KONAN SUMERIJANAC:
Pito sam te za kamen. Čovek je psihosomatsko biće i normalno je da ima psihičke osobine.
Čovek nema nikakve osobine, već materija koja ga gradi, a to je kamen (minerali), voda, vazduh. Kad materija koja gradi čoveka ne bi raspolagala sa fizičkim i psihičkim sposobnostima nikada ne bi putem samoorganizovanja mogla od sebe same da napravi čoveka. Ceo proces gradnje ljudskog organizma, u nauci je već poznat i nikakvog Boga tu nema da u tome pomaže, već to materija sama radi. Prvo postoji neorganska materija - minerali, voda, vazduh - pa tek onda organska koju gradi upravo ta neorganska materija. Da neorganska materija ne raspolaže sa sasedam sposobnosti, nikada ne bi mogla da se pretoči u organsku. I ništa drugo naučno ne može ni da se opazi, ni dokaže, nego to.
Želiš dokaz da kamen raspolaže sa sedam sposobnosti. Tu ti je pred nosom. To je tvoj računar koji je naprvaljen od kamena. Može li on da opaža informacije koje mu daš - može. Može li da ih pamti - može. Može li da misli, tj. da iz memorije izvadi informacije koje je zapamtio i pokaže ti ih na monitoru - može. Koje dokaze još trebaš. Čovekova čula, mozak i nervni sistem rade na istom principu. Jedina mogućnost da i čovek i kompjuter mogu da opažaju, pamte i misle jeste da tim sposobnostima raspolaže materija od koje su napravljeni. NIšta se drugo u vezi postojanja materije, života i prirode ne može dokazati do upravo ovo što ti pričam. Ljudi ne mogu da vide da je tako samo zato jer su vaspitanjem od malih nogu izmanipulisani i ubeđeni da to nije tako već nekako drugačije, pa se dešava da ljudi radije veruju ono u šta ih drugi ubeđuju, nego u ono što im pred nosom od uvek stoji i dešava se i što uvek mogu vlastitim okom da vide.
I
li ovako Ljubomire navedi dokaz da jedan atom bilo koji,nije bitno ima ja?Aj to za početak pa posle mož da se prebacimo na ostale ,,sposobnosti,,
Čovek ne može nikome da dokaže postojanje ni svog vlastitog Jastva, do samome sebi. Uostalom, postojanje Jastva se uopšte i ne dokazuje. Dokazuje se nešto posve drugo. Dokazuje se postojanje sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji i onaj ko tim sposobnostima raspolaže, a to je uvek ono što zovemo imenom "energija - materija" i to dokazivanje je u prirodnim naukama i psihologiji odavno završeno. A imajući na umu da mi postojanje našeg vlastitog Jastva sebi dokazujemo upravo uz pomoć sedam njegovih fizičkih i psihičkih sposob nosti i radnji po principu "Mislim, dakle, (ja) postojim", logično je da se pomoću tih istih sedam sposobnosti i radnji kojima raspolaže sve što postoji, takođe dokazuje postoijanje jastva i u svemu što postoji.
Nauči malo sam logički da misliš o stvarima i događajima koje videš, i ne oslanjaj se mnogo na objašnjenja koja ti nude kojekakvi šarlatani, koji valjanost svog znanja dokazuju diplomama, a ne opipljivim dokazima koje može svako da proveri, vidi, objasni i razume. Danas već sa mali milion dokaza raspolažemo, a to i golim okom može da sevidi, da sem večne energije-materije i njenih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti, pomoću kojih sva čuda ovog sveta mogu i da se dese i objasne, ničeg drugog nema, a i pored toga još uvek 99% ljudi sveta su vernici i mole se Bogu za večni život, koji je ionako, sam po seb i večan. Problem je samo što se večito pretače iz oblika u oblik i iz jednog stanja u drugo, pa samo izgleda kao da nije večan. Jer život je upravo to što uistinu POSTOJi, a to je večna, živa i svesna enegija-materija zahvaljujući postojanju svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti, bez kojih ništa ne bi moglo ni da postoji, ni da se desi.