko kratkih gornjih, iskustveno i naučno proverljivih i logički objašnjivih i razumljivih tvrdnji, su cela i zaokružena istina o postojanju sveta, koja do dans ljudima nije bila do kraja poznata. Preko ovih kratkih pitanja, odgovora i tvrdnji su se dao sada, bez valjanih rezultata, prelamale celokupna svetska nauka, filozofija i sve svetske religje.
Ništa te ne razumem.

''Tamo gde'' ja postojim, nema nezadovoljstva, nema dobrog i zlog, pileta i koke,
nema pitanja kako i zašto.
Postoji samo svest o postojanju. Beskrajna. Jedinstvena.
Sve je savršeno jednostavno.

Moglo bi se reći da je tako. Jedino Svijest uvijek biva klonirana, inače ne bi bilo dovoljno informacija
da se stvori beskonačnost iskustava, izraza. Apsolut je čisto postojanje i konačno je. Iz klonirane
Svijesti stvara beskonačnost. Bez Svijesti o sebi ne bi znalo ništa o sebi. Bez znanja-o-sebi bi bilo
nepostojeće. Ali to naravno nije slučaj niti će ikada biti. Subjekat je svako Ja Jastva osim Uma. Um
jednog univerzuma nije subjekat već medium kroz koji se ostvaruju subjekat-objekat odnosi;
univerzum.
.
Znači sve je ustvari ista svest i svest mrava i svest čoveka isklonirana iz te prvobitne svesti kao prve emanacije apsoluta-čistog postojanja?

1-kolaricu-panicu.jpg

Interesantan neki narod koji je ovakvu pesmicu i igru smislio.
Šta li su time hteli?

Znači sve je ustvari ista svest i svest mrava i svest čoveka isklonirana iz te prvobitne svesti kao prve emanacije apsoluta-čistog postojanja?

Nije. Mrav nema Svest. Univerzum nema Svest. Univerzum je sačinjen od kloniranog sadržaja Svijesti.
Vidiš, apsolut ima Svijest-o-sebi, dok je mrav stvoren iz i od Svijesti, od dijela Jastva. Apsolut nije stvoren
od Svijesti. Svijest mu je samo potvrda, duh postojanja.Pri tom mrav nema i ne može imati Svijest-o-sebi,
već ima Svjesnost-o-postajućem-sebi. Da budem potpuno precizan; mrav nema niti Svjesnost, Svjesnost-
o-sebi-mravu ima apsolut koji je svojom voljom i pažnjom centriran u tom iskustvu, u toj projekciji mrava.
Isti je samo materijal iz kojeg nastajemo i mi i mravi ali nije isti rezultat. Mrav i mi smo samo dijelovi
Svijesti; jednačine kloniranog sadržaja Svijesti u kojima je Um univerzuma uvijek onaj (JA) koji je (+ -) koji
spaja i razdvaja. Čovjek nema Svest.Jedino Um univerzuma u sebi unosi klonirani sadržaj Svesti ali ni to
nije Svest jer Svest podrazumijeva znanje-o-svemu-što-jest iz svih znanja simultano, a to nije slučaj u Umu
univerzuma. Samo Um je zadržao apsolutnost Jastva Svesti a onda ostatku Jastva služi kao medium koji
ih spaja i razdvaja. Ti spojevi subjekata i objekata imaju duh stvorenja; Svjesnost-o-trenutnom-stanju-
projekcije duše-razum-tijela.

Back