Šta određuje čovekovu sudbinu?

I fizika je deo sudbine..ukoliko se bavish njom.Zar nije malo skuchen pogled na svet u kojem samo vi donosite odluke i utichete na svoje sutra?Da vas neko ubije sad,da li bi to bila vasha odluka?Uticaj vasheg karaktera? Katastrofa,mozhda previshe volite sebe,pa ne zhelite da priznate da vashu sudbinu diktira neko drugi..Ne treba preterivati ni u chemu,pa ni u ljubavi prema samom sebi..

A još kad u sebi pronađemo tačke oslonca, mogućnosti su neograničene....poluga je naša volja (u većini slučajeva)...

Браво! :wink:

I fizika je deo sudbine..ukoliko se bavish njom.Zar nije malo skuchen pogled na svet u kojem samo vi donosite odluke i utichete na svoje sutra?Da vas neko ubije sad,da li bi to bila vasha odluka?Uticaj vasheg karaktera? Katastrofa,mozhda previshe volite sebe,pa ne zhelite da priznate da vashu sudbinu diktira neko drugi..Ne treba preterivati ni u chemu,pa ni u ljubavi prema samom sebi..

Не, није, то је реалан поглед, за оне који су спремни да гледају њиме :) А зар није мало инфатилни поглед где седиш и чекаш да ти се судбина "задеси"? :)

Није довољно донети одлуку да би утицали на своје сутра, потребно је и ту одлуку спровести у дело. Дакле потребна је снажна воља - може се рећи да људи са дотичном обликују "судбину", док се остали повинују тако обликованој судбини ;)

А то "да ме неко сад убије" је аргумент у п.м. (жао ми је што морам овако сад да се изразим :) )... а замисли да сви сад нестанемо, заједно са светом и нема ни судбине, ни карактера ни ничега... :)

Katastrofa,mozhda previshe volite sebe,pa ne zhelite da priznate da vashu sudbinu diktira neko drugi..Ne treba preterivati ni u chemu,pa ni u ljubavi prema samom sebi..

Super je preterivati u ljubavi, ne samo prema sebi nego i voleti i pružati ljubav na primer voljenoj osobi... prvenstveno moraš voleti sebe da bi voleo druge, nisam izmislila ništa novo, prosto je tako. Ne razumem kakve veze ima to što neko voli sebe sa tvojom činjenicom da sudbinu diktira neko drugi, nije da ne zelim to da priznam nego prosto u to ne verujem.

Ovo je već fizika, Arhimed.... Genijalni grčki pronalazač je verovao da je i ovo moguće...

,,Dajte mi tačku oslonca i pomeriću svet''...
A još kad u sebi pronađemo tačke oslonca, mogućnosti su neograničene....poluga je naša volja (u većini slučajeva)...

Kao što rekoh, u većini slučajeva.... dakle, ako nas neko ubije u sačekuši, ako smo žrtve rikošeta, atomske bombe, onda to nema veze sa našom voljom ili karakterom.

[/B]

Kao što rekoh, u većini slučajeva.... dakle, ako nas neko ubije u sačekuši, ako smo žrtve rikošeta, atomske bombe, onda to nema veze sa našom voljom ili karakterom.
Upravo je vecina chlanova foruma rekla da na sudbinu utiche ljudski karakter....
Ne shvatam kako neko ko nema veze sa definicijom sudbine uopshte mozhe bilo shta o tome da govori.?Sudbina Srba je bila da pre 9 godina budu u ratu,a ni jedan Srbin nije u tome odluchivao,niti donosio odluku.............Svi ste bili deca,ili ste josh uvek.Verovatno ste donosili neke odluke ,npr. da izadjete u grad subotu uveche.Nisu li vam vashi roditelji ponekad,ili pak chesto zabranjivali da to ostvarite..Tako da ste subotu veche provodili kod kuce?I to je bila vasha sudbina,na koju nije uticao vash karakter ,niti volja...:twisted:

Nisu li vam vashi roditelji ponekad,ili pak chesto zabranjivali da to ostvarite..Tako da ste subotu veche provodili kod kuce?I to je bila vasha sudbina,na koju nije uticao vash karakter ,niti volja...:twisted:

Видиш, мени то никад нико није успео да забрани... чист пример карактера и воље (позитивног или негативног, нећу улазити) тако да, ипак сувише уско и плитко гледаш на ствар, превише из свог угла ;-)

Видиш, мени то никад нико није успео да забрани... чист пример карактера и воље (позитивног или негативног, нећу улазити) тако да, ипак сувише уско и плитко гледаш на ствар, превише из свог угла ;-)

Da li ti nosish amove,ili?????Svaka ti chast svemocni....Drago mi je shto ti je sve po volji i onako kako ti odluchish...Svaka chast,zavidim ti....:D

Ja sam dala banalan primer,kao shto se prvachici prvo uche slovima,a kasnije pishu rechenice i sastavi.Ja smatram da sam u pravu.Sigurno te je neko nekad povredio,usrecio,obradovao..i samim tim uticao na tvoju sudbinu...

Po meni nije najpametnije biti labilna ličnost, neko na koga se lako utiče. To koliko će neko da utiče na naš život zavisi od nas samih, koliko dozvolimo da neko utiče, tako da ipak sami krojimo svoju sudbinu. Zašto bi naša sudbina zavisila od nekog drugog. Moj život je zavisio od moje majke dok sam bila u stomaku i sad sam svoja ličnost.

ZAVARAVASH SE..Obrnuto mislisli i bice realno.

Po meni nije najpametnije biti labilna ličnost, neko na koga se lako utiče. To koliko će neko da utiče na naš život zavisi od nas samih, koliko dozvolimo da neko utiče, tako da ipak sami krojimo svoju sudbinu. Zašto bi naša sudbina zavisila od nekog drugog. Moj život je zavisio od moje majke dok sam bila u stomaku i sad sam svoja ličnost.

Evo ti odgovora na to da se zavaravam.
Moram se se zahvaliti amplitudi što je slučajno odgovorila umesto mene pa se ja nisam morao zamarati da ti dam odgovor.

Ja sam dala banalan primer,kao shto se prvachici prvo uche slovima,a kasnije pishu rechenice i sastavi.Ja smatram da sam u pravu.Sigurno te je neko nekad povredio,usrecio,obradovao..i samim tim uticao na tvoju sudbinu...

Па баш на том баналном примеру сам ти показао како воља и карактер ипак могу нешто да промене... додуше нико не каже да ћеш имати последица на некој другој страни, али успети увек можеш.

Мене повређују и усрећују само они људи којима дозволим, тако да опет ниси у праву... :)

Nema potrebe za ubeđivanjem. Dovoljno je komentarisati slaganje ili neslaganje.
Ljudska sudbina uvek može zavisiti jedino od vlastite volje - ako se čovek reši da je uzme u svoje ruke. Tada je on lično odgovoran za svoju sudbinu i niko drugi. Odgovoran je i slučaju da mu cigla padne na glavu!
Naime, čovekova sudbina se kreira iz njegove glave. Čovekov život je materijalizacija njegovih misli. Kakav mu je sadržaj misli u glavi takav će mu biti i život, odnosno sudbina. Uticaj drugih na našu sudbinu usloveljen je misaonim tvorevinama iz naše glave. Dakle, opet smo lično odgovorni za svoju sudbinu.

Back