ŠTA POSTOJI

često koristim reči kao što su "možda", "mislim da...", itd.

misli su sumnje, dok god mislimo - sumnjamo?

mislim da je lao ce rekao ko zna, ne govori, ko govori, ne zna, tako nešto.

Ma šta hoće svi ti citati od tebe? Šta je to što ih tako automatski ispaljuje?
To posmatraj kao naviku.

A ''možda'' nije bila navika, nego nešto drugo. Igra se rečima.

znaš šta je to, možda imam tu sposobnost da se dobro sećam pročitanog.
pamtim stvari koje sam pročitao, i tako izleću po automatizmu.
možda ne bih trebao to da pišem, te citate.
kao što se gurđijev odrekao toga da koristi onu neku svoju "moć", tako nešto beše?
ali mislim da je ovako slikovitije, kad tačno navedem citat i autora, nekako upotpunjuje teme, i možda nas dovede do nekog zaključka.
bar tako ja mislim.
a i nisam "samo citati".
ima nešto i životnog iskustva, pa u skladu s tim.

Pa odakle i tebi da čovjek ima svest.

jer je preočigledno da ima
dok je preočigledno da bube i ostale životinje nemaju svest

Svesnost je stanje. Omogućava čoveku da prati, koordinira i voljno usmerava rad misaonog aparata u svrhu ostvarenja i održanja svog postojanja. Svest obuhvata sve misaone radnje, uključujući podsvesne, nadsvesne i...
tandara mandara što bi reko ljubo
nikakvo objašnjenje,opisao si dve potpuno iste radnje i to gotovo potpuno istim rečima
svest=svesnost,to su sinonimi ma koliko se ti,ja koji jesam i ostali serratori pravili da nisu jer tako ispadate sami sebi mudri i pametni jer imate milion definicija i razlikovanja svega,do u sitna crevca

što mi na pitanje odgovaraš pitanjem? primetio sam da to često radiš,nzm jel ti to fora neka il stvarno imaš neki poremećaj
msm bez ikakve uvrede i to al stvarno mi deluje kao da ti se nešto tipa baš loše desilo te si usled traume izlapeo skoro načisto što te je navelo da se ponašaš previše..hmm kako bih reko..''ljubazno'' i previše otvorenog uma,al baš isforsirano i folirantski,evo tipa kad ti je glista rekla šta da radiš i ti oma ko najpozniji rob je poslušo kao ''hehe ok pokusacu :) ''
nzm baš mi nekako creepy tvoje ponašanje overall sad kad razmislim i malko dublje analiziram,a i kad sam te malo bolje ''upozno'' ovdi na forumu,tj što sam ti više postova čito te imo podlogu da formiram tako neko mišljenje.
pa ono sa citatima da i ne spominjem,stvarno ko da..haha bolje da ćutim..ko da nemaš nijednu autentičnu misao i mišljenje i stav,ako si uopšte imao

msm kakva je to diskusija jbt,ja te lepo neš pitam da obrazložiš i argumentuješ,ti mi tu izigravaš lao cea il kog već degenerika i kao sumnjaš u sve s tim ''možda..hmm..'' pa još znak pitanja kao,da to ispadne dubokoumno i samoupitno haha
mesto lepo ko čovek lepo odgovoriš i izneseš ''dokaze''/argumente a ne glumiš nekog istočnjačkog mudraca,stoika,ratnika svetlosti šta li :dash:

beš mi sve nzm dal DVA normalna čoveka ovde imaju..svakom neš fali,al debeelo,onaj ja koji jesam preočigledni sektaš ispranog mozga koji je utripovo da je posiso sve znanje sveta jer koristi zajebane psihološke i filozofske termine; ljubo koji iako nekako čak ima i najviše smisla od vas ipak se vidi i on da je poremećen jer je umislio da je bog a i on bi volo muka ko ja koji jesam da osnuje neku sektu i da ga obožavaju i prave mu statue;ti sa tvojim nesnosnim kerefekama itd da ne nabrajam dalje

Evo, ja ovoga što Jeste do nedavno ništa nisam razumela. I što mi se činilo tada
da razumem, nije bilo razumevanje. Mada mi je uglavnodm delovao pomalo
''odnešen''.
Stekla sam svoj uvid i sada znam o čemu priča. I onda se pitam, čemu uopšte služi
ova razmena znanja i iskustava ovde, kada svako vidi samo ono što trenutno može
da vidi.
a daaj haha zar i ti.. kakav si bre ''uvid'' stekla u njegove baljezgarije,pa ni ON SAM ne zna šta lupa a nekmoli iko od njegovih ''sagovornika''

ovde retko ko i da je voljan da vodi PRAVU i stvarnu diskusiju i konverzaciju,nego svi vole ili da drže propovedi (ja koji jesam,ljubo) ili da ignorišu pitanja i prave se ''mudri'' razgovarajući sami sa sobom a ko šiša sagovornika (wirdz)

Stekla sam svoj uvid i sada znam o čemu priča. I onda se pitam, čemu uopšte služi
da vidi.

Poenta ovih silnih rasprava jeste inspiracija. Doduše, neki su inspirisani na gnjev, što je posledica njihovog nesvjesnog odnosa prema izrečenom.
No, istina je u nama, a jedni druge možemo inspirisati da je u sebi i tražimo.
Uistinu, isto Biće u svima samo sebe pokušava inspirisati da pronađe put izvan sna, da pronađe ključnu riječ kojom će se probuditi.

Ne lupaš, nego praviš pretpostavke.

Tužno mi je to što ne možemo jedni drugima da prenesemo iskustvo, niti da bilo
kako objasnimo. Svako mora za sebe da proveri.
Evo, ja ovoga što Jeste do nedavno ništa nisam razumela. I što mi se činilo tada
da razumem, nije bilo razumevanje. Mada mi je uglavnodm delovao pomalo
''odnešen''.
da vidi.

:kafa:

Samoposmatranje daje rezultate. :)
Dok nisi poznavala sebe teško ti je bilo razumeti nekog ko govori iz iskustva poznavanja sebe. Taj svet ti je bio nov i nepoznat. Ali kad si malo zaronila u sebe, počela si razumevati o čemu JA KOJI JESAM govori.

Na žalost, mnogi na filozofiji su ljuti na njega zbog toga što ga ne mogu razumeti. Nisu naučeni da razumiju ništa što nije čulno (logički) dokazano i onda ih takav jezik zbunjuje i vređa.

Poenta ovih silnih rasprava jeste inspiracija. Doduše, neki su inspirisani na gnjev, što je posledica njihovog nesvjesnog odnosa prema izrečenom.
No, istina je u nama, a jedni druge možemo inspirisati da je u sebi i tražimo.
Uistinu, isto Biće u svima samo sebe pokušava inspirisati da pronađe put izvan sna, da pronađe ključnu riječ kojom će se probuditi.
Hvala za inspiraciju.

Dok nisi poznavala sebe teško ti je bilo razumeti nekog ko govori iz iskustva poznavanja sebe. Taj svet ti je bio nov i nepoznat. Ali kad si malo zaronila u sebe, počela si razumevati o čemu JA KOJI JESAM govori.

Na žalost, mnogi na filozofiji su ljuti na njega zbog toga što ga ne mogu razumeti. Nisu naučeni da razumiju ništa što nije čulno (logički) dokazano i onda ih takav jezik zbunjuje i vređa.

Malo sam i napolje izašla. :zaljubljena: U šetnju...
Ah, rezultati... što je to lepo...

Religije ne temelje na činjenicama, već dogmama. Zato religijska učenja i nisu "znanja", već "verovanja".

Govorio sam o istorijskim zapisima o Bogovima, a ne o nečijim tumačenjima istih.

Kad kažeš da "razumeš" fenomen magneta koji željezne opiljke privlači EMG silom, isto je kao kad vernik kaže da razume da je bog stvorio svet za 6 dana. Da bi neki fenomen mogao da se razume, potrebna je detaljna njegova i naučna i logička analiza sa ciljem da se otkrije UZROK samog postojanja fenomena i njegovog načina manifestovanja. Bez znanja UZROKA nikakvog razumevanja ne može da bude, ma o čemu da je reč.
Postoji univerzalna formula pomoću koje se i objašnjavaju i razumevaju svi mogući fenomeni, odnosno, pomoću koje se iskustveno i naučno i otkrivaju i logički objašnjavaju svi mogući UZROCI i POSLEDICE sveukupne stvarnosti, koja glasi "JA + 7". Sve što u beskrajnom nebeskom prostoru postoji ili se desi, po ovoj formuli se i desi i postoji. I ko ovu formulu ne razume, taj ništa ne razume.

EMG sila je predmet fizike - ne filozofije.
Tu nije problem doći do objašnjenja.

I energija je "JA + 7" i to je ujedno i definicija energije. S obzirom da se energija ne može ni objasniti, ni definisati na drugi način nego po onome što ona uistinu jeste, a to je uvek i samo "JA + 7", i s obzirom da naučnici sveta to ne znaju, ne ostaje im drugo, nego ili da priznaju da to ne znaju ili da se prave blesavi i tvrde, da se energija ne definiše, a da se pomoću nje sve drugo definiše. Ova tvrdnja se ni po čemu ne razlikuje od tvrdnje vernika da se pomoću boga sve objašnjava idefiniše, a da se sam bog neti objašnjava, niti definiše. Zato što ni vernici ne znaju da se i bog definiše i postoji i objašnjava i razume takođe po formuli "JA + 7", isto kao što i naučnici ne znaju da se energija definiše, objašnjava i postoji po formuli "JA + 7". Odnosno, što ni naučnici ni vernici ne znaju da su "bog" i "energija", kao i "svest", odnosno, "inteligencija" jedno i isto. Koji su ujedno sam svoj i Kreator i Kreacija. Sve pomoću onih uiniverzalnih "7".

Energija je sposobnost, potencijal da se nešto uradi.
A Inteligentna energija Svemira je Tvorac.
Nema to veze sa Bogovima.

Pa, da! Energiju ne umemo da objasnimo i definišemo, ali ipak ćemo pomoću energije materiju i da definišemo i objasnimo i onda ćemo da se pravimo da nam je sve jasno i da sve razumemo.
Pomoću neobjašnjenih i jasno nedefinisanih pojmaova se ne mogu objašnjavati drugi nepoznati pojmovi, jer tako se ne dobije ništa drugo do "prazni baloni". Zato svi pokušaji svetske nauke, filozofije i teologije da objasne postojanje materije, života i prirode i jesu samo "prazni baloni".

Postojanje, ili nastanak materije je objašnjen.

To je samo opažanje, opis i imenovanje fenomena, a nikako i objašnjenje koje je potrebno za razumevanje fenomena.

Kojeg fenomena?

NIje novo da mnogi nučnici i filozofi sveta u svojim bezuspešnim i jalovim pokušajima da objasne postojanje materioje života i priode, počev od Ajnštajna, pa nadalje, na kraju nemoćno pozovu boga u pomoć, pa onda vernici kada tvrde da su u pravu pozivaju se i imenuju poznate naučnike, kako, eto, i oni veruju u boga. Sem Tesle i indijskog fizičara i jogija, Maharišija koji su znali i tvrdili da je materija sama svoj Kretač i Kreator, jer je sama po sebi i živa i svesna i inteligentna,

Zašto nemoćno?
Svaki inteligentan čovek mora, pre ili kasnije, doći do zaključka - sve procese u Svemiru je mogla samo da zasnuje nadinteligencija, iliti Tvorac.

Bio bi u pravu da sam samo rekao "Kretač", a da postojanje tog Kretača nisam do kraja objasnio uz pomoć formule "JA + 7" sa značenjem ZAKONA SVEUKUPNOG POSTOJANJA.

Može biti - a i ne mora.
Meni se čini da vrtiš u krug jednu istu rečenicu.

Aha, dakle istorijski zapisi nisu nečija tumačenja???

Nisu.
Kada neko napiše:
"Bleštavi projektil, sjajan kao vatra bez dima, bio je ispaljen. Mrak je pritisnuo sve četiri strane sveta.Plamen bez dima širio se na sve strane. Pobesnele su sve stihije.Činilo se da je i Sunce sišlo sa svog puta. Vasiona, opržena vrelinom, hropće kao u groznici. Beže slonovi, spasavaju se od smrtonosne vreline, a zahvaćeni njome padaju na zemlju uz zaglušujuću riku. Dokolice spaljene tim pomamnim plamenom liče na ostatke stabala posle šumskog požara".
To oružje (strela), "nošeno pobesnelom silom, bilo je obavijeno munjama."
Eksplozija je "bila blještava kao 10.000 Sunaca u zenitu."

...onda on opisuje šta se dogodilo.
A kada neko, nekoliko hiljada godina kasnije, tumači da nije reč ni o kakvom oružju - već da je baš usred bitke (na Kurukšetri, Mahabarata) pao meteor...
e, to je tumačenje.

Ni on ne poznaje sebe,on ti priča ono što je pročitao u knjizi apsolutna istina.Guglaj pa ćeš videti.
Što je u suštini neki mix neoplatonizma, gnostičkog hrišćanstva,hinduizma i nju ejdža.

Ni on ne poznaje sebe,on ti priča ono što je pročitao u knjizi apsolutna istina.Guglaj pa ćeš videti.
Što je u suštini neki mix neoplatonizma, gnostičkog hrišćanstva,hinduizma i nju ejdža.

Nisam imala iskustvo astralne projekcije. Pojma nemam šta je to, ni da li to zaista postoji.
Čitam šta ljudi o tome pišu i pojma nemam jel to neked neko izmislio, pa sada ostali
prepisuju ili su zaista svi imali isto iskustvo. Kako ja to mogu da znam?

Smiješno je ali nije začuđujuće poređenje i nagađnje.
Ja svo vrijeme govorim da znanja koja iznosim dolaze direktno iz Svijesti apsoluta (i svi bi mogli da ih dosegnemo... da imamo mogućnost, ali nismo svi opremljeni za to u istom trenu). Apsolutne istine su proizvod Svijesti koja je apsolutno znanje o sebi. Odatle i termini. Sličnost mog izlaganja sa nekim drugim bi bar trebala da bude dokaz (ili pak pomisao) da tako nešto, da neki centar postoji, iz kojeg dobijamo ista znanja. Umjesto toga, zaključio si, ko iz topa, da se ja bavim prepisivanjem. No, to ne mijenja apsolutno ništa u meni niti o meni. Nastavi da gubiš vrijeme upoređujući i umišljajući da si razotkrio "tajnu"...

Nisam imala iskustvo astralne projekcije. Pojma nemam šta je to, ni da li to zaista postoji.
Čitam šta ljudi o tome pišu i pojma nemam jel to neked neko izmislio, pa sada ostali
prepisuju ili su zaista svi imali isto iskustvo. Kako ja to mogu da znam?

Moje iskustvo recimo nije iskustvo astralne projekcije, već iskustvo transcendecije volje i pažnje u apsolut. Pri tom kompletna projekcija (univerzum) nestaje a jedino što ostaje Biće-apsolut sa Sviješću o sebi.

Probaj da živiš život bezuslovnog davanja sebe (bezuslovna ljubav). Siguran sam da ćeš posle toga ponovo hteti čitati njegove postove. I, naravno, drugačije ćeš ih tumačiti.

Samoposmatranjem posmatraš blentu...:hahaha:
Šalim se cors,ali Onaj koji je jok nema šta da se razume-projektovao je solipsizam!
Za njega je objektivni svet samo njegova misao!
On samo nadugaćko njake šta Oziman kratko govori o kopernikanskom obrtu,ali tu ,opravdano
povlači jednačinu o njemu kao Boži-apsolutu...Direktna posledica solipsizma.
Moš misliti ša oš!:mrgreen:
Prema njemu pići bus,a on misli da mu draga trči u zagrljaj? Ybg-on je Bog-može kako oće!:hahaha:
Zato je Hegel punio amfiteatar,a kod Šopija na predavanju nekolicina...

- - - - - - - - - -

Probaj da živiš život bezuslovnog davanja sebe (bezuslovna ljubav). Siguran sam da ćeš posle toga ponovo hteti čitati njegove postove. I, naravno, drugačije ćeš ih tumačiti.

A probaj ti Rile malo da prošetaš kraj Save i pročistiš vijuge...Ne moraš pecati-ribe sve skaču po šetalištu...;)

Moje iskustvo recimo nije iskustvo astralne projekcije, već iskustvo transcendecije volje i pažnje u apsolut. Pri tom kompletna projekcija (univerzum) nestaje a jedino što ostaje Biće-apsolut sa Sviješću o sebi.
Primer sa astralnom projekcijom sam navela ''slučajno''. Pošto je ta ideja počela da me kopka.
A sa ciljem da Konanu kažem dve stvari. Prvo, da su takva iskustva ista i samim tim veoma
slično opisana. Bilo da ih opisuje neko sada ili neko pre hiljadu godina. Drugo, to je tuđe iskustvo.
Mogu samo da verujem ili da ne verujem da se takvo iskustvo može doživeti.

I kao što ti reče. To može ljudima biti inspiracija, da i sami pokušaju.
A može eto služiti i da pokušaju da negiraju istinitost izrečenog.

Što se tiče iskustva koje ti opisuješ
Recimo, prvi ljudi koji su Budu sreli nakon prosvetljenja, primetili su da je drugačiji i pitali
ga šta mu se desilo, a on je sasvim jednostavno odgovorio ''Ja sam potpuno probuđeno
biće'' Na šta su oni odmahnuli rukom i pomislili da je upao u ego trip.
Sasvim jasno da neko ko iz ega nikada nije provirio, ne može razumeti da postoji još
nešto što za sebe može reći Ja.

Primer sa astralnom projekcijom sam navela ''slučajno''. Pošto je ta ideja počela da me kopka.
A sa ciljem da Konanu kažem dve stvari. Prvo, da su takva iskustva ista i samim tim veoma
slično opisana. Bilo da ih opisuje neko sada ili neko pre hiljadu godina. Drugo, to je tuđe iskustvo.
Mogu samo da verujem ili da ne verujem da se takvo iskustvo može doživeti.

I kao što ti reče. To može ljudima biti inspiracija, da i sami pokušaju.
A može eto služiti i da pokušaju da negiraju istinitost izrečenog.

Što se tiče iskustva koje ti opisuješ
Recimo, prvi ljudi koji su Budu sreli nakon prosvetljenja, primetili su da je drugačiji i pitali
ga šta mu se desilo, a on je sasvim jednostavno odgovorio ''Ja sam potpuno probuđeno
biće'' Na šta su oni odmahnuli rukom i pomislili da je upao u ego trip.
Sasvim jasno da neko ko iz ega nikada nije provirio, ne može razumeti da postoji još
nešto što za sebe može reći Ja.

Upravo tako.

Smiješno je ali nije začuđujuće poređenje i nagađnje.
Ja svo vrijeme govorim da znanja koja iznosim dolaze direktno iz Svijesti apsoluta (i svi bi mogli da ih dosegnemo... da imamo mogućnost, ali nismo svi opremljeni za to u istom trenu). Apsolutne istine su proizvod Svijesti koja je apsolutno znanje o sebi. Odatle i termini. Sličnost mog izlaganja sa nekim drugim bi bar trebala da bude dokaz (ili pak pomisao) da tako nešto, da neki centar postoji, iz kojeg dobijamo ista znanja. Umjesto toga, zaključio si, ko iz topa, da se ja bavim prepisivanjem. No, to ne mijenja apsolutno ništa u meni niti o meni. Nastavi da gubiš vrijeme upoređujući i umišljajući da si razotkrio "tajnu"...

Presmešno je tvrditi za sebe da imaš svest apsoluta jer to je svest Boga a to znači da si svestan svega postojećeg tj da imaš sveznanje a očigledno je da ga nemaš već ovde prosipaš nju ejdž baljezgarije koje onako lepo zvuče za širkoke nardone mase koje u svetu u kome ljudi pate i svašta se događa izgleda kao neki surogat izlaz.
Ako bi hteo da dokažeš to svoje stanje svesti aposluta uzmi diskonektuje se totalno od sveta,(znači nema tv,internet,komunikacija sa drugim ljudima,samo ti i apsolut) na jedno nedelju dana i budi u toj svesti pa onda dođi i javi šta se sve izdogađalo za tih nedelju dana u tebi pošto si ti svet i sve se u tebi odigrava.Verujem da ti neće biti problem.:lol:

- - - - - - - - - -

Ja koji jesam zastupa čist solipsizam što je duhovna gordost neizmerljivih razmera.:lol:

Back